reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny jak pamietacie nie mialam IUI bo mialam az dwa za duze pecherzyli i zero sluzu plodnego ... Doktor kazala mi zrobic progesteron w 22dc i wyszlo 40.0 czy mam sie o co martwic ? Zawsze mialam ponizej 10.0?

reklama
Dziewczyny jak pamietacie nie mialam IUI bo mialam az dwa za duze pecherzyli i zero sluzu plodnego ... Doktor kazala mi zrobic progesteron w 22dc i wyszlo 40.0 czy mam sie o co martwic ? Zawsze mialam ponizej 10.0?
Za duże? Tzn? Ja nie miałam iui bo miałam tylko jeden pęcherzyk

Hej dziewczyny troche mnie nie bylo. Czasami wchodzilam, podczytywalam ale na razie u mnie wstrzymanie od stymulacji, iui itd. 9 czerwca ide do szpiatala na trzy dni na badania.
Staram sie nie myslec o tym co sie stalo, ale czasami najdzie mnie melancholia i nawet lezka poleci.
Oczywiscie trzymam kciuki za Was wszystkie. Ciesze sie ze niektore z Was zdecydowaly sie pojsc drogo ivf. Na pewno Wam sie uda.
Witam nowe dziewczyny. Grono niestety sie powieksza bo pewnie wszystkie chcialybysmy znlezc sid na forach oczekujacych na kropki.
Zylwia troche za wysoki ten progesteron. Normy sa tak do 27, kobiety do 12 tyg maja norme do 47. Skonsultuj to z lekarzem.
Pozdrawiam Was mocno[emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Napisalam do lekarza do odpisala mi bardzo ladny progesgeron...ale dla pewnosci zapytalam czy wszsytko ok bo mial zawsze robic 7dni przed spodzuewana miesiaczka i mialam chyba ponizej 10? Noe pamietam nie mam teraz przy sobie badan..doktoe nie odpisuje... Prosze pomozcie :(

Sama nie wiem co mam robić. Byłam u dwóch lekarzy, mam dwie przeciwstawne opinie. Jeden przepisał Duphaston i Luteinę w dużych dawkach i powiedział, że medycyna to nie biochemia, ciąża jest wczesna i może być różnie, dopóki beta nie spada to jest cień nadziei. Drugi kazał odstawić wszystko, czekać czy zacznę krwawić, ronić, bo to może być tylko ciąża biochemiczna albo pozamaciczna.

reklama
Sama nie wiem co mam robić. Byłam u dwóch lekarzy, mam dwie przeciwstawne opinie. Jeden przepisał Duphaston i Luteinę w dużych dawkach i powiedział, że medycyna to nie biochemia, ciąża jest wczesna i może być różnie, dopóki beta nie spada to jest cień nadziei. Drugi kazał odstawić wszystko, czekać czy zacznę krwawić, ronić, bo to może być tylko ciąża biochemiczna albo pozamaciczna.
Ja skłaniałabym się do opinii pierwszego. Ciąży pozamacicznej nie poronisz, więc póki beta rośnie to nie odstawiaj leków. Dopiero przy poziomie 1000 będzie coś widać na usg, więc musisz się uzbroić w cierpliwość.

Do góry