reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dobry ... recepta całkiem przyzwoita choć na mnie to działała ... z każdą porażka coraz to większy dół... albo to ja się coraz bardziej nad sobą użalam i ot kanał się robi [emoji6] .... obiecuję poprawę....

Panierka eh ... a jaki plan działania dalej ? Kolejna iui ? Czy naturals ?

Wczoraj próbowałam internet przeszukać i sprawdzić jaka jest skuteczność iui ,ale się poddalam.
Muszę obrać plan działania taki coby się nie wkręcić za bardzo - będzie lżej [emoji6]

Przy stymulacji bierzecie coś od siebie ? W sensie wiesiolka,donga ,zioła jakieś albo co?

Ja dostałam słynne ziola ,ale targa mnie po nich na zwrot,kilka podejść robilam i cholerka nie daje rady [emoji58]

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Ja kiedyś gdzieś szukałam, to iui 20-25%szans

reklama
Ja kiedyś gdzieś szukałam, to iui 20-25%szans
Całkiem skromnie [emoji58] ... no ale zawsze trochę więcej niż naturals przy jakości plemniorów jakie m ma .... po świętach muszę zrobić cała listę badań bo bez nich u mnie w klinice ani rusz ,nie wiem czy wszędzie tak jest ... w tym hlamydie ale to już mam .... HIV,różyczka,toxoplazmoza i coś tam jeszcze ...

Ja to tak w gorącej wodzie kapana że już bym chciała znac termin a najlepiej testować [emoji39]

Całkiem skromnie [emoji58] ... no ale zawsze trochę więcej niż naturals przy jakości plemniorów jakie m ma .... po świętach muszę zrobić cała listę badań bo bez nich u mnie w klinice ani rusz ,nie wiem czy wszędzie tak jest ... w tym hlamydie ale to już mam .... HIV,różyczka,toxoplazmoza i coś tam jeszcze ...

Ja to tak w gorącej wodzie kapana że już bym chciała znac termin a najlepiej testować [emoji39]

Z tego co kojarzę to jeszcze kile. Oznaczyć grupę krwi .

Cześć dziewczyny ☺
Od jakiegoś czasu czytam ten wątek i postanowiłam do Was dołączyć.
O to moja historia :
Z mężem staramy się o dzidzie prawie 3 lata, niestety bez rezultatu.
1 lekarz do którego chodziłam kazał wyluzować i zająć się czymś innym, żeby nie myśleć... i takim sposobem pojawił się u nas kotek. Wszystko pięknie, fajnie ale dziecka jak nie było, tak nie ma.
Krok następny- klinika bo ile można ... co prawda zdawalismy sobie sprawe że może być trudniej (mam PCO) wiec zaczęliśmy działać.
Od roku leczymy się w klinice, za nami już 4 próby stosunku planowanego i pół roku odpoczynku. Drugie podejście w klinice i decyzja o iui. Sama powiedziałam pani dr ze chcemy iui i takim sposobem 05.04 przystąpiłam do pierwszej iui. Minął tydzień a ja się czuje poprostu "dziwnie". Przez cały czas pobolewaja mnie jajniki i podbrzusze, czuje się mdło i boli mnie krzyż. Testować mam 18.04.
Pozdrawiam :happy2:

Cześć dziewczyny [emoji5]
Od jakiegoś czasu czytam ten wątek i postanowiłam do Was dołączyć.
O to moja historia :
Z mężem staramy się o dzidzie prawie 3 lata, niestety bez rezultatu.
1 lekarz do którego chodziłam kazał wyluzować i zająć się czymś innym, żeby nie myśleć... i takim sposobem pojawił się u nas kotek. Wszystko pięknie, fajnie ale dziecka jak nie było, tak nie ma.
Krok następny- klinika bo ile można ... co prawda zdawalismy sobie sprawe że może być trudniej (mam PCO) wiec zaczęliśmy działać.
Od roku leczymy się w klinice, za nami już 4 próby stosunku planowanego i pół roku odpoczynku. Drugie podejście w klinice i decyzja o iui. Sama powiedziałam pani dr ze chcemy iui i takim sposobem 05.04 przystąpiłam do pierwszej iui. Minął tydzień a ja się czuje poprostu "dziwnie". Przez cały czas pobolewaja mnie jajniki i podbrzusze, czuje się mdło i boli mnie krzyż. Testować mam 18.04.
Pozdrawiam :happy2:
Objawy obiecujące [emoji6] oby to było to :)

reklama
Co do skutecznosci iui to my tuz po zabiegu spytalismy lekarza jaka jest skutecznosc i gdy usłyszałam 11% to wracajac do domu zastanawialam sie czy to ma sens...no bo jak by nie patrzec to jedna para na 10ma to szczescie...

Do góry