reklama
Kredko
Kochana doskonale Cie rozumiem, w sumie jak kazda z Nas na tym forum...:-( ja zaciskam kciuki &&&&&&
A Ty postaraj sie myslec kolorowo;-) Kredko:-)
Dziewczynku, a czy moze ktoras mi podac jakis fajny przepis na proste, pyszne ciasto ze sliwkami;-)
Kochana doskonale Cie rozumiem, w sumie jak kazda z Nas na tym forum...:-( ja zaciskam kciuki &&&&&&
A Ty postaraj sie myslec kolorowo;-) Kredko:-)
Dziewczynku, a czy moze ktoras mi podac jakis fajny przepis na proste, pyszne ciasto ze sliwkami;-)
kredka82
Fanka BB :)
Drozdzowka nocna:
Dzien 1.
1/2 szkl oleju
1 szkl mleka
1 szkl cukru
3 cale jajka
Szczypta soli
5 dag drozdzy
Dzien 2.
1/2 kg maki
1. Wszystkie skladniki wlozyc do miski nie mieszac ani nic tylko je wrzucic ( bez maki!!) I zostawic w misce na noc.
2. Na drugi dzien dosypac make i wyrabiac tymi spiralkami z miksera. Wlac na blache i odstawic na 30 min.
Dac na gore owoce i kruszonke ( 60g masla, 60g cukru, 120g maki)
wkladac do zimnego piekarnika na 170° i piec ok godziny
Ja ja robie z 1i1/2 porcji na tej duzej blaszce z piekarnika.
No i oczywiscie owoce dowolne albo mozna dac ugotowany budyn albo ser:-)
Dzien 1.
1/2 szkl oleju
1 szkl mleka
1 szkl cukru
3 cale jajka
Szczypta soli
5 dag drozdzy
Dzien 2.
1/2 kg maki
1. Wszystkie skladniki wlozyc do miski nie mieszac ani nic tylko je wrzucic ( bez maki!!) I zostawic w misce na noc.
2. Na drugi dzien dosypac make i wyrabiac tymi spiralkami z miksera. Wlac na blache i odstawic na 30 min.
Dac na gore owoce i kruszonke ( 60g masla, 60g cukru, 120g maki)
wkladac do zimnego piekarnika na 170° i piec ok godziny
Ja ja robie z 1i1/2 porcji na tej duzej blaszce z piekarnika.
No i oczywiscie owoce dowolne albo mozna dac ugotowany budyn albo ser:-)
reklama
zuzik85
Fanka BB :)
Kredko, ja też odpisałam, bo po pierwsze smaka mi narobiłaś, a po drugie jest tak prosty, że nawet chyba ja nie mogę tego schrzanić
Kredko, nie pij dużo przed snem, bo jak rano robisz sikańca, to żeby nie było za bardzo rozcieńczone. Ściskam kciuki i myślami jestem z Tobą i Twoim testowaniem. Tylko wiesz...luuuuzzzzz (wiem, wiem...;-) )
Kredko, nie pij dużo przed snem, bo jak rano robisz sikańca, to żeby nie było za bardzo rozcieńczone. Ściskam kciuki i myślami jestem z Tobą i Twoim testowaniem. Tylko wiesz...luuuuzzzzz (wiem, wiem...;-) )
Podziel się: