reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Dziewczyny pomóżcie, mam rozterki. Pierwsza IUI miałam bez stymulacji i była zrobiona dopiero w 17dc, druga miałam z letrazolem i 12dc miałam endo 8,5, a pęcherzyk 23mm, IUI była 14 dnia. Okres pojawił się 25 dnia, a podobno występuje 14 dni po owulacji. No i teraz taka kwestia, wydaje mi się, ze owulacja była 12/13dc, nie chce robić przerwy tylko dalej działać, ale 7/8 lutego wyjeżdżam na szkolenie, a na podstawie poprzedniego miesiąca wydaje mi się, ze gdzies ok tej daty wypadnie owu przy stymulacji. I teraz nie wiem co robić: miesiąc przerwy? Zrezygnować ze stymulacji przed? Czy iść na żywioł i najwyżej coś ściemnić i nie pojechać na szkolenie? A może pogadać z lekarzem i sprawdzić co doradzi? Ja zaczynam już wątpić w IUI i zaczynam myśleć o in vitro, ale to niestety bardzo kosztowne i niewykonalne od ręki...
Jedyne co mi przychodzi do głowy to najlepiej poradzić się lekarza. Jeśli tak bardzo nie zależy tobie na szkoleniu to zawsze możesz,,posciemniac " :)

Hej dziewczyny. A czy któraś miała lub może zna kogoś kto miał inseminacje na mrożonym nasieniu i zakończyła się sukcesem? Właśnie sobie uświadomiłam że będę miała mniejsze szanse :(

,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

STYCZEŃ

30 – Mikaaaaa - beta hcg
30 – Molly007 - wizyta w klinice

31 – evelevel – beta hcg

LUTY

02 - adunnia90 - wizyta w klinice
03 – zylwia – test ciążowy
03 – angelawwa – wizyta lekowa
06 – cikulinka – monitoring cyklu
06 – Bubu19821 - monitoring cyklu
06 – Oska305 - monitoring cyklu
07 – anett96 - monitoring cyklu
09/10 – cikulinka - IUI
10 – angelawwa - HSG
11 - joko86 - beta hcg

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy

Dziewczyny proszę sprawdzić nasz kalendarz i zgłosić ewentualne poprawki. Pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
reklama
,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

STYCZEŃ

30 – Mikaaaaa - beta hcg
30/31 – Molly007 - beta hcg/test ciążowy

31 – evelevel – beta hcg

LUTY

02 - adunnia90 - wizyta w klinice
03 – zylwia – test ciążowy
03 – angelawwa – wizyta lekowa
06 – cikulinka – monitoring cyklu
06 – Bubu19821 - monitoring cyklu
06 – Oska305 - monitoring cyklu
07 – anett96 - monitoring cyklu
09/10 – cikulinka - IUI
10 – angelawwa - HSG

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy

Dziewczyny proszę sprawdzić nasz kalendarz i zgłosić ewentualne poprawki. Pozdrawiam :)
U mnie niestety testowanie nieaktualne... od soboty @, dzisiaj mam wizytę w klinice i przyjmiemy nowa strategie na ten miesiąc

Do góry