reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny a tak wogole to szukam pomyslu na dzien dziecka i pozniej w sierpniu na roczek do mojej chrzesnicy. Skoro pojdziemy torem ivf to nie ma mowy o wizytach w pl do tego czasu a prezent musi byc[emoji4] wiec zamowie cos z neta na ich adres. Tylko co ???????????

reklama
Kredko zostalas moja muzą...tez zalozylam zeszyt...opisuje w nim wszystko co mnie spotkalo pod wzgledem ginekologicznym...wklejam badania. Wszystko po to ze jak pod koniec roku pojade na wstepna wizyte przed in vitro to zebym z nerwow i z pospiechu niczego nie zapomniala...tylko teraz zdalam sobie sprawe jaka jestem glupia i naiwna. Mam zeszyt 16 kartek...a zapewne ja bede potrzebowac 90 :(:(:(

ja miałam jedno z podejść na tym encortonie i fraxeparine, ale też nie pomogło, ale to moim zdaniem dlatego że były słabiutkie zarodki.
teraz w lekach zmiana taka że przede wszystkim biorę Lutinus zamiast Luteiny. ale też taka, że miałam zrobione te wszystkie badania

Niebajko nie wiem jak z tym szczepieniem na różyczkę, może zaszczepisz się razem z Sarenką:-) :)

kredka, katharina taki zeszyt to dobra sprawa. ja miałam segregator łatwiej przesuwać w nim koszulki;-) ;)

aniko a Ty przyspieszyłaś wizytę czy do środy czekasz. jak się czujesz?

udanego słonecznego dnia:-) :)

U mnie prasy ivf:
I podejscie: luteina, encorton, estrofem, magnez, fraxiparine, witamin
II podejście: prolutex, duphaston, encorton, estrofem, acard75, fraxiparine/acard, magnez, witaminy

Magda, czekam na info od lekarki, czy znajdzie termin. W sumie czuję się dobrze, jakby co dam radę do srody;) tym bardziej, ze na weekend jedziemy do rodziców:)
Masz wyniki posiewu? Ja nie wiem, dlaczego u mnie tak szybko było!

aniko było tak szybko dlatego, że nie wykryli bakterii i nie potrzebowali hodować ich w celu określeniu antybiogramu. ja dziś po 17 mam się dowiedzieć czy jest wynik, jak nie ma tzn że są bakterie i będą hodować przez kolejne dni żeby określić antybiogram. wtedy wynik będzie po niedzieli.

no to dobrze że dobrze się czujesz. weekend będzie napewno miły.

mój M mi uświadomił że jutro mamy pierwszą sobotę od wielu tygodni bez zaplanowanego wyjazdu. bo tak to od 2 mcy co sobotę albo lekarz albo kurs w OA.

ewik, no wiem że za kasę, ale macie taką opcję... w NL tylko publiczna służba zdrowia, nie ma dodatkowo prywatnych lekarzy :/

katharina, oj tam, 16 stron wystarczy! ;)
kurcze, z tym zeszytem to dobry pomysł! ja co prawda sama nie robię żadnych badań, wszystko co jest jest w szpitalnym systemie, ale i tak moja koperta "dzieckowa" się rozlatuje :p

kredko, co do prezentu dla roczniaka to ja ostatnio kupiłam taki namiot - tipi do pokoju, cieszył się dzieciak, chował, nie chciał wyjść. i na później też będzie :)

Niebajko, Madzia, Aniko, M26, Marzen
Dziekuje za odzew :-*

Beti,
Jak widzisz lekarze za kazdym razem cos wprowadzaja, cos "odkladaja", kieruja na badania, a nie mowia, ze jest ok i caly czas ten sam schemat. Beti, moze tak jak NIEBAJKA pisze, ufanie, ufaniu, ale moze warto pojsc do innego, zeby miec jakies porownanie.
Ja tez ufalam mojemu, dobry czlowiek, ale teraz z perspektywy czasu, mysle, ze gdybyn nie zmienila, to bym byla caly czas w fazie staran(w sensie zaciazenia w ogole).

Alredy
To samo mialam pisac, ze to wszystko za kaske. Na nfz to tez jakiegos szalu nie ma ;-) ale masz racje, przynajmniej jest opcja ;-)

Aniko,
Ojjj zazdraszczam wizyty w rodzinnym domku ;-) milego pobytu :-*
Aniko, a niesmialo zapytam, ktory u Ciebie tydz, bo na komorce nie mam suwaczka ;-)

Madzia,
No to wreszcie macie czas tylko dla siebie ;-) no prawie ;-) bo w brzuszku maly obserwator :-) nacieszcie sie soba :-*
Madziu, a wlasnie wiesz ile Fasolek sie zadomowilo? Bo albo ggdzies mi to ucieklo, albo :p sks ;-)

Marzen
Kochana, wiem ze teraz Ci ciezko, ale wierze, ze kolejne podejscie zakonczy sie malym krzykaczem przyssanym do cycka ;-) tego z calego serducha Ci zycze :-*
No i troche prywaty :p sobie tez ;-)
Marzen :-*

Kredko
Moja siostra na roczek kupila takie autko, do ktorego dziecko moze wejsc i jezdzic samo. Jest tez pilot do tego i rodzic moze "prowadzic";-) jak mi siostra przeslala filmik to maly mial taka radoche, ze hej ;-) autko gra, swieca mu swiatla....full wypas ;-)

A ja zapomnialam napisac ;-)
Wczoraj bylam na wizycie jeden pechol pekl, a drugi 25mm i lekarz powiedzial, ze powinien peknac ;-). No i dalej tajemnica, czy byl jeszcze jakis przyczajony tygrys ukryty smok :p ktory pekl wczesniej ;-)
No nic wiecej nie zrobie. Pozostaje czekac ;-)
Jezeli jednak sie nie uda, to zrobie sobie miesiac przerwy-taki mam plan na dzien dzisiejszy ;-)

reklama
Do góry