reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Też ostatnio rozmawialiśmy z lekarzem o in vitro. Powiedział, że na naturalsa też mamy szansę mimo że plemników A jest 0 %. Przy IUI daje 10% powodzenia, ale nam to tak z 7%, a na in vitro 40%. Koszt in vitro przy dobrych wiatrach 8 tysięcy. I tak myślę, czy robić 3 IUI czy nie.

Czy po laparo trzeba trochę odczekać? Czy można się brać do roboty od razu?

reklama
Też ostatnio rozmawialiśmy z lekarzem o in vitro. Powiedział, że na naturalsa też mamy szansę mimo że plemników A jest 0 %. Przy IUI daje 10% powodzenia, ale nam to tak z 7%, a na in vitro 40%. Koszt in vitro przy dobrych wiatrach 8 tysięcy. I tak myślę, czy robić 3 IUI czy nie.

Czy po laparo trzeba trochę odczekać? Czy można się brać do roboty od razu?
Hej! ja też stałam przed tym wyborem w tym cyklu aktualnie jestem na anty (przez 15 dni-dzis dzień 6). 2 IUI okazała się nieskuteczne więc zdecydowaliśmy żeby nie podchodzić do 3 tylko przejść krok dalej tj. ivf (m.in. koszta nas do tego przekonały - koszt 1 IUI to koszt leków do ivf a poza tym szanse na ciążę przez IUI mieliśmy niewielkie). 20 mam wizytę i mam nadzieję że na początku kwietnia punkcja!!! Porozmawiajcie z lekarzem i razem zdecydujecie co dalej!
Także trzymam kciuki tu za was wszystkie i wierzę że wiele z was dzieki IUI doczeka się upragnionego dziecka... A nieektore będą musiały przejść dalszą drogę! Ale pamiętajcie WSZYSTKIM NAM SIĘ MUSI UDAĆ!

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny caly czas Was podczytuje bo tutaj zaczynalam przygode z tym forum . Trzymam kciuki za Was wszystkie. [emoji4] [emoji110]
Mi niestety 4 iui nie przyniosły upragnionej ciąży.

Wlasnie jestem po transferze zarodka 4BB za 11 dni mam zrobic test z krwi. Kolejnu etap i kolejne nadzieje.

Dziewczyny powodzenia i pamietajcie nie poddawac sie!

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki za pozytywny test! !!

i ja skłaniam sie ku invitro.mialam 3 iui. wiek mnie goni wiec nie bardzo mam juz czas na kolejna iui. w poniedziale kide rozmawiac z ginek o in vitro mam nadzieje ze niedługo zaczniemy dzialac.
Joko mozesz mi wpisac wizyte w kalendarzu :)

Hej przyszłam podzieli sie informacjami co u mnie.
W poniedziałek punkcja [emoji3], a najprawdopodobniej w środę transfer. Trochę się stresuje przed narkoza, ale musi być dobrze. Może w końcu doczekam się swojego około 3-kilogramowego szczęścia [emoji7]
A za Was wszystkie trzymam kciuki. My przeszliśmy tylko dwie iui. Ze względu na moj wiek i koszty iui teraz padło na ivf...

Hej przyszłam podzieli sie informacjami co u mnie.
W poniedziałek punkcja [emoji3], a najprawdopodobniej w środę transfer. Trochę się stresuje przed narkoza, ale musi być dobrze. Może w końcu doczekam się swojego około 3-kilogramowego szczęścia [emoji7]
A za Was wszystkie trzymam kciuki. My przeszliśmy tylko dwie iui. Ze względu na moj wiek i koszty iui teraz padło na ivf...
Czy stymulacja hormonalna bardzo wplynela na Twoj organizm? Jakies dodatkowe kilogramy? Bardzo sie tego obawiam...

Ja jestem chudzielec bo startowałam z 47. Teraz ważę 50, ale nie pracuje już 3 miesiące i to chyba bardziej przez to. Jestem tylko bardziej nerwowa i chyba tyle. No i brzuch cały pokłuty...

reklama
Ja robię w Lublinie w Ovum. Wszystko mam u dr Wdowiaka. I iui i in vitro. In vitro to koszt 5700 zł. Do tego leki i badania. Oprócz tych do iui robiłam i inne, które kosztowały mnie dodatkowe 220 zł. Do stymulacji miałam refundowane leki, po transferze już nie i to było ponad 600 zl

Do góry