reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Tak was czytam dziewczyny i czytam o tym in vitro i dziś rano z mężem rozmawiałam i stwierdziliśmy że zrobimy jeszcze 2 Iui i jak nie wyjdzie nic z tego to podejdziemy do in vitro. Szkoda czasu i pieniędzy na więcej niż 3 iui. Mnie też już czas goni, niestety.

reklama
Hej przyszłam podzieli sie informacjami co u mnie.
W poniedziałek punkcja [emoji3], a najprawdopodobniej w środę transfer. Trochę się stresuje przed narkoza, ale musi być dobrze. Może w końcu doczekam się swojego około 3-kilogramowego szczęścia [emoji7]
A za Was wszystkie trzymam kciuki. My przeszliśmy tylko dwie iui. Ze względu na moj wiek i koszty iui teraz padło na ivf...
Oska trzymam kciuki :) ja tez wizyte w pon. i rozmawiamy o ivf. umnie 3 iui nie udane i 4 nie robimy. moge zapytac o Twoj wiek? na ile zarodkow transferowac sie zdecydowaliscie?

Mam pytanie do Was o forum ivf - Joko, Aduniai Oska - na ktorym jestescie? tez juz zaczne podczytywac. no ito oczywiscie tez:)

Oska trzymam kciuki :) ja tez wizyte w pon. i rozmawiamy o ivf. umnie 3 iui nie udane i 4 nie robimy. moge zapytac o Twoj wiek? na ile zarodkow transferowac sie zdecydowaliscie?

Mam pytanie do Was o forum ivf - Joko, Aduniai Oska - na ktorym jestescie? tez juz zaczne podczytywac. no ito oczywiscie tez:)
Polecam...kto po in vitro babyboom

U mnie w klinice tylko znieczulenie, więc dlatego się zdziwiłam.

Jasani rekomenduje się pełne bo przy miejscowym nie są w stanie znieczulić wszystkich powłok i trwa to dwa razy dłużej. Jeśli są przeciwskazania do pełnego czy jajców jest 1/2 wtedy to jeszcze ma sens. A tak szkoda się męczyć :)

Forum Kto po in vitro [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jestem w szoku, tak wiele z nas myśli o in vitro. Ja tez w tym roku kończę 27 lat, jestem po trzeciej IUI i bardzo bym chciała udanej. Po drugiej porażce zapytałam lekarza co ma sens, przypomniał, mi ze żadna metoda nie daje 100% gwarancji na powodzenie ani IUI ani in vitro. Powiedział tez, ze w naszym przypadku jeśli trzecie podejście nie wypali to będą nas namawiać na czwarta próbę żeby mieć pewność ze to nie dla nas. Zdziwiłam się, ze mimo prywatnej drogi leczenia lekarz mówi mi, ze do in vitro musimy się zakwalifikować!? (Wyczerpać drogę IUI 3/4 próby). Jak to jest u Was, ze po 1/2 podejściu myślicie o in vitro? Ja po trzecim tez zmieniłabym już metodę, ale mąż mnie namawia żeby jeszcze raz spróbować...

reklama
Dziewczyny jestem w szoku, tak wiele z nas myśli o in vitro. Ja tez w tym roku kończę 27 lat, jestem po trzeciej IUI i bardzo bym chciała udanej. Po drugiej porażce zapytałam lekarza co ma sens, przypomniał, mi ze żadna metoda nie daje 100% gwarancji na powodzenie ani IUI ani in vitro. Powiedział tez, ze w naszym przypadku jeśli trzecie podejście nie wypali to będą nas namawiać na czwarta próbę żeby mieć pewność ze to nie dla nas. Zdziwiłam się, ze mimo prywatnej drogi leczenia lekarz mówi mi, ze do in vitro musimy się zakwalifikować!? (Wyczerpać drogę IUI 3/4 próby). Jak to jest u Was, ze po 1/2 podejściu myślicie o in vitro? Ja po trzecim tez zmieniłabym już metodę, ale mąż mnie namawia żeby jeszcze raz spróbować...
My tez prywatnie podchodzilismy do IUI i odrazu na samym początku ja pierwszej wizycie w klinice ustatlismy z lekarzem ze w naszym przypadku bede to 4 iui i tak tez zrobilismy niestety zadna iui sie nie udala. Kolejnym krokiem bylo in vitro. Wiec jesli macie takie zalozenia to podejdzcie do 4 robcie tak jak Wam serce podpowiada.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry