reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Nie umiałam się powstrzymać...
Kurcze jak ktoś się stara (albo nie) naturalnie to tak nie przesadza,żyje normalnie. W pierwszej ciąży spilam się jak Bąk i wiem że już wtedy jajo połaczyło się z plemnikiem[emoji6]

A teraz to nawet kichać się boję...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie tak :D Ja po mojej pierwszej IUI to jak po operacji serca chodziłam, nawet bałam się siedzieć za długo w jednej pozycji :D Mam o tyle dobrze, że mam takiego cudownego Małża, który od początku Naszych starań podjął rękawice i walkę, że tylko się starać :p

reklama
Hej dziewczyny. Ja bylam w czwartek na monitoringu. Pecherzyk dalej rosnie a mial.juz 22 mm takze wczoraj jeszcze mielismy zaliczyc przytulanko:) w poniedzialek kolejna wizyta i zobaczymy czy pecherzyk pekl i jest tak jak powinno. Potem czekanie na okres ( a moze jego brak...po dwoch latach ciagle mam nadzieje na naturalsa). Jak nie wyjdzie to bedziemy sie szykowac na pierwsza inseminacje. Milego dnia dziewczyny. Zapowiada sie goraaacy dzien:)

Hej dziewczyny. Ja bylam w czwartek na monitoringu. Pecherzyk dalej rosnie a mial.juz 22 mm takze wczoraj jeszcze mielismy zaliczyc przytulanko:) w poniedzialek kolejna wizyta i zobaczymy czy pecherzyk pekl i jest tak jak powinno. Potem czekanie na okres ( a moze jego brak...po dwoch latach ciagle mam nadzieje na naturalsa). Jak nie wyjdzie to bedziemy sie szykowac na pierwsza inseminacje. Milego dnia dziewczyny. Zapowiada sie goraaacy dzien:)
Nic nie bierzesz na pęknięcie?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

22 mm to już całkiem duży chłopak do pęknięcia :) A co jest u Was wskazaniem do IUI ? Bo z tego co zrozumiałam to ten cykl macie tylko na monitoringu, ale bez żadnych stymulacji itp. tak ?

Nic nie bierzesz na pęknięcie?

Nie biore,wlasnie chcialam sprawdzic czy mi pekaja w ogole te pecherzyki. Zawsze bylo wszystko ok. Jedyny problem mialam z tarczyca. Inseminacje robimy ze wzgledu na slabe nasienie. Z moim szczesciem to pewnie wyjdzie cos jeszcze u mnie. W pon sie dowiem co i jak.

22 mm to już całkiem duży chłopak do pęknięcia :) A co jest u Was wskazaniem do IUI ? Bo z tego co zrozumiałam to ten cykl macie tylko na monitoringu, ale bez żadnych stymulacji itp. tak ?
Tak,sam monitoring,badania moje itp. Wskazaniem jest slabe nasienie u M. Na poczatku duza lepkosc wyszla potem jeszcze inne parametry ponizej normy.Bral rozne tabletki. Raz bylo lepiej,raz gorzej. Stwierdzilam,ze chyba nie ma co czekac tylko trzeba dzialac dalej. W poniedzialek chce tez pogadac o ewentualnej stymulacji,zeby wszystko poszlo tak jak trzeba z naszej strony a reszte zostawiam naturze,losowi....

Tak,sam monitoring,badania moje itp. Wskazaniem jest slabe nasienie u M. Na poczatku duza lepkosc wyszla potem jeszcze inne parametry ponizej normy.Bral rozne tabletki. Raz bylo lepiej,raz gorzej. Stwierdzilam,ze chyba nie ma co czekac tylko trzeba dzialac dalej. W poniedzialek chce tez pogadac o ewentualnej stymulacji,zeby wszystko poszlo tak jak trzeba z naszej strony a reszte zostawiam naturze,losowi....
No i zuch dziewczyna! Przede mną też pierwsza stymulacja w życiu, dlatego będę wdzięczna za każde info jak wrócisz od gina. Mój M miał tragiczne wyniki nasienia, tragiczne przed duże 'T', pobrał kilka witamin (żadnych specyfików) i teraz przy IUI jak zobaczyliśmy wyniki to aż ja nie mogłam uwierzyć jak wszystko poszło pięknie w górę, ponad normę :) Także bądź dobrej myśli, wszystkim Nam się uda :*

Eh z tym nasieniem. U nas było wcześniej w normach tylko morfologia 2%...a teraz spadła koncentracja. Mąż zdrowy tryb życia wzorowy i wszystko wg zaleceń "na plemniki" i dupa...
Przeczytałam chyba cały Internet...Jednym się poprawiało innym nie. Ci z dobrymi wynikami nie zachodzili. Ci ze złymi zachodzili...wszystko to mam wrażenie jedna wielka loteria...
A iui to taki dodatkowy los[emoji6]

Wiecie co u mnie 3 lata temu soe udało przy ruchliwosci 40% a teraz mąż ma 80 % ale pewnie u mnie była słaba owulacja ze się nie udaje szczęście trzeba mieć

reklama
Wiecie co u mnie 3 lata temu soe udało przy ruchliwosci 40% a teraz mąż ma 80 % ale pewnie u mnie była słaba owulacja ze się nie udaje szczęście trzeba mieć

Dokładnie -potrzeba szczęścia.

Ja nie zrozumiałam do konca wyników nasienia przed iui...

Podane są przed preparatyka ruch_ a+b 30 % i koncentracja 12mln

Po preparatyce -7 mln
Odesetek plemników hiperaaktywowanych -75 %
To czy z tych 7 mln 75 % się rusza czy jak to interpretować?

Nie podawali teraz ani objętości ani ilości w całym ejakulacie. Ani morfologii...

Do góry