reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Zuzik: Mnie dali do poczytania "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" Harvey Karp. Pediatra opisuje sposoby ekspresowego uspokajania i dlaczego dziecko płacze. Może Ci się przyda kila haczyków. Aż ciekawa jestem czy działa.

Co do obrażania się lekarzy: powiem wam, że ja się na początku przejmowałam. Teraz to mam gdzieś. Niech się obraża, wyrzucić płacącej nie wyrzucą :p Wszystko co mogę robię/robiłam poza kliniką. Nawet leki zamieniałam. Jak był foch to, z racji wysokich stawek, mój lekarz okazał kamienną twarz jak na profesjonalistę przystało:) Teraz czeka mnie kolejna batalia aby następną wizytę wyznaczyć po około miesiącu a nie po 2 tyg. skoro wszystko ok. I tak jak coś się będzie działo to polecę. A tak kasy brak przydałoby się dom jakoś ogarnąć. Co rusz usterka:/
Vadera, dziękuję! Szukanie książek teraz jest u mnie na dalekim miejscu :D , a jak ktoś coś poleci ciekawego to oczywiście trzeba skorzystać, więc zamówienie w empiku złożone, lektura na weekend jest (wtedy emek jest w domu więc będzie troszkę czasu).
A tej z forum która poleciła mi Furminator (nouvelle, chyba Ty :) ) będę wdzięczna po wieki. Po wyczesaniu mojego sierściucha prawie nie mam kłaków w domu :) teraz już raz w tygodniu czesanie i spokój.
:-) :):-) :):-) :):-) :)

reklama
LIPIEC

13- Katharina- wizyta u gin
13- Marzen- punkcja
14- Vadera -usg
22- Anika-wizyta u gin

SIERPIEŃ

18- Anika- wizyta u gin
Beti- stymulacja do ivf
Buraq - stymulacja do ivf

Lumio, Kredko czekamy na Was attachFull762671
Kobietki jeśli w kalendarzu nie ma ujętych Waszych wizyt to dajcie znać.

Są z nami:Buraq, Beti, MagdaM33, anika11, nouvelle, Pyreczka, Lazurytka, Kamisia871, lumia, marzen88, ewikewik, vadera, Katharina203, kredka82, magnolia34, M26, stacy, niebajka, zuzik85:)

Cześć dziewczyny. Dziś zdecydowaliśmy z mężem, że w cyklu, który przyjdzie robimy inseminację (oczywiście jeśli wyniki będą ok). Trochę jestem skołowana tym wszystkim. Nurtuje mnie jedna kwestia techniczna. Lekarka powiedziała, że w 3 dni cyklu będzie robić usg. Mam bardzo obfite miesiączki i stąd moje pytanie-to badanie robi się dopochwowo? Jak to przeszłyście?
My leczymy się ok kilku miesięcy. Mąż ma słabe parametry nasienia - być może jest to spowodowane tym, że ciągle wychodzą bakterie w nasieniu. Jednak pani dr namawia nas na inseminację, bo twierdzi, że wyniki są na tyle ok, że warto spróbować.
Co do kasy mam bardzo pozytywne wrażenia, nikt nas na nic nie naciąga...Mamy obiecane, że jeśli będą widzieć, że nie warto podchodzić do IUI po obejrzeniu nasienia to po prostu tego nie zrobimy. Aczkolwiek nie wiem jak wtedy będą się rozkładać koszty, nie miałam czasu się zastanowić.
Cykl ma być stymulowany, żeby zwiększyć szansę.

Witaj dreamscometrue!
Usg na początku cyklu ma na celu sprawdzenie, czy nie zrobiły Ci się jakieś torbiele w poprzednim cyklu. Fakt, sytuacja nie jest komfortowa. Ja przechodząc z "rozbieralni" na fotel, podkładałam podpaskę. Dopóki dziewczyny z tego forum nie doradziły mi, żebym na takie usg poszła tuż przed okresem. Bo wtedy już wiadomo czy się torbiel nie zrobiła.
I u mnie usg na początku cyklu było zawsze dopochwowe.
Nie masz się co stresować, dla ginekologów to nic dziwnego, przyzwyczajeni są ;)

Życzę Ci owocnej IUI.
A gdzie się leczycie? Miałaś robioną drożność jajowodów?

Cześć Dziewczyny :)
Jestem tu nowa. Zarejestrowałam się ponieważ szukam informacji o iui. Mam nadzieję, że mnie przyjmijcie?
Jestem spod Lublina i tu chciałabym się dalej leczyć. Zmuszona jestem szukać nowego lekarza, ponieważ moja ginekolożka wyczerpała już swoje możliwości. Mam nadzieję, że są tu dziewczyny z Lublina, które podpowiedzą mi gdzie udać się po pomoc?

Witaj Dream:)
Czy probowali Twojego M leczyc antybiotykami??
Tak. Brał antybiotyki, ale cały czas jest ecoli. Bierze urovaxom teraz i kupiliśmy dziś czystek (zioła). W dniu kiedy ja zacznę brać leki M będzie brał antybiotyk jeszcze.
Witaj dreamscometrue!
Usg na początku cyklu ma na celu sprawdzenie, czy nie zrobiły Ci się jakieś torbiele w poprzednim cyklu. Fakt, sytuacja nie jest komfortowa. Ja przechodząc z "rozbieralni" na fotel, podkładałam podpaskę. Dopóki dziewczyny z tego forum nie doradziły mi, żebym na takie usg poszła tuż przed okresem. Bo wtedy już wiadomo czy się torbiel nie zrobiła.
I u mnie usg na początku cyklu było zawsze dopochwowe.
Nie masz się co stresować, dla ginekologów to nic dziwnego, przyzwyczajeni są ;)

Życzę Ci owocnej IUI.
A gdzie się leczycie? Miałaś robioną drożność jajowodów?
Dziękuję bardzo przyda się powodzenie. Leczymy się w Poznaniu. Tak miałam drożność w maju i wyszło wszystko prawidłowo. To mnie podlamalas tym badaniem. Gin nic nie mówiła, że chodzi o torbiele. Mam nadzieję, że nic nie wyjdzie.

Witaj Dream i Elpis...
Dream ta sytuacja w 2 lub 3dc nie jest komfortowa ale uwierz mi ze dla bycia matka przezyjesz kazda sytuacje i kazde badanie...nie martw sie...bedzie dobrze...

reklama
Witaj Dream i Elpis...
Dream ta sytuacja w 2 lub 3dc nie jest komfortowa ale uwierz mi ze dla bycia matka przezyjesz kazda sytuacje i kazde badanie...nie martw sie...bedzie dobrze...
Wiem o tym. Już troszkę walczę. Najgorsze jest rozczarowanie co miesiąc. Nic gorszego nie ma, żadne badanie nie jest straszniejsze niż to uczucie zawodu ;-)

Do góry