reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
U nas Kredko to jest tak, że na razie nie mamy ani złotówki na in vitro więc dla nas temat jest mega odległy.... :( w każdym razie biorąc pod uwagę obecne polskie prawo, które na dodatek może w każdej chwili się zmienić chcieliśmy mieć rozeznanie jak to wygląda w Czechach. My chodziliśmy w krk do kliniki i z dr byliśmy zadowoleni. Ostateczną decyzję i tak my podejmować będziemy dopiero w przypadku posiadania już pieniędzy na koncie... Jedyne co mnie w tym momencie odstrasza od Czech to, że słyszałam że później w Polsce nie koniecznie będą chcieć prowadzić mi ewentualną ciążę...

Co do ovi bo widziałam, że padło pytanie to ja miałam na 36 h podawane przed iui. Ale wszystko może zależeć od wielkości pęcherzyków. Moje jak pękały miały 25-26...

A czemu mieliby Ci nie chcieć prowadzić tu ciąży? Nawet gdyby jej geneza miałaby jakiś sens to nikt Ci nie każe przyznawać się do niej. Idziesz zrobić betę i z betą do lekarza bez spowiadania się skąd ciąża. Dwoje ludzi rożnej płci, trochę sexu i tyle:)

reklama
No to my na oddziale. Póki co po badaniach, które a jakże, idealnie. Po ktg nie widać żeby się miało coś zmienić. Wszelkie decyzje co dalej jak nie ruszy dopiero po jutrzejszym obchodzie. Jedyne co wiem to to, że jutro idę na gimnastykę. Legenda w tym szpitalu głosi, że po gimnastyce 90% pań idzie rodzić:)))

Oby gimnastyka zmobilizowała córę do rozstania :):) kciuki!!

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

No to dziewczyny juz po 4 ostatniej IUI. Bylismy troszeczke szybciej w klinice wiec wszystko szybciej poszlo [emoji4] żołnierzyki jakość i ilość dobre. Lekarz KAZAŁ tym razem mi zajść w ciążę. Pytalam sie lekarza o ten zastrzyk i mnie uspokoił i wytłumaczył czemu tym razem zdecydował sie u mnie na taki czas.
Teraz Jolancik wpisz mi bete 17 stycznia.
Powiem wam dziewczyny ze tym razem sie nie nastawiam ze zajde w ciążę co ma byc to bedzie...bez nacisku i presji.[emoji2]
Froncia jak tam hsg? [emoji4]
Vadera trzymam kciuki i życzę Ci zebys trzymała jutro na rękach swoją córeczkę[emoji4] [emoji4] [emoji4]
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
No to dziewczyny juz po IUI. Bylismy troszeczke szybciej w klinice wiec wszystko szybciej poszlo [emoji4] żołnierzyki jakość i ilość dobre. Lekarz KAZAŁ tym razem mi zajść w ciążę. Pytalam sie lekarza o ten zastrzyk i mnie uspokoił i wytłumaczył czemu tym razem zdecydował sie u mnie na taki czas.
Teraz Jolancik wpisz mi bete 17 stycznia.
Powiem wam dziewczyny ze tym razem sie nie nastawiam ze zajde w ciążę co ma byc to bedzie...bez nacisku i presji.[emoji2]
Froncia jak tam hsg? [emoji4]
Vadera trzymam kciuki i życzę Ci zebys trzymała jutro na rękach swoją córeczkę[emoji4] [emoji4] [emoji4]
To trzymamy kciuki :) musisz teraz zajść w ciążę i już!!!! Koniecznie musimy dobrze ten rok rozpocząć.

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Bertha jak nastawienie przed testowaniem ?

Nie wiem.. jak zawsze mam mega nadzieje, ale nie mam żadnych objawów które mogłyby dodawać nadziei. Temp wysoka ale tez jestem chora od owu w zasadzie - najpierw jelitówka ktora potem przerodziła sie w zatokowy katar i kaszel teraz. Dzisiaj 8dpo, temp 37,15. Cyce nic, podbrzusze w zasadzie nic, w czasie przytulanek wczoraj troche bolało mnie z prawej - jajnik?
Przed chwila dosłownie coś zakłulo z lewej przez 5 sekund i koniec.
Takze zobaczymy :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem.. jak zawsze mam mega nadzieje, ale nie mam żadnych objawów które mogłyby dodawać nadziei. Temp wysoka ale tez jestem chora od owu w zasadzie - najpierw jelitówka ktora potem przerodziła sie w zatokowy katar i kaszel teraz. Dzisiaj 8dpo, temp 37,15. Cyce nic, podbrzusze w zasadzie nic, w czasie przytulanek wczoraj troche bolało mnie z prawej - jajnik?

Trzymam kciuki &&&&

Kciuki trzymam mocno!!! Oby naturals był udany....
Ja w tym cyklu też naturals tyle że po stymulacji bo do IUI nie podeszłam przez grypę.... Dziś 8 dpo więc pod koniec miesiąca IUI....

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To teraz czekamy na 2 kreseczki niech chociaż komuś się uda, to wróci wiara że to ma sens.
Froncia jak Twoja drożność?
Dziewczyny niestety musiałam pezesunąć drożność niestety jeszcze plamienia dzisiaj miałam....więc Jolancik jak mozesz zmienic na 9,01 :) juz nie mogę sie doczekać juz bym chciała być po,,, no nic musze troszke poczekac ... :)
Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry