reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Hej przyszłam podzieli sie informacjami co u mnie.
W poniedziałek punkcja [emoji3], a najprawdopodobniej w środę transfer. Trochę się stresuje przed narkoza, ale musi być dobrze. Może w końcu doczekam się swojego około 3-kilogramowego szczęścia [emoji7]
A za Was wszystkie trzymam kciuki. My przeszliśmy tylko dwie iui. Ze względu na moj wiek i koszty iui teraz padło na ivf...
Doczekasz się ....i to już niebawem:)ja też planuje mieć tylko dwie iui(może nie ze względu na wiek ale na szanse procentowe -in vitro to dużo większa szansa!)A ile Ty masz lat?

reklama
i ja skłaniam sie ku invitro.mialam 3 iui. wiek mnie goni wiec nie bardzo mam juz czas na kolejna iui. w poniedziale kide rozmawiac z ginek o in vitro mam nadzieje ze niedługo zaczniemy dzialac.
Joko mozesz mi wpisac wizyte w kalendarzu :)
Ja tez próbowałam iui, bo były dobre rokowania, ale po drugiej próbie też doszlam do wniosku że koszt iui z wizytami i lekami to ok. 3 tys. ,a to 1/4 in vitro które daje większe szanse, wierzyłam w iui jak wszyscy którzy próbują, bo przecież wiele kończy się powodzeniem, a mnie po prostu już brakło cierpliwości, Jestem już po punkcji, odpoczywam jeden cykl do transferu, czeka na mnie sześć 6- dniowych zarodeczków, i czekam z niecierpliwością;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Doczekasz się ....i to już niebawem:)ja też planuje mieć tylko dwie iui(może nie ze względu na wiek ale na szanse procentowe -in vitro to dużo większa szansa!)A ile Ty masz lat?
Ja oby do maja i 34 lata. Nigdy nie dopuszczałam myśli o in vitro, a teraz cieszę się, że się zdecydowałam.[emoji7]

Czy stymulacja hormonalna bardzo wplynela na Twoj organizm? Jakies dodatkowe kilogramy? Bardzo sie tego obawiam...
Ja mogę coś powiedzieć o tyciu po lekach, od momentu zażywania ich do iui przytyłam 5 kg, cały czas uważałam z jedzeniem, kiedy czułam się ok, bieżnia, spacery a mimo to przytyłam, myślę że to też wina femibionu, dużo kobiet po nim tyje, a to dobry suplement...

Ja oby do maja i 34 lata. Nigdy nie dopuszczałam myśli o in vitro, a teraz cieszę się, że się zdecydowałam.[emoji7]
Ja po pierwszej iui już dopuszczam myśl o in vitro.Im szybciej się z tym pogodzę, tym będzie mi łatwiej :)Ale mimo wszystko chciałabym aby iui pomogło... Trzymam mocno kciuki i za te z iui i in vitro.... Wszystkie przecież mamy jeden cel -zostać mamusiami Nasze dzieci będą najszczęśliwszymi bobasami na świecie...i najbardziej kochanymi...:)

Ja tez próbowałam iui, bo były dobre rokowania, ale po drugiej próbie też doszlam do wniosku że koszt iui z wizytami i lekami to ok. 3 tys. ,a to 1/4 in vitro które daje większe szanse, wierzyłam w iui jak wszyscy którzy próbują, bo przecież wiele kończy się powodzeniem, a mnie po prostu już brakło cierpliwości, Jestem już po punkcji, odpoczywam jeden cykl do transferu, czeka na mnie sześć 6- dniowych zarodeczków, i czekam z niecierpliwością;)

Czyli w kwietniu będziesz już w ciąży :)

Hej przyszłam podzieli sie informacjami co u mnie.
W poniedziałek punkcja [emoji3], a najprawdopodobniej w środę transfer. Trochę się stresuje przed narkoza, ale musi być dobrze. Może w końcu doczekam się swojego około 3-kilogramowego szczęścia [emoji7]
A za Was wszystkie trzymam kciuki. My przeszliśmy tylko dwie iui. Ze względu na moj wiek i koszty iui teraz padło na ivf...
Punkcja jest pod narkozą?

Ja mogę coś powiedzieć o tyciu po lekach, od momentu zażywania ich do iui przytyłam 5 kg, cały czas uważałam z jedzeniem, kiedy czułam się ok, bieżnia, spacery a mimo to przytyłam, myślę że to też wina femibionu, dużo kobiet po nim tyje, a to dobry suplement...

Wystarczy, że przy iui przestałam się ruszać i pozwoliłam sobie na pocieszanie czekoladą :(
Przede mną 3 inseminacja, potem zapewne in vitro.

reklama
Do góry