reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witam. jestem tu nowa... co prawda dopiero zaczynamy myśleć o inseminacji, mystaramy sie dwa lata o dzidzie jak narazie tez sie Nam nie udaje....ale chciałam się Was dziewczyny zapytać o drożność jajowodów. czy robiłyście jak to wygladało u Was.... ?? Widze ze Cikulinka ma teraz 2 stycznia ? a Gdzie robisz ? jakies badanie musiałas zrobić przed ? Pozdrawiam .. Jestem z Wami i mam nadzieje ze w końcu wszystkie będziemy szczęśliwe... i ujrzymy nasze wypragnione dwie kreseczki.

reklama
Chciałam Wam powiedzieć ze czuje to co Wy .... tez rodzeństwo mają dzieci własnie sie urodziła córa bratu już drugie dziecko...siostra dwóch synków...a teraz jeszcze szwagierka urodziła...a my cały czas nic ... kupe badań ..leków ,,,zmiana lekarzy i nic .... mam czasem doła ja teraz bo wiem ze znów jutro dostane okres .... pomysłałam ze moze jak sie dołącze do Was to zrobi mi sie lepiej ...nawet nie mam z kim o tym pogadać .... oprócz męża oczywiście.... Wszystkim wokół sie udaje ...znajomi ..rodzina ...ehhh...

Chciałam Wam powiedzieć ze czuje to co Wy .... tez rodzeństwo mają dzieci własnie sie urodziła córa bratu już drugie dziecko...siostra dwóch synków...a teraz jeszcze szwagierka urodziła...a my cały czas nic ... kupe badań ..leków ,,,zmiana lekarzy i nic .... mam czasem doła ja teraz bo wiem ze znów jutro dostane okres .... pomysłałam ze moze jak sie dołącze do Was to zrobi mi sie lepiej ...nawet nie mam z kim o tym pogadać .... oprócz męża oczywiście.... Wszystkim wokół sie udaje ...znajomi ..rodzina ...ehhh...
No tak jest niestety ale trzeba wierzyć że kiedyś każda z nas będzie mamą w taki lub inny sposób. Fajnie jak rodzeństwu się udaje ale zazdrość jest wtedy okropna. Czuję się wtedy radość i złość jednocześnie. Złość na siebie, na świat że "MI Się nie udaje". Ale trzeba zacisnąć zęby i walczyć.

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam. jestem tu nowa... co prawda dopiero zaczynamy myśleć o inseminacji, mystaramy sie dwa lata o dzidzie jak narazie tez sie Nam nie udaje....ale chciałam się Was dziewczyny zapytać o drożność jajowodów. czy robiłyście jak to wygladało u Was.... ?? Widze ze Cikulinka ma teraz 2 stycznia ? a Gdzie robisz ? jakies badanie musiałas zrobić przed ? Pozdrawiam .. Jestem z Wami i mam nadzieje ze w końcu wszystkie będziemy szczęśliwe... i ujrzymy nasze wypragnione dwie kreseczki.
Ja robiłam w szpitalu przez mojego poprzedniego lekarza. Nie było to takie straszne. Dało się przeżyć. Ale u mnie wszystko ok z droznoscia.
A ty z jakiego miasta? Jaka jest u was przyczyna niepowodzeń?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Jaka u Was przyczyna niepowodzen? Mi drożność zlecil i robil moj ginekolog. U nas juz prawie 3 lata staran i niedlugo podejscie do 4 IUI.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

mąż miał niezbyt dobre wyniki nasienia....okazało sie ze choruje na tarczyce ale przez leki są coraz lepsze....a u mnie wysoka prolaktyna i problemy z owulacja,,,, pecherzyki rosna ale nie pękaja,,,, dostałam skierowanie na hsg ,,,ale tez zmieniłam lekarza teraz.. wyszło ze mam insulinooporoność.... i teraz walczymy dalej .,. jestem z pomorza z Tczewa nie daleko Gdańska...
zaczelismy powoli myślec o inseminacji.. .bo nie chce juz czekać .... zobaczymy co wyjdzie po drożności .... noo i tez chcemy zrobić test PC..

Leczyłam sie w Invicie w Gdańsku i sie zastanaamwiam czy tam nie wrócic.... zobacze co mi teraz zaproponuje lekarz do którego chodze ...

Joko, przyznaj się, że mnie zaraziłaś !
Jak się jakiś cud nie wydarzy to my z kalendarza też raczej jutro wypadamy. Geny po mamusi kazałyby jej wyjść wcześniej a po tatusiu sporo się spóźnić, sąsiadów fajnych nie mam...
Podczytuje was po cichu i trzymam kciuki za bety, działania i nastawienie. My nic nie piszemy bo poza stałym marudzeniem (i choróbskiem) nic się nie zmienia:/

reklama
chodziałam do jednej Pani i mnie troszke zdenerwowała swoim podejsciem .... wiec poszukałam innego.,ale nie mówie ze tam nie wróce,,,bo w sumie to zapisalismy sie do lekarza który zajmuje się typowo leczeniem niepłodności to własnie on mi dał skierowanie na hsg więc moze jak zrobię to wrócimy tam .... a jeśli mogę sie zapytać ile Cię kosztowało przygotowanie i sama inseminacja ?

Do góry