Hej dziewczyny. Jestem pierwszy dzien po IUI. Jajniki (szczegolnie lewy) zaczely bolec po pierwszym gonalu I boli mnie do teraz. Do tego bylam spuchnieta - brzuch jak banka. W mojej klinice nie rozmawia sie z lekarzem tylko z pielegniarkami ktore konsultuja sie z lekarzem (co jest troche wkurzajace). Powiedzialy ze powinnam isc do swojego ginekologa zeby sie skonsultowac. Czytajac Wasze wpisy widze ze nie jest to takie nienormalne. Mam jeszcze pytanie - samo IUI....robil Wam je lekarz czy pielegniarki, bo u mnie byly to 2 pielegniarki. Pozdrawiam Was
reklama
katharina203
Fanka BB :)
Ja pomimo ze po 30 to lekarz do iui tez byl przeciwny 2 pecherzykom...chcial 1 bo mowil ze ciaza mnoga to wieksze zagrozenia...a jak w drugiej iui urosly mi 2 to mnie przepraszal...no ale u mnie tylko in vitro z 1 sie udalo...I bądź tu człowieku mądry....ehh
katharina203
U mnie byl tylko lekarz...na drugi dzien mialam kontrole czy pecherzyk pekl napewno bo jezeli nie to moglby sie rozwinac krwiak. Powinni zbadac ci tez estradiol albo ty sama prywatnie czy nie rozwija sie u ciebie hiperka. Bol jajnikow i spuchniety brzuch to moga byc poczatki. Nie chce cie straszyc ale warto sprawdzic bo u mnie skonczylo sie wida w brzuchu i utrudnuonym oddychaniem no i oczywiscie szpitalem...Hej dziewczyny. Jestem pierwszy dzien po IUI. Jajniki (szczegolnie lewy) zaczely bolec po pierwszym gonalu I boli mnie do teraz. Do tego bylam spuchnieta - brzuch jak banka. W mojej klinice nie rozmawia sie z lekarzem tylko z pielegniarkami ktore konsultuja sie z lekarzem (co jest troche wkurzajace). Powiedzialy ze powinnam isc do swojego ginekologa zeby sie skonsultowac. Czytajac Wasze wpisy widze ze nie jest to takie nienormalne. Mam jeszcze pytanie - samo IUI....robil Wam je lekarz czy pielegniarki, bo u mnie byly to 2 pielegniarki. Pozdrawiam Was
Dzieki Katharina, bardzo mi pomoglas. Zaraz zapisze sie do ginekologa. U mnie w klinice nie robia zadnych badan "po". A czy Tobie robili USG tuz przed IUI zeby sprawdzic pecherzyk? Bo u mnie nie.U mnie byl tylko lekarz...na drugi dzien mialam kontrole czy pecherzyk pekl napewno bo jezeli nie to moglby sie rozwinac krwiak. Powinni zbadac ci tez estradiol albo ty sama prywatnie czy nie rozwija sie u ciebie hiperka. Bol jajnikow i spuchniety brzuch to moga byc poczatki. Nie chce cie straszyc ale warto sprawdzic bo u mnie skonczylo sie wida w brzuchu i utrudnuonym oddychaniem no i oczywiscie szpitalem...
katharina203
Tak przed iui mialam usg i widzialam ze pecherzyk juz byl pomarszczony przed peknieciem a na drugi dzien usg czy pekl napewno...Dzieki Katharina, bardzo mi pomoglas. Zaraz zapisze sie do ginekologa. U mnie w klinice nie robia zadnych badan "po". A czy Tobie robili USG tuz przed IUI zeby sprawdzic pecherzyk? Bo u mnie nie.
meg86
Ja bym na twoim miejscu brała leki. Ja byłam niestety w ciąży pozamacicznej i brałam leki praktycznie do pojawienia się w szpitalu. U ciebie jest za wcześnie na to żeby coś stwierdzić. Powtorzylas dzisiaj betę?Sama nie wiem co mam robić. Byłam u dwóch lekarzy, mam dwie przeciwstawne opinie. Jeden przepisał Duphaston i Luteinę w dużych dawkach i powiedział, że medycyna to nie biochemia, ciąża jest wczesna i może być różnie, dopóki beta nie spada to jest cień nadziei. Drugi kazał odstawić wszystko, czekać czy zacznę krwawić, ronić, bo to może być tylko ciąża biochemiczna albo pozamaciczna.
Bubu19821
Dlaczego cie przepraszał??Ja pomimo ze po 30 to lekarz do iui tez byl przeciwny 2 pecherzykom...chcial 1 bo mowil ze ciaza mnoga to wieksze zagrozenia...a jak w drugiej iui urosly mi 2 to mnie przepraszal...no ale u mnie tylko in vitro z 1 sie udalo...
Bubu19821
Mojemu gin chodzi chyba o to że pęcherzyk może być pusty i dlatego chce 2 bo to zwiększa szanse. Ale też szansę na ciążę blizniacza. Ojej, mój mąż to by się ucieszył z bliźniakówJa pomimo ze po 30 to lekarz do iui tez byl przeciwny 2 pecherzykom...chcial 1 bo mowil ze ciaza mnoga to wieksze zagrozenia...a jak w drugiej iui urosly mi 2 to mnie przepraszal...no ale u mnie tylko in vitro z 1 sie udalo...
Cześć dziewczyny! Dawno mnie tu nie było, miałam cykl przerwy i rzuciłam się w wir pracy. Teraz wracam do gry. Gratuluje wszystkim, których marzenia spełniły się w tym czasie Pozostałym mówię, głowa do góry - Musi nam się wreszcie udac Dziś zaczynamy monitoring, 8dc estradiol 34... Ostatnio zaczęliśmy później i prawdopodobnie IUI była za późno. To będzie trzecia próba, po drugiej lekarz powiedział, ze jakby co to będziemy musieli zrobić czwarta żeby mieć pewność, ze to nie dla nas. I wtedy ewentualnie in vitro. W poniedziałek następny monitoring. Narazie jestem bardzo optymistycznie nastawiona, właśnie się okazało, ze jest kilka dobrze zapowiadających się pęcherzyków
reklama
Bubu19821
Mam pytanie odnośnie pęcherzyków. Na ilu pecherzykach lekarz będzie robił iui? Pytam bo widzę że niektóre dziewczyny maja na jednym a mi nie chciał zrobić. Może muszę zmienić lek?Cześć dziewczyny! Dawno mnie tu nie było, miałam cykl przerwy i rzuciłam się w wir pracy. Teraz wracam do gry. Gratuluje wszystkim, których marzenia spełniły się w tym czasie Pozostałym mówię, głowa do góry - Musi nam się wreszcie udac Dziś zaczynamy monitoring, 8dc estradiol 34... Ostatnio zaczęliśmy później i prawdopodobnie IUI była za późno. To będzie trzecia próba, po drugiej lekarz powiedział, ze jakby co to będziemy musieli zrobić czwarta żeby mieć pewność, ze to nie dla nas. I wtedy ewentualnie in vitro. W poniedziałek następny monitoring. Narazie jestem bardzo optymistycznie nastawiona, właśnie się okazało, ze jest kilka dobrze zapowiadających się pęcherzyków
Podziel się: