reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Zaciazone kobietki gratuluję :)
Emilianka ja również gameta Kielce tylko ja już po 3 pełnych procedurach ivf jestem.

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Cześć Marzenko;) jesteś krok dalej, duży krok...ja daję sobie 3 szanse na IUI; ) jakie miałaś wskazania, jeśli mogę wiedzieć?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja trzy iui robiłam na prostej.
U nas nie ma przyczyny niepowodzeń:/
Też brałam encorton, acard i masę innych leków po ivf.

Ehh jakie to wszystko niesprawiedliwe, czyli tzw bezpłodność idiopatyczna ...ja nawet nie wiem jak dlugo trwa procedura inv ,odwlekam tą myśl, nie rozczytuje się na ten temat, wierząc w powodzenie IUI...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Zaciazone kobietki gratuluję :)
Emilianka ja również gameta Kielce tylko ja już po 3 pełnych procedurach ivf jestem.

Hej, my jestesmy po 4 nieudanych IUI. Jutro mamy spotkanie w gamecie w lodzi odnosnie ivf. Dodam ze wszystkie badania mamy juz porobione. Moglabys mi napisac jak czasowo to wyglada. A jesli moge zapytac teraz jestes w ciazy?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Czasowo z badaniami dwa miesiące ok. Poszliśmy na wizytę w lutym a pod koniec marca byliśmy już po transferze.
U nas pierwszy raz protokol krótki w marcu w zeszłym roku, zaplodniono 6 komórek, trzy się zaplodnily , dwie podane w trzeciej dobie , trzecia się nie zamrozila. Transfer nieudany.

Drugi raz długi protokół w lipcu. Zaplodniono sześć, pięć się zapłodnilo . Dwie podane w drugiej dobie, brak mrozakow. Transfer nieudany.

Trzeci raz w październiku protokół z elonva. Zaplodnilo się chyba sześć. Transfer odroczony dwa mrozaki były. Jeden podany w listopadzie. Transfer nieudany.
Drugi czeka na odpowiedni moment.
Nie jestem w ciąży.

Czasowo z badaniami dwa miesiące ok. Poszliśmy na wizytę w lutym a pod koniec marca byliśmy już po transferze.
U nas pierwszy raz protokol krótki w marcu w zeszłym roku, zaplodniono 6 komórek, trzy się zaplodnily , dwie podane w trzeciej dobie , trzecia się nie zamrozila. Transfer nieudany.

Drugi raz długi protokół w lipcu. Zaplodniono sześć, pięć się zapłodnilo . Dwie podane w drugiej dobie, brak mrozakow. Transfer nieudany.

Trzeci raz w październiku protokół z elonva. Zaplodnilo się chyba sześć. Transfer odroczony dwa mrozaki były. Jeden podany w listopadzie. Transfer nieudany.
Drugi czeka na odpowiedni moment.
Nie jestem w ciąży.

Badania mamy. Lekarz kazal nam sie zglosic do 27 dc. Wiec mam nadzieje ze teraz ruszymy z ivf [emoji4] tak mi przykro [emoji20] wlasnie najbardZiej boję sie tego rozczarowania bo nie ukrywam bardziej nastawiam sie na powodzenie niz przy iui...

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja koleżanka zaszła naturalnie w pierwszą ciążę. Po 2 latach zaczęli starać się o kolejną, nie stety trwało to 4 kolejne lata.. Wyniki bardzo zle, Amh kobiety w okresie przekwitania. Lekarz stwierdził że tylko in vitro... udało się ale nie stety po 3 mc ciąża obumarla... Kolejne próby i kolejne lata.. Decyzja o adopcji... Lekarz jeszcze raz namawiał na in vitro.. Lekarz sam mówił do niej że cuda się zdarzają i żeby ostatni raz spróbowała i przepisał jej jakieś leki niby jakąś nowość. Zrezygnowana koleżanka ostatkiem sił poddała się sugestii lekarza... I wiecie co...? Udało jej się i to naturalnie! Cuda się zdarzają. Czasami trzeba przebyć daleką podróż. Nie poddawać się do końca...

reklama
Do góry