reklama
Kredko
Kochana doskonale Cie rozumiem, w sumie jak kazda z Nas na tym forum...:-( ja zaciskam kciuki &&&&&&
A Ty postaraj sie myslec kolorowo;-) Kredko:-)
Dziewczynku, a czy moze ktoras mi podac jakis fajny przepis na proste, pyszne ciasto ze sliwkami;-)
Kochana doskonale Cie rozumiem, w sumie jak kazda z Nas na tym forum...:-( ja zaciskam kciuki &&&&&&
A Ty postaraj sie myslec kolorowo;-) Kredko:-)
Dziewczynku, a czy moze ktoras mi podac jakis fajny przepis na proste, pyszne ciasto ze sliwkami;-)
kredka82
Fanka BB :)
Drozdzowka nocna:
Dzien 1.
1/2 szkl oleju
1 szkl mleka
1 szkl cukru
3 cale jajka
Szczypta soli
5 dag drozdzy
Dzien 2.
1/2 kg maki
1. Wszystkie skladniki wlozyc do miski nie mieszac ani nic tylko je wrzucic ( bez maki!!) I zostawic w misce na noc.
2. Na drugi dzien dosypac make i wyrabiac tymi spiralkami z miksera. Wlac na blache i odstawic na 30 min.
Dac na gore owoce i kruszonke ( 60g masla, 60g cukru, 120g maki)
wkladac do zimnego piekarnika na 170° i piec ok godziny
Ja ja robie z 1i1/2 porcji na tej duzej blaszce z piekarnika.
No i oczywiscie owoce dowolne albo mozna dac ugotowany budyn albo ser:-)
Dzien 1.
1/2 szkl oleju
1 szkl mleka
1 szkl cukru
3 cale jajka
Szczypta soli
5 dag drozdzy
Dzien 2.
1/2 kg maki
1. Wszystkie skladniki wlozyc do miski nie mieszac ani nic tylko je wrzucic ( bez maki!!) I zostawic w misce na noc.
2. Na drugi dzien dosypac make i wyrabiac tymi spiralkami z miksera. Wlac na blache i odstawic na 30 min.
Dac na gore owoce i kruszonke ( 60g masla, 60g cukru, 120g maki)
wkladac do zimnego piekarnika na 170° i piec ok godziny
Ja ja robie z 1i1/2 porcji na tej duzej blaszce z piekarnika.
No i oczywiscie owoce dowolne albo mozna dac ugotowany budyn albo ser:-)
reklama
zuzik85
Fanka BB :)
Kredko, ja też odpisałam, bo po pierwsze smaka mi narobiłaś, a po drugie jest tak prosty, że nawet chyba ja nie mogę tego schrzanić![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Kredko, nie pij dużo przed snem, bo jak rano robisz sikańca, to żeby nie było za bardzo rozcieńczone. Ściskam kciuki i myślami jestem z Tobą i Twoim testowaniem. Tylko wiesz...luuuuzzzzz (wiem, wiem...;-) )
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Kredko, nie pij dużo przed snem, bo jak rano robisz sikańca, to żeby nie było za bardzo rozcieńczone. Ściskam kciuki i myślami jestem z Tobą i Twoim testowaniem. Tylko wiesz...luuuuzzzzz (wiem, wiem...;-) )
Podziel się: