reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Też ostatnio rozmawialiśmy z lekarzem o in vitro. Powiedział, że na naturalsa też mamy szansę mimo że plemników A jest 0 %. Przy IUI daje 10% powodzenia, ale nam to tak z 7%, a na in vitro 40%. Koszt in vitro przy dobrych wiatrach 8 tysięcy. I tak myślę, czy robić 3 IUI czy nie.

Czy po laparo trzeba trochę odczekać? Czy można się brać do roboty od razu?

reklama
Też ostatnio rozmawialiśmy z lekarzem o in vitro. Powiedział, że na naturalsa też mamy szansę mimo że plemników A jest 0 %. Przy IUI daje 10% powodzenia, ale nam to tak z 7%, a na in vitro 40%. Koszt in vitro przy dobrych wiatrach 8 tysięcy. I tak myślę, czy robić 3 IUI czy nie.

Czy po laparo trzeba trochę odczekać? Czy można się brać do roboty od razu?
Hej! ja też stałam przed tym wyborem w tym cyklu aktualnie jestem na anty (przez 15 dni-dzis dzień 6). 2 IUI okazała się nieskuteczne więc zdecydowaliśmy żeby nie podchodzić do 3 tylko przejść krok dalej tj. ivf (m.in. koszta nas do tego przekonały - koszt 1 IUI to koszt leków do ivf a poza tym szanse na ciążę przez IUI mieliśmy niewielkie). 20 mam wizytę i mam nadzieję że na początku kwietnia punkcja!!! Porozmawiajcie z lekarzem i razem zdecydujecie co dalej!
Także trzymam kciuki tu za was wszystkie i wierzę że wiele z was dzieki IUI doczeka się upragnionego dziecka... A nieektore będą musiały przejść dalszą drogę! Ale pamiętajcie WSZYSTKIM NAM SIĘ MUSI UDAĆ!

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny caly czas Was podczytuje bo tutaj zaczynalam przygode z tym forum . Trzymam kciuki za Was wszystkie. [emoji4] [emoji110]
Mi niestety 4 iui nie przyniosły upragnionej ciąży.

Wlasnie jestem po transferze zarodka 4BB za 11 dni mam zrobic test z krwi. Kolejnu etap i kolejne nadzieje.

Dziewczyny powodzenia i pamietajcie nie poddawac sie!

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki za pozytywny test! !!

i ja skłaniam sie ku invitro.mialam 3 iui. wiek mnie goni wiec nie bardzo mam juz czas na kolejna iui. w poniedziale kide rozmawiac z ginek o in vitro mam nadzieje ze niedługo zaczniemy dzialac.
Joko mozesz mi wpisac wizyte w kalendarzu :)

Hej przyszłam podzieli sie informacjami co u mnie.
W poniedziałek punkcja [emoji3], a najprawdopodobniej w środę transfer. Trochę się stresuje przed narkoza, ale musi być dobrze. Może w końcu doczekam się swojego około 3-kilogramowego szczęścia [emoji7]
A za Was wszystkie trzymam kciuki. My przeszliśmy tylko dwie iui. Ze względu na moj wiek i koszty iui teraz padło na ivf...

Hej przyszłam podzieli sie informacjami co u mnie.
W poniedziałek punkcja [emoji3], a najprawdopodobniej w środę transfer. Trochę się stresuje przed narkoza, ale musi być dobrze. Może w końcu doczekam się swojego około 3-kilogramowego szczęścia [emoji7]
A za Was wszystkie trzymam kciuki. My przeszliśmy tylko dwie iui. Ze względu na moj wiek i koszty iui teraz padło na ivf...
Czy stymulacja hormonalna bardzo wplynela na Twoj organizm? Jakies dodatkowe kilogramy? Bardzo sie tego obawiam...

Ja jestem chudzielec bo startowałam z 47. Teraz ważę 50, ale nie pracuje już 3 miesiące i to chyba bardziej przez to. Jestem tylko bardziej nerwowa i chyba tyle. No i brzuch cały pokłuty...

reklama
Ja robię w Lublinie w Ovum. Wszystko mam u dr Wdowiaka. I iui i in vitro. In vitro to koszt 5700 zł. Do tego leki i badania. Oprócz tych do iui robiłam i inne, które kosztowały mnie dodatkowe 220 zł. Do stymulacji miałam refundowane leki, po transferze już nie i to było ponad 600 zl

Do góry