reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Sama iUI 600 zł (rok temu),leki tanie bo na mnie działały dobrze, te podstawowe plus zastrzyk na pęknięcie, a jakoś badań nie liczyłam także nie odpowiem. Ale w 1000 zł myślę, że spokojnie się zmieściliśmy. Z takimi problemamy (z tego co wiem) radziłabym do Gdańska niż zostać w Tczewie...

reklama
teraz jeżdze do lekarza w malborku,,,,przemysle moze faktycznie wrócimy do invicty ,,,,tylko musze zrobić to HSG ..... a czy udała sie u Ciebie ta inseminacja?

Joko, przyznaj się, że mnie zaraziłaś !
Jak się jakiś cud nie wydarzy to my z kalendarza też raczej jutro wypadamy. Geny po mamusi kazałyby jej wyjść wcześniej a po tatusiu sporo się spóźnić, sąsiadów fajnych nie mam...
Podczytuje was po cichu i trzymam kciuki za bety, działania i nastawienie. My nic nie piszemy bo poza stałym marudzeniem (i choróbskiem) nic się nie zmienia:/
Oby to nie była ta moja zaraza u ciebie:( trzymajcie się ciepło i kurować mi się tam proszę[emoji3]

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

To jednak musi być lekarz typowo od takich problemów bo taki normalny to coś wie, jednak za dużo nie pomoże i nie do końca zna wszystkie rozwiązania-takie moje zdanie (ja zaufałam jednemu i tak mnie w ślepo prowadził kilka lat-lata stracone). U nas się udała za pierwszym razem, jednak problemem był tylko wrogi śluz. Wcześniej też zbijałam prolaktyne dostinexem i też dobrze zareagowałam.

tez przyjmowałam dostinex, teraz mi zmienił na norprolac.. przyjmuje tez euthyrox... a powiedz mi do jakiego Ty lekarza chodziałas w invicie ? no ja własnie tez chce zrobic to badanie na wrogość teraz w styczniu .....

Eutyrox to już ze mną do końca życia będzie ze mną :-) dr Hajdusianek, na początku wydał mi się zakręcony ale okazał się przyjaznym no i nam pomógł. Powiem tak, zrób hsg bo jak jesteście zdecydowani na IUI to śluz i tak się omija więc ja bym nie robiła no chyba, że później lekarz będzie chciał. Swoją owu miałaś monitorowaną? Pęcherzyki są co miesiąc tylko nie pękają? Próbował jakiś lekarz na cyklu naturalnym podać zastrzyk na pęknięcie i zobaczyć jak reagujesz? Nasienie bardzo złe czy lekarz daje szansę na naturalne zajście z parametrami nasienia?

Dziewczyny jak robi się badanie na wrogość śluzu, gdzie i kto kieruje?

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom
Link do: Test na wrogość śluzu
Tu masz wszystko opisane...
Chodzi o to, żeby po stosunku płciowym pobrać do badania śluz szyjkowy i ocenić jak zachowują się plemniki. Czy jeszcze są, czy się ruszają, jak są - to ile itd. Tylko jest określony czas w jakim musisz się zgłosić na badanie (już nie pamiętam, ale chyba do godziny po stosunku).

w invicie trzeba sie zgłosić po 8 godzinach od stosunku w czasie dni płodnych ....a co do monitoringu cyklu miałam... 4 razy podany pregnyl 3 razy pekały raz nie pękl i jeden cykl miałam z clo i tez pękły.... teraz nie miałam monitoringu własnie dwa miesiące i nie miałam zadnych wspomagaczy i własnie mysle ze nie pękły bo szybciej miesiączke dostałam... tak z męża wynikami lekarz powiedział ze mamy szanse na naturalne....wiec szoda mi miesiecy zeby były bez wspomagaczy ....

reklama
Czyli skoro jest szansa na naturals to warto zrobić też na tą wrogość tak jak pisałaś no i hsg. Jeszcze mogę polecić lekarkę z Żukowa, Ewa Żmudzińska, na bieżąco eliminuje rozwiązania złe i zostawia te co mają szansę, dzięki niej dużo dowiedziałam się o działaniu mojego organizmu .

Do góry