reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej. My juz po zabiegu. Jedno jajeczko 23 mm endo bez zmian od wczoraj. Armia 28 mln 30-40 % ruch i koncentracja 66 mln/ml [emoji16] zalecenia lezec i pachniec ;-)
Witaj Molly ;-) trzymam kciuki za Twoje starania, w kupie razniej nam tu ;-)
Jolancik wpisz mi bete prosze na 31 stycznia ;-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej. My juz po zabiegu. Jedno jajeczko 23 mm endo bez zmian od wczoraj. Armia 28 mln 30-40 % ruch i koncentracja 66 mln/ml [emoji16] zalecenia lezec i pachniec ;-)

To teraz tylko lezec, pachnieć i czekac na pozytywną bete [emoji4]
Trzymam kciuki &&&

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny. Zrobiłam dzis badania w 21 dniu cyklu i kurczę nie wiem co o tym sądzić. Może coś podpowiecie. Biorę tylo od dwóch miesięcy eutyrox na zbicie tsh... Progesteron dziś mam 17,240 norma 23,3, prolaktyna 53 norma 23,3... Co o tych wynikach sądzicie...?

No to teraz leż i pachnij!!!

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny. Zrobiłam dzis badania w 21 dniu cyklu i kurczę nie wiem co o tym sądzić. Może coś podpowiecie. Biorę tylo od dwóch miesięcy eutyrox na zbicie tsh... Progesteron dziś mam 17,240 norma 23,3, prolaktyna 53 norma 23,3... Co o tych wynikach sądzicie...?
Warto powtórzyć wynik prolaktyny. Przed badaniem trzeba się wyspac, nic nie jeść, dzień przed nie uprawiać sportu ani sexu ;) i najlepiej nie stresować bo to wszystko ma wpływ na wynik. Ja jak miałam prolaktyne podniesioną norma × 2 to od razu dostałam bromergon, nie miałam owulacji..

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom

Azjak ja to wszystko wiem co napisalas ja mam prolaktynę czynnosciowa i na razie nic na nią nie biorę bo ostatnio była w normie. I jestem zaskoczona tym wynikiem w 7 dni po owulacji... Dziwne

Jaki masz poziom Tsh? Jaka dawkę euthyroxu przyjmujesz? Ja od dawna mam niedoczynnosc z hashimoto i każdy dzień zaczynam od setki euthyroxu

No ja tsh miałam 2,578 i dostałam najpierw 25 mg letroxu. Po 6 tygodniach zamiast spaść to podskoczyło na 2,769 i teraz biorę eutyrox 50 mg. Tsh będę robić dopiero jak dostanę @. Więc za ok. tydzień. U mnie generalnie to nic się nie dzieje bardziej ja szukam co może być przyczyną nie powodzeń bo przed ivf chciałabym móc powiedzieć że zrobiłam już wszystko co mogłam. A moja endo stwierdziła że jest za wysoki ten poziom tsh bo dla staraczek to najlepiej poniżej 2 bliżej 1.

No ja tsh miałam 2,578 i dostałam najpierw 25 mg letroxu. Po 6 tygodniach zamiast spaść to podskoczyło na 2,769 i teraz biorę eutyrox 50 mg. Tsh będę robić dopiero jak dostanę @. Więc za ok. tydzień. U mnie generalnie to nic się nie dzieje bardziej ja szukam co może być przyczyną nie powodzeń bo przed ivf chciałabym móc powiedzieć że zrobiłam już wszystko co mogłam. A moja endo stwierdziła że jest za wysoki ten poziom tsh bo dla staraczek to najlepiej poniżej 2 bliżej 1.
Każdy endo i ginekolog mowi co innego o TSH... moje skacze i trudno nad nim zapanować, pół roku temu skoczyło powyżej 5, a po dwóch tygodniach spadło prawie do zera... obecnie raz ok1 raz ok2. Żaden lekarz do tej pory nie powiedział mi jednoznacznie, ze poziom Tsh może utrudniać zajście w ciąże(o ile mieści się w normie), podobno ważniejszy jest poziom już w trakcie ciąży

reklama
Nie chodzi o utrudnianie tylko o fakt właśnie w przypadku gdy się uda ze może dojść do wczesnego poronienia i lepiej żeby przed bylo na niższym poziomie. Ale są tez i tacy którzy twierdzą że może utruddniac tez zajscie bo niestety miedzy hormonami jest korelacja i jak jeden jest zaburzony to moze wplywac na inne. W necie też czytałam ze niektóry dziewczynom faktycznie udało się zajść naturalnie po zbiciu tsh. Ja do tej pory jeszcze na poczatku staran miałam poniżej 2. Ale generalnie ja mogę byc obciazona i mama i babcia miały chora tarczyce wiec dlatego staram się tego pilnować a ze nie możemy zajść mimo że robiliśmy iui i wszystko wyglądało super to nadal szukam przyczyny... :( a teraz jestem zaskoczona tym wynikiem bo jeszcze czegos takiego po owulacji nie miałam :\ i zastanawiam się czy branie eutyroxu moglo aż tak wplynac na prolaktyne.

Do góry