reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Emi a ile jest od kliniki do morza? I to spacer czy czyms podjechac?

Madziu tak we wtorek:-) a najlepsxy to mialam na mysli bajbardziej doswiadczony i fachowy:-)

Niebajko dzieki:-* jak mozesz polecic dobra wypozyczalnie aut to mozesz dac mi namuar. Bo niby szperalismy w necie i cos tam mamy ake wiesz jak to jes;-) co sprawdzone to sprawdzone:-) bo jednak plan taki ze wynajmujemy auto i wracamy do domu i jak bedzie trzwba to ba drugi dzien jedzuemy znowu do wro. To ok 3h wiec do przezycia a jednak wolimy spac w domu u mamusi:-D
Do morza trzeba podjechac tramwajem mozna :)
Nad Motława w centrum masz duzo knajpek tez :)

reklama
dziewczyny ja brałam dopochwowo 2 tabl 200mg 3 razy dziennie czyli 1200 mg. 100 mg musiałabym zapakować aż 12 tabletek. wiem, że różnica w cenie kolosalna. ale co jak mi ten progesteron spada.
zobaczę w poniedziałek jak przyswoił się ten lutinus, bo niby dawka słabsza, ale ponoć o wiele lepiej się wchłania.
i jeśli prg teraz wzrośnie to nie odważę się już kombinować.

siknęłam na test, są dwie krechy. oczywiście mam jeszcze jeden na jutro:sorry:

kredko kto najbardziej doświadczony i fachowy nie mam pojęcia. nie znam ich. nie śledziłam w necie. nas dr J na pierwszej wizycie skierował na konsultację do profesora Ł, stymulację miałam u dr W-O, a teraz weryfikację u dr W. punkcję robiła dr W-O, a transfer dr J.
było nie było z całym zespołem pracujemy na sukces:-) :)

Jezeli chodzi o nospe to oczywiscie mam w razie czego bo wiadomo ze niektóre skurcze moga byc groźne ale bol " miesiączkowy" mozna przezyc.
Mam kolezanke ktora jest terapeuta w ośrodku pedagogiczno-psychologicznym i ma wlasnie jak to ona mowi " dzieci nospowe" czyli generalnie normalne ale z obniżonym napięciem mięśniowym. Wpyw dużej ilości środków rozkurczajacych we wczesnej ciazy.
Wiec jako srodek prewencyjny to nie ew. w razie bardzo mocnych skurczy
Szanowna Pani,
informuję, iż o podaniu leku No-Spa w okresie ciąży i laktacji zawsze decyduje lekarz. Ze względu na brak wystarczających badań, No-Spa można stosować u pacjentek w okresie ciąży lub laktacji jedynie w przypadkach, gdy korzyść jego zastosowania przewyższa czynnik ryzyka. W razie wątpliwości proszę skontaktować się z lekarzem.

Kupilismy wczoraj miedzy oddaniem zolniezykow a IUI, przelezaly 4 godziny w samochodzie. Juz myslalam,ze nic z nich nie bedzie a tu prosze :) To musi byc dobry znak

Załączniki

• 1452340945979.jpg
    1452340945979.jpg
    63,4 KB · Wyświetleń: 52
Madzia, nie dopuszczamy innego sikańca, jak z dwoma tłuściutkimi krechami ;) Kropeczek już się umeblował, więc tylko takie będziemy widzieć.

Lumia, plan opracowany, to teraz bez pośpiechu zaczynamy go wdrażać ;)

Kamisia :*

Lumia - plan najwazniejszy!!! A teraz jak juz go masz to pojdzie raz dwa!! Wiec kiedy i od jakiego badania zaczynasz???

Kredko, Tak jak napisała ZUZIK plan jest i teraz na spokojnie będę go wdrażać:) A dokładny plan działania i poszczególne badania wyjdą w praniu:)
Na razie muszę chwilę odpocząć od tego wszystkiego, poczekać na wyniki histopatologiczne oraz genetyczne, nabrać sił i rozpocząć dalszą walkę.
JEdyne co teraz zrobię to tylko kariotyp - może w przyszłym tyg, żeby mieć komplet do lekarza:)

Ememems
Coś ty naskrobała:p
Boże jednak jesteśmy inwigilowane...troszkę ten post Pana/Pani e-nospy mnie przeraził. Chyba musimy - do głębszych zwierzeń - uruchomić jakąs prywatną platformę:p

Kredko, Tak jak napisała ZUZIK plan jest i teraz na spokojnie będę go wdrażać:) A dokładny plan działania i poszczególne badania wyjdą w praniu:)
Na razie muszę chwilę odpocząć od tego wszystkiego, poczekać na wyniki histopatologiczne oraz genetyczne, nabrać sił i rozpocząć dalszą walkę.
JEdyne co teraz zrobię to tylko kariotyp - może w przyszłym tyg, żeby mieć komplet do lekarza:)

Ememems
Coś ty naskrobała:p
Boże jednak jesteśmy inwigilowane...troszkę ten post Pana/Pani e-nospy mnie przeraził. Chyba musimy - do głębszych zwierzeń - uruchomić jakąs prywatną platformę:p
Hahahahahaha to było wieki temu ale zdania nie zmieniam - no spa tylko w wyjątkowych sytuacjach

Szanowna Pani,
informuję, iż o podaniu leku No-Spa w okresie ciąży i laktacji zawsze decyduje lekarz. Ze względu na brak wystarczających badań, No-Spa można stosować u pacjentek w okresie ciąży lub laktacji jedynie w przypadkach, gdy korzyść jego zastosowania przewyższa czynnik ryzyka. W razie wątpliwości proszę skontaktować się z lekarzem.
Szanowny panie - napisałam "środki rozkurczowe" a nie no spa - istnieją rownież inne, nota bene tańsze na rynku.

Napisałam jedynie ze no spe mam i użyje jak bede potrzebowała - ja, na własna odpowiedzialność

Szanowny panie - napisałam "środki rozkurczowe" a nie no spa - istnieją rownież inne, nota bene tańsze na rynku.

Napisałam jedynie ze no spe mam i użyje jak bede potrzebowała - ja, na własna odpowiedzialność
Hahahahahaha cyrk na kołkach;-)

Poza tym - do pani/a od nospy - wypada sie przywitac jak sie wtraca na czyjes forum!!!

A i ulotki potrafimy czytac wiec wiemy co robimy;-)

reklama
Lumia - nie ma co na siłę robić badań, bo niestety większość jest kosztowna. Grunt to trafić na dobrego lekarza.

Beti -:data IUI to może jakiś znak? :-)

Madzia - czekam z niecierpliwością na wieści co u Ciebie.

Kredka - co Was czeka w klinice? Jakieś konkretne badania? Zabiegi?

Zuzik - a ty już kompletujesz? :-) i proszę wpisz mi wizytę 28 stycznia u gina bo chyba się skasowało.

Do góry