reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej przyszłam podzieli sie informacjami co u mnie.
W poniedziałek punkcja [emoji3], a najprawdopodobniej w środę transfer. Trochę się stresuje przed narkoza, ale musi być dobrze. Może w końcu doczekam się swojego około 3-kilogramowego szczęścia [emoji7]
A za Was wszystkie trzymam kciuki. My przeszliśmy tylko dwie iui. Ze względu na moj wiek i koszty iui teraz padło na ivf...
Doczekasz się ....i to już niebawem:)ja też planuje mieć tylko dwie iui(może nie ze względu na wiek ale na szanse procentowe -in vitro to dużo większa szansa!)A ile Ty masz lat?

reklama
i ja skłaniam sie ku invitro.mialam 3 iui. wiek mnie goni wiec nie bardzo mam juz czas na kolejna iui. w poniedziale kide rozmawiac z ginek o in vitro mam nadzieje ze niedługo zaczniemy dzialac.
Joko mozesz mi wpisac wizyte w kalendarzu :)
Ja tez próbowałam iui, bo były dobre rokowania, ale po drugiej próbie też doszlam do wniosku że koszt iui z wizytami i lekami to ok. 3 tys. ,a to 1/4 in vitro które daje większe szanse, wierzyłam w iui jak wszyscy którzy próbują, bo przecież wiele kończy się powodzeniem, a mnie po prostu już brakło cierpliwości, Jestem już po punkcji, odpoczywam jeden cykl do transferu, czeka na mnie sześć 6- dniowych zarodeczków, i czekam z niecierpliwością;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Doczekasz się ....i to już niebawem:)ja też planuje mieć tylko dwie iui(może nie ze względu na wiek ale na szanse procentowe -in vitro to dużo większa szansa!)A ile Ty masz lat?
Ja oby do maja i 34 lata. Nigdy nie dopuszczałam myśli o in vitro, a teraz cieszę się, że się zdecydowałam.[emoji7]

Czy stymulacja hormonalna bardzo wplynela na Twoj organizm? Jakies dodatkowe kilogramy? Bardzo sie tego obawiam...
Ja mogę coś powiedzieć o tyciu po lekach, od momentu zażywania ich do iui przytyłam 5 kg, cały czas uważałam z jedzeniem, kiedy czułam się ok, bieżnia, spacery a mimo to przytyłam, myślę że to też wina femibionu, dużo kobiet po nim tyje, a to dobry suplement...

Ja oby do maja i 34 lata. Nigdy nie dopuszczałam myśli o in vitro, a teraz cieszę się, że się zdecydowałam.[emoji7]
Ja po pierwszej iui już dopuszczam myśl o in vitro.Im szybciej się z tym pogodzę, tym będzie mi łatwiej :)Ale mimo wszystko chciałabym aby iui pomogło... Trzymam mocno kciuki i za te z iui i in vitro.... Wszystkie przecież mamy jeden cel -zostać mamusiami Nasze dzieci będą najszczęśliwszymi bobasami na świecie...i najbardziej kochanymi...:)

Ja tez próbowałam iui, bo były dobre rokowania, ale po drugiej próbie też doszlam do wniosku że koszt iui z wizytami i lekami to ok. 3 tys. ,a to 1/4 in vitro które daje większe szanse, wierzyłam w iui jak wszyscy którzy próbują, bo przecież wiele kończy się powodzeniem, a mnie po prostu już brakło cierpliwości, Jestem już po punkcji, odpoczywam jeden cykl do transferu, czeka na mnie sześć 6- dniowych zarodeczków, i czekam z niecierpliwością;)

Czyli w kwietniu będziesz już w ciąży :)

Hej przyszłam podzieli sie informacjami co u mnie.
W poniedziałek punkcja [emoji3], a najprawdopodobniej w środę transfer. Trochę się stresuje przed narkoza, ale musi być dobrze. Może w końcu doczekam się swojego około 3-kilogramowego szczęścia [emoji7]
A za Was wszystkie trzymam kciuki. My przeszliśmy tylko dwie iui. Ze względu na moj wiek i koszty iui teraz padło na ivf...
Punkcja jest pod narkozą?

Ja mogę coś powiedzieć o tyciu po lekach, od momentu zażywania ich do iui przytyłam 5 kg, cały czas uważałam z jedzeniem, kiedy czułam się ok, bieżnia, spacery a mimo to przytyłam, myślę że to też wina femibionu, dużo kobiet po nim tyje, a to dobry suplement...

Wystarczy, że przy iui przestałam się ruszać i pozwoliłam sobie na pocieszanie czekoladą :(
Przede mną 3 inseminacja, potem zapewne in vitro.

reklama
Do góry