reklama
zuzik85
Fanka BB :)
hej!Po badaniu drożności spóźniła mi się miesiączka 2 tygodnie. Cykle mam zazwyczaj 28-31 dni z czego zawsze 3 dni wcześniej już plamie. Mnie od inseminacji cały czas pobolewa podbrzusze jak na miesiączkę a nic nie ma. Póki co nawet plamki. Fiksuje. Czy znów jak po drożności się spóźnia czy co się dzieje i czy to normalne. Test wczoraj to wyszła nie różowa tylko biała taka dziwna kreska. Ale może być za wcześnie jeszcze.
Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
w 2015 roku podchodziłam do dwóch inseminacji. Druga udała się i w 2016 urodziłam synka.
Byłam stymulowana clostilbergytem a na dojrzewanie pęcherzyka miałam ovitrelle. Po inseminacji dostawałam progesteron (duphaston) żeby wspomóc ciałko żółte i podtrzymać ewentualną ciążę.
Przy udanej IUI w 14 dniu od zabiegu miałam zrobić badanie z krwi beta hcg. Wynik wyszedł pozytywny. W mojej klinice testów sikanych nie bierze się pod uwagę (zawsze może być wadliwy, może być późniejsze zagnieżdżenie, test może nie być na tyle czuły itp., itd...)
Teraz po dwóch latach podchodzę do kolejnej IUI. W październiku mam pierwszą wizytę w tym celu. Już jestem po pierwszych badaniach (wyniki idealne), czekam na @ bo wtedy robię badania hormonalne. I mam nadzieję, że w listopadzie będzie pierwsze podejście do IUI.
Mnie się udało. Od początku wierzyłam, że tak będzie. U nas problemem był wrogi śluz i obniżone parametry nasienia (ale nie tragiczne).
14 dni po IUI beta hcg daje 99,9% pewności. Robisz, dostajesz wynik i masz pewność, a nie zadręczasz się myślami czy test sikany powinien już wyjść czy nie. Jak wynik jest negatywny można obierać kolejny plan.
Ja jestem ogromną optymistką. I może dlatego mi się udało. Nie zadręczałam się, nie panikowałam, nie myślałam "na pewno się nie udało". Po IUI traktowałam się jakbym już była w ciąży.
Staraliśmy się 3 lata, z czego pół roku w Klinice Leczenia Niepłodności.
Próbuje do Ciebie wiadomość napisać ale coś nie mogę. Chciałam podpytać o tą refundację jak to załatwiłaś i gdzie. U mnie wszyscy kierują na prywatne. [emoji17]Hej ja tez mam dola za pare dni @ i ide na laparoskopie boje sie 4 iui nie udane rece opadaja powoli mam nadzieje ze @ pojawi sie w terminie do dupy to wszystko na in vitro nie mamy kasy zostaly nam dwa iui na nfz nie wiem co dalej te 3 lata duzo zmienily w moim zyciu odpuscimy po 6 iui to juz postanowione szukam pracy i ide na prawko zaczynam zyc tak naprawde
Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie nie wiem czy ze śluzem jest coś nie tak. Wszystkie badania nasze są ok tylko ten jeden pracujący jajnik i badanie drożności 'płyn kontrastujący wylał się z opóźnieniem' przez co proponują laparoskopię. Zrobię w poniedziałek krew masz rację. Pani doktor powiedziała żeby zrobić płytkowy jak nie wyjdzie to czekać....hej!
w 2015 roku podchodziłam do dwóch inseminacji. Druga udała się i w 2016 urodziłam synka.
Byłam stymulowana clostilbergytem a na dojrzewanie pęcherzyka miałam ovitrelle. Po inseminacji dostawałam progesteron (duphaston) żeby wspomóc ciałko żółte i podtrzymać ewentualną ciążę.
Przy udanej IUI w 14 dniu od zabiegu miałam zrobić badanie z krwi beta hcg. Wynik wyszedł pozytywny. W mojej klinice testów sikanych nie bierze się pod uwagę (zawsze może być wadliwy, może być późniejsze zagnieżdżenie, test może nie być na tyle czuły itp., itd...)
Teraz po dwóch latach podchodzę do kolejnej IUI. W październiku mam pierwszą wizytę w tym celu. Już jestem po pierwszych badaniach (wyniki idealne), czekam na @ bo wtedy robię badania hormonalne. I mam nadzieję, że w listopadzie będzie pierwsze podejście do IUI.
Mnie się udało. Od początku wierzyłam, że tak będzie. U nas problemem był wrogi śluz i obniżone parametry nasienia (ale nie tragiczne).
14 dni po IUI beta hcg daje 99,9% pewności. Robisz, dostajesz wynik i masz pewność, a nie zadręczasz się myślami czy test sikany powinien już wyjść czy nie. Jak wynik jest negatywny można obierać kolejny plan.
Ja jestem ogromną optymistką. I może dlatego mi się udało. Nie zadręczałam się, nie panikowałam, nie myślałam "na pewno się nie udało". Po IUI traktowałam się jakbym już była w ciąży.
Staraliśmy się 3 lata, z czego pół roku w Klinice Leczenia Niepłodności.
gos1512
Joaszka glowa do gory musi nam sie udac! Bo jak nie my to kto?!
Patriciaa testowalas juz?
Wyjasnijcie mi jedno czym sie różni laparoskopia od histeroskopi? Jestem ciemna
I czy ktoras miala robione badanie na immunofenotyp ?
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
zuzik85
@gos1512 Histeroskopia jest przez pochwę. Laparoskopia to dwie dziurki w okolicy pępka. Podczas histero można pobrać wycinek "czegoś". Podczas laparo też, ale dodatkowo można usunąć zrosty, przepchać niedrożny jajowód itp...Joaszka glowa do gory musi nam sie udac! Bo jak nie my to kto?!
Laparo jest bardziej zaawansowana.
katharina203
Tez jestem z bydgoszczy...u kogo sie leczysz?Hej jestem nowa. Zawsze fora czytałam ale nigdy nic nie napisałam. Jestem po swojej pierwszej inseminacji 2 września. Prywatnie. Nawet nie wiedziałam że są refundowane. Czy możecie mi coś więcej o tym powiedzieć? Mieszkam w Bydgoszczy i nie słyszałam o takich możliwościach. Ogólnie całe to leczenie 'niepłodności' to strasznie droga sprawa. Na NFZ nikt nie chciał mnie leczyć. U nas mąż ma nasienie ok. Ja mam normalną owulację z pomocą leków. Hormony ok. Drożność była i jeden drożny (leniwy) drugi też drożny ale 'z opóźnieniem' (przez co lekarz proponuje laparoskopię) .Teraz biorę aromek. Na pęknięcie dostawałam pregnyl teraz dostaje ovitrelle. Pęcherzyki pękają mi same (pierwszy lekarz uparcie twierdził że nie pękają i jeździłam na pregnyl, dlatego m.in. go zmieniłam) a zastrzyk z Ovi miałam tylko żeby lekarz wyliczył ten 'dobry moment' na inseminację. Jakie były wasze odczucia po inseminacji?
gos1512 testowałam wczoraj rano. To był 28 dzień. Wyszła mi biała kreska testowa. 12-13 dni od owulacji. Ja nie mam pojęcia czym to się różni i badań na immunofenotyp też nie miałam [emoji17]
Joaszka
Histero sprawdza jame macicy. Laparo raczej jajowody i jajniki może ocenić,jelita czyli jamę brzuszną@gos1512 Histeroskopia jest przez pochwę. Laparoskopia to dwie dziurki w okolicy pępka. Podczas histero można pobrać wycinek "czegoś". Podczas laparo też, ale dodatkowo można usunąć zrosty, przepchać niedrożny jajowód itp...
Laparo jest bardziej zaawansowana.
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
gos1512
Czy ktoras tu Kobietka jest ze Śląska?
Podziel się: