reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
dobry wieczór miłe panie :)
trochę mnie nie było, bo przez 10 dni miałam na głowie rodzinkę i na neta nie miałam kiedy zajrzeć, więc właśnie sobie nadrabiam... już pół paczki migdałów wyżarłam czytając Wasze posty :p

Kredko, Twoje TSH faktycznie niskie, ale wiem, że szczególnie zagranicą (u mnie też) twierdzą, że póki jest wszystko ok z FT4 i FT3 to nic się nie dzieje. A Ty się dobrze czujesz? Nie masz łomotań serca, rozpierającej Cię energii, potów? Bo ja ogólnie mam niedoczynność ale kilka razy już wpadałam w nadczynność (miałam np. TSH 0,01) i czułam się strasznie pobudzona. Ale znowu jak miałam 0,20 to się czułam super. Jak mnie nie chcieli puścić do specjalisty (bo w NL też z tym problem), to wydrukowałam ze strony kliniki Mayo badania a propos tego, ze w ciąży TSH powinno być w okolicach 1 i uwierzyli wtedy. Może spróbuj!

A co do przewożenia spermy do inseminacji - w moim szpitalu to normalka! Nie ma pokoików dla panów, więc trzeba w domu załatwić sprawę do sterylnego kubeczka i w godzinę dowieźć w temperaturze ciała, więc np. w wewnętrznej kieszeni kurtki. A wiecie ile to planowania żeby tak dowieźć na czas? Jak mamy oddać np. o 9, to o 8 mój mąż musi się wziąć do dzieła, ale już gotowy do wyjścia, ma max 10 minut (biedny!), potem szybko na rower i pół h do szpitala żeby zdążyć :p Trochę adrenalinki zawsze jest :D

A ja się już kłuję do drugiej inseminacji, właśnie czekam na 23:00 żeby zrobić piąty zastrzyk... w środę 10dc więc idę patrzeć co tam mi urosło... mam nadzieję, że tym razem 2 pęcherzyki. Potrzymacie kciuki? :)

Czesc Dziewczynki :-)
Udanego weekendu zycze :-)

Co do estradiolu...ja mam pco i jestem stymulowanA, ale wyniki u mnie w normie, wiec nie pomoge.

Mamuski ;-)
Ucalujcie nasze forumowe Brzdace :-*

U mnie @przylazla....

oj Lumia przytulam kochana:blink: trzymaj się ciepło

Powiem Wam dziewczyny, że nie rozumiem czemu tak jest, że nam się nie udaje zaciążyć. Niby nasienie M jest nie najgorsze i przy tych parametrach powinno się udać, ja mam owulacje normalnie... a jednak od prawie 3 lat co miesiąc to samo... przychodzi @ i za każdym razem dręczy mnie to pytanie dlaczego? :( czekałam na tą @ ale jednak mimo to dziś znów zadaje sobie to pytanie i czuje w sobie wielki żal i niemoc. Może faktycznie powinniśmy sobie odpuścić starania zanim ten żal zniszczy nas i nasze małżeństwo od środka... sorry ale jakbym się nie wygadała to bym oszalała ;(

Dzis czytalam ze 29 kwietnia ktos z pisu zglosil projekt ustawy o in vitro. Zeby nie zapladniac 6 kom tylko 1 i zeby kobiecie mozna bedzie podac zarodek tylko do 72godz od zaplodnienia. Juz pod tym podpisal sie Kukiz. Przepraszam za przeklenstwo ale jak ***** to przejdzie to ja juz nie mam pomyslu na zycie w polsce...

Masakra, ale 500+ ku... rozdają... zamiast wspierać ludzi w dążeniu o potomstwo... mnie np. niestety ale nie stać na in vitro i jeżeli nie uda się przez iui to nie będę miała skąd wziąć kasę na in vitro... a z tym co Ty napisałaś Katharino to in vitro w ogóle straci sens... :(

reklama
Robia wszystko zeby utrudnić in vitro bo to ***** niezgodne z kosciolem. Moja siostra 13 lat sie starala o dziecko i na co jej 500+ jak i tak drugiego nie moze miec. Nou mnie tez nie stac mam juz dwa kredyty i wezme kolejny. Wiem glupota ale nie mam innej opcji. Modle sie ale bez lekarstw sama modlitwa nie sprawie ze urosnie mi jajeczko jak ***** po zastrzykach rosne male albo wcale...

Do góry