reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej dziewczyny. Dziś się okaże czy jutro będę miała w końcu pierwszą iui. Mam nadzieję że pęcherzyki ładnie podrosly i endometrium. Ale to czekanie najgorsze.. A wizyta dopiero o 18:30

reklama
Bubu to trzymam kciuki..... musi sie odbyć i będzie dobrze .... Daj znać... a powiedz jakie u Was wskazania ? i ile czekałas na pierwsza iui ?

Hej dziewczyny. Dziś się okaże czy jutro będę miała w końcu pierwszą iui. Mam nadzieję że pęcherzyki ładnie podrosly i endometrium. Ale to czekanie najgorsze.. A wizyta dopiero o 18:30
Ja właśnie jadę na badanie lh i estradiolu.Za dwie godziny wynik i lekarz zadecyduje czy iui dzisiaj czy jutro. Chciałabym mieć to już za sobą ;)

Za duże? Tzn? Ja nie miałam iui bo miałam tylko jeden pęcherzyk
A mój lekarz mówi, ze lepiej jeden niż dwa,trzy-bo ryzyko ciąży mnogiej jest zbyt duże a w moim niby młodym wieku (prawie 29 lat) i pierwszej inseminacji woli nie ryzykować.... Co lekarz, to inna opinia...ja wolałabym mieć dwa!

A mój lekarz mówi, ze lepiej jeden niż dwa,trzy-bo ryzyko ciąży mnogiej jest zbyt duże a w moim niby młodym wieku (prawie 29 lat) i pierwszej inseminacji woli nie ryzykować.... Co lekarz, to inna opinia...ja wolałabym mieć dwa!
Mi pow że na jednym pecherzyku szkoda pieniędzy a ciąża mnoga przy stymulacji i tak ma większe szanse.. Widzę że naprawdę rozbieżności podejścia lek są duże

Bubu to trzymam kciuki..... musi sie odbyć i będzie dobrze .... Daj znać... a powiedz jakie u Was wskazania ? i ile czekałas na pierwsza iui ?
Froncia u nas wskazania tylko takie ze mój mąż ma taką pracę że częściej poza domem jest. Jego wyniki są ok i moje też. Nawet podałam się laparoskopi żeby mieć komplet badań że ze mną ok. Na pierwszą iui czekałam miesiąc ale się nie odbyła ze względu na jeden tylko pęcherzyk. Mój lek twierdzi że szkoda pieniędzy na iui na jednym pecherzyku.

I bądź tu człowieku mądry....ehh
No właśnie. Trochę zła byłam że mi nie zrobił iui, ale z drugiej strony to jest to klinika od tych spraw więc raczej wiedzą co robią. Ale skoro mi w wieku 34 lat lekarz chce zrobić iui na dwóch pecherzykach i nie widzi przeszkody to tobie w tym młodym wieku też nie powinien widzieć.. Ale to może też sprawa indywidualna

reklama
No właśnie. Trochę zła byłam że mi nie zrobił iui, ale z drugiej strony to jest to klinika od tych spraw więc raczej wiedzą co robią. Ale skoro mi w wieku 34 lat lekarz chce zrobić iui na dwóch pecherzykach i nie widzi przeszkody to tobie w tym młodym wieku też nie powinien widzieć.. Ale to może też sprawa indywidualna
Trzeba zaufać ich wiedzy i doświadczeniu....

Do góry