reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Czesc Zuziku ;-)

Ja nie wyjechalam nigdzie ;-)
walcze z emocjami ;-) dzis 4dc. Powinnam od dzis zaczac stymulacje, ale chcialam odpuscic na cykl lub dwa....bylam pewna, ze tak zrobie. Siostra ma wesele, wiec chcialam sie na tym skupic i wyluzowac. Ale dzis od samego rana bije sie z myslami, co robic?

Ja tez na pisiorow nie glosowalam, ale wlasnie na partie ktora nie miala szans. Pod Po reka tez mi nie pozwolila dac x. No coz chyba sie Kredko w Czechach spotkamy:-D:cool2::cool2:

Buziole :-*

Ostatnia edycja:
reklama
Lumio wyluzuj. Takie zawirowania hormonalne i głowa zajęta czym innym podobno dobrze robią. Nie stresuj się, będzie co ma być. Ja &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Ciebie, za Was, będzie dobrze :)

A co do in vitro. Przede wszystkim te tępe matoły nie wiedzą ile jajek potrzeba do jednego zarodka! Żaden debil nie ma podstawowej wiedzy, że jedno jajko nie równa się jedna ciąża. A nawet jeden zarodek. I teraz zapłać tu człowieku za jedno podejście. Młoda babka może mieć z jajcobrania nawet 20 i więcej komórek. Zapłodnią jej PO BOŻEMU jedno jajco. Obumrze. Zakładamy optymistycznie, że pisiory pozwolą jajca mrozić. Przy następnym podejściu znów musi zapłacić za zapłodnienie i znów klapa. Znów płaci za zapłodnienie i klapa. Po drodze straci połowę jajek bo jajka, same jajka, znoszą mrożenie gorzej niż zarodki. Są kobiety, które trzeba w każdym cyklu stymulować hormonalnie pod katem przyjęcia zarodka, mniemam, że większość bo jak ma się problemy z naturalnym poczęciem to się babki faszeruje hormonami. I tak się kobitka parę miechów będzie faszerować, co miesiąc jedna pensja pójdzie na stymulacje, pobieranie nasienia, zapładnianie, wizyty, jeżdżenie do klinik w te i we wte... A skuteczność metody na tle świata w Polsce będzie za parę lat wynosić 0.02 na 100 podejść i wszyscy się będą dziwować: dlaczego? Albo przeciwnie, pisiory będą mieć dowód, że in vitro nie daje ludziom dzieci. I koniec zawodów. A w Czechach ceny poszybują w górę! Prawo rynku.
Ale, ale, a przypadkiem pisiory nie zakładają, że żadnych stymulacji nie będzie???? JAK BÓG DA JEDNO JAJCO to niech sobie baba zrobi in vitro - nie tak to ma wyglądać? Bo może w nowej ustawie teraz same jajca będą mieć osobowość prawną, metryczki pojawienia się, numerek a może nawet imię? Ścisła państwowa ewidencja. I pobranie więcej niż jednego nie będzie zgodne z pisobezmózgowiem?

Ewik,
Nie mozna bylo tego lepiej ubrac w slowa!!!
Podpisuje sie pod kazdym slowem.

Luzuje majty ;-) juz tak z mezowatym ustalilam ;-)
Maj bedzie moj :-) podladuje akumulatory, ujedrnie i podniose poslady:-D;-) ;):cool2::yes: i rusze z podwojnym uderzeniem :-)
Ołłł jeeeeee:rolleyes::-D

Lumia i takie podejscie mi sie podoba!!! Tulam Cie mocno:-*

I mozecie miec racje z tym jednym jajem ze bez stymulacji... porazka... zeby sie nie okazalo ze w czechach podniosa ceny zanim zaczniemy...
A patologia sie cieszy bo maja kase na wóde bo nie mieli kasy na zabezpieczenie... i dziecko za dzieckiem a panstwo im teraz za to placi...

O in vitro nie tyle decyduja faceci...co ksieza!!! Na wszystko w tym panstwie musi sie zgodzic najpierw kosciol. Jestem wierzaca ale szlak mnie trafia jak facet w sutannie decyduje o tym ze nie moge miec ,,sztucznego" dziecka bo to nie po bozemu o wbrew opisie cudownej rodzinie

reklama
Do góry