reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
My jak zwykle ostatnio przelotem. Staram się nadrabac czytanie ale różnie o wychodzi.
Witam kolejne nowe użytkowiczki i dużo szczęścia życzę !

Co was tak wymiotło z kalendarza? Mam nadzieję, że to tylko przesilenie wiosenne a nie jakieś poddawanie się ?
Pozdrawiamy!

reklama
Kobietki powiedzcie mi ile z Was tutaj robiła IUI nasieniem dawcy i z jakim skutkiem? :)
Kurde czekam na okres jak na szpilkach żeby stymukacje zacząć a tu jak na złość chyba cylk 30dniowy bedzie haha

My jak zwykle ostatnio przelotem. Staram się nadrabac czytanie ale różnie o wychodzi.
Witam kolejne nowe użytkowiczki i dużo szczęścia życzę !

Co was tak wymiotło z kalendarza? Mam nadzieję, że to tylko przesilenie wiosenne a nie jakieś poddawanie się ?
Pozdrawiamy!
Bo każdy chyba czeka na jakieś terminy i okres hehe. Pozdrowienia dla Was

Kobietki powiedzcie mi ile z Was tutaj robiła IUI nasieniem dawcy i z jakim skutkiem? :)
Kurde czekam na okres jak na szpilkach żeby stymukacje zacząć a tu jak na złość chyba cylk 30dniowy bedzie haha
Ale ten czas leci. Dopiero co czytałam że przygotowujesz się do operacji a teraz już zaczynasz stymulacje. :biggrin2:

Witam, Was :) temat jak widzę bardzo obszerny i dość trudny do przeczytania "na raz". Dziękuję Wam że tu jesteście i opisujecie własne doświadczenia w staraniach o dzidzię, te udane jak i nieudane, które na pewno się powiodą !!! :) Jestem z moim M po badaniach, u mnie jest w porządku, natomiast u m wyniki wyszły optymistycznie... (mniejsze), gdyż nie ma w nasieniu plemników postępowych szybkich. Lekarz zaproponował przed IUI u mnie badanie drożności przewodów i dopiero IUI. Ale jak teraz patrze na wasze statystyki że 60% się nie udało? W mojej klinice badanie drożności to 600zł a IUI 700zł . Napiszcie, czy przed IUI miałyście to badanie? A zapomniałam się lekarza dzisiaj zapytać, czy przy wyborze inseminacji wcześniej znów muszę umówić się na wizytę lekarską, czy już nie?

Witam, Was :) temat jak widzę bardzo obszerny i dość trudny do przeczytania "na raz". Dziękuję Wam że tu jesteście i opisujecie własne doświadczenia w staraniach o dzidzię, te udane jak i nieudane, które na pewno się powiodą !!! :) Jestem z moim M po badaniach, u mnie jest w porządku, natomiast u m wyniki wyszły optymistycznie... (mniejsze), gdyż nie ma w nasieniu plemników postępowych szybkich. Lekarz zaproponował przed IUI u mnie badanie drożności przewodów i dopiero IUI. Ale jak teraz patrze na wasze statystyki że 60% się nie udało? W mojej klinice badanie drożności to 600zł a IUI 700zł . Napiszcie, czy przed IUI miałyście to badanie? A zapomniałam się lekarza dzisiaj zapytać, czy przy wyborze inseminacji wcześniej znów muszę umówić się na wizytę lekarską, czy już nie?
Witamy :) przed iui badanie drożności obowiązkowe! Inaczej to strata pieniędzy. ...przed inseminacją chodzisz na monitoring :)Statystyki niestety słabe. ...a zwłaszcza ostatnio..:( oby na wiosne było lepiej!

reklama
Bez sprawdzenia drożności jajowodów nie ma sensu robić IUI. Robiłam dwa podejścia, teraz czekam na procedurę in vitro. Oj bardzo liczyłam na inseminację, zwłaszcza że moje i męża wyniki są ok. Niestety nic z tego nie wyszło.

Do góry