reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Lumia może poszukaj czy w Twoich okolicach jest możliwość wykonania genetyki na NFZ. Mi i Kasik udało się zrobić kariotypy i mutacje właśnie na fundusz. Jest początek roku, może kolejka nie będzie aż tak straszna

Kredka nad morze trzeba podjechać, np kompromitacją miejską. Dojazd zajmie min pół godz, albo ciut więcej. Chyba lepiej skupić się na starówce ;)

Pozdrawiam Was kobitki! Wszystkie jesteście dzielne!!!! :)

Smerfetko,
Ja to już sprawdzałam po drugim poronieniu...Jestem już nawet zapisana - we wrześniu. Termin na 05.2016!!!!!!! Z tego co się dowiedziałam to jest jakaś masakra,że to i tak na pierwszej wizycie mi nie zrobią, tylko jakby kwalifikują i kolejne pół roku czekasz.......bez komentarza.
Ja nie mam tyle czasu....
Kiedyś pisałam, tu na foryum , jak mi się bardzo udało, bo koleżanka, która też roniła, miała termin na pażdziernik. Mialam " wskoczyć" na jej miejsce, ale niestey "przemiłe" panie nie zgodziały się na to....ehhhh szkoda gadać. Już bym była po....
Dlatego postanowiłam jednak prywatnie zrobić te badania...
Szlak mnie trafia, jak mi co miesią te pieprzone składki ściągają z paska, a i tak wszystko prywatnie....Niech się nfz odwali od mojej wypłaty - bardzo im dziękuje za współpracę.....

Jeszcze dziewczyna z sąsiedniego wątku napisała, że ma termin, ale w Łodzi. Ma tam dzwonic i dopytać czy tam się da i podobno badania od ręki robią - więc jest taka jeszcze ewentualność.

Strawbelko
:*** Dziękuje, ale my tu wszystkie, bez wyjątku, zasługujemy na ten Cud!:)

reklama
Oj Lumia daleka ta droga... te wszystkie procedury i oczekiwania... ci ludzie nie maja pojecia ze u wiekszosci z nas juz nie ma czasu a oni wszystko tak odciagaja...
Musimy walczyc bo taki nasz los... z drugiej strony ja sobie zawsze tlumacze ze tak musialo byc i tak bylo mi pisane i tyle. I jakby nie tak to cos innego duzo gorszego mogloby sie stac!

Lumia faktycznie w Łodzi robili szybko. Kojarzę że wiele dziewczyn z całej Polski jeździło do Łodzi na badania genetyczne. Nie wiem tylko czy później coś się nie zepsuło tam, już po prostu nie do końca pamiętam.
Co do NFZ to i tak nieźle że udało nam się zrobić na ich koszt genetyke i dwie procedury ivf. Ale i tak cała nasza droga po dziecko kosztowała nas tyle co średniej klasy kilkuletnie auto :/ o kosztach niefinansowych już nie wspomnę bo dobrze to znacie

Czesc dziewczyny no robilam dwa testy na obu wychodzila druga cienka kreska i nagle za trzy dni dostalam@ jest troche inaczej zawsze bylo ze pierwszy dzien z bolu nie wytrzymywalam teraz byl do zniesienia i jeszcze cos trzeci dzien@ znowu boli mnie po lewej stronie i to nawet bardzo we wtorek ide do lekarza nie wiem co mi jest. Moze wy cos poradzicie. Juz i tak sie nie nastawiam na ciaze bo jak by byla to bym nie dostala @ ale z drugiej strony ten test wyszedl jakis dziwny niby jest ta kreska druga ale @ przyszedl.

Bella - może za wcześnie zrobiłaś test, a @ jednak przyszła. Dlatego powinno się robić po terminie @, chociaż to jest trudne jak się czeka na dwie kreski. Robiłaś betę?

Kredko ja też brałam a test wyszedł negatywny - bez cienia cienia drugiej kreski ;)

Bello w jakich odstępach czasowych robiłaś testy?

Stacy robilam w dzien spodziewanej @ bo nie dostalam i wyszla ta druga taka jasna dwa dni pozniej tez robilam i to.samo wyszlo no i po kolejnych dwoch dniach dostalam @. A na krew nie poszlam bo skoro przyszla malpa jedna to pomyslalam ze poczekam az do wizyty u lekarza i mu powiem jak i co tylko ze jakos tak dziwnie mam

reklama
Kredko, spokojnego lotu ;) Niech twoja wizyta rozwieje jak najwięcej niewiadomych, niech rozjaśni dalszą drogę, przyniesie konkretny plan działania i da dużo radości, nadziei i wogóle niech będzie owocna :)
Pamiętam jak rezerwowałaś bilety a to już... Godziny dzielą Was od lotu...

Do góry