reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
reklama
Witajcie, czy ktoś może mi pomóc?

13dc, 29 lipca miałam pierwszą inseminację. Lekarz powiedział, żeby od 31.07 brać duphaston, dwie tabletki dziennie przez 10 dni. I tyle. A ja z wrażenia zapomniałam chyba zapytać o cokolwiek..

Tak na prawdę nie wiem co robić..
Czy po tych 10 dniach (będzie to 12 dni po inseminacji i 25 dc) zrobić test ciążowy?
Czy po 10 dniach przestać brać duphaston i czekać na rozwój sytuacji?

Pole ale super wieści! bardzo się cieszę :-D:-D
Kasik teraz czas na cud u Ciebie, mówię Ci :tak: dzięki za pomoc w ustaleniu "kodu B" Mam na zwolnieniu wpisany ten magiczny kod, a co do encortonu to biorę 10 mg :) Mega kciuki trzymam za Ciebie

Agaawa kuruj się naturalnymi środkami. Polecam też taki syropek dla kobiet w ciąży - *spam*. Jest bardzo smaczny i bardzo pomocny:tak:
Ladybea oj rozpieszczasz Ty córcię, nic dziwnego że nie chce wyjść ;-)

Dziewczyny jestem w szoku cały czas. Mam nadzieję, że przestrzeń w macicy zniknie i będę mogła być bardziej ruchliwa bo póki co lekarz każe mi leżeć. Nawet nie chciał słyszeć o tym, bym jutro poszła do pracy zabrać laptopa

Madzia&Lena najpierw zrób bete hcg a dopiero po wyniku będziesz wiedziała czy możesz odstawić duphaston. Oczywiście życzę wyniku pozytywnego i tego byś nie mogła odstawić dupka ;-)

Smerfeta, to leż, leż i jeszcze raz leż. Muszę to napisać, choć wiem, że się powtarzam - bardzo się cieszę :-)
Kasik, chodziło mi o to, że to jest dokładnie to samo zwolnienie - ten sam kawałek papieru ;-) Może coś mylę, ale wydaje mi się, że dziewczyny z kadr u mnie w pracy zanosiły do zusu to zwolnienie, które im przynosiłam, sobie zostawiały kserokopię. Ale też wiem, że niekiedy różne są zasady dla firm w zależności od ilości pracowników, więc może w tym przypadku tak jest?
Ladybea, pogłaskaj Hanię od cioci :-)

Madzia&Lena najpierw zrób bete hcg a dopiero po wyniku będziesz wiedziała czy możesz odstawić duphaston. Oczywiście życzę wyniku pozytywnego i tego byś nie mogła odstawić dupka ;-)

Dziękuję za odpowiedź! Problem w tym, że ostatni dziesiąty dzień brania duphastonu przypada na sobotę. A w niedzielę nigdzie nie zrobię bety. I jestem w kropce.

Madzia&Lena witaj, pytaj smialo, wiekszosc z nas przechodzila iui wielokrotnie i sporo o niej wiemy. Zrob beta hcg po 14 dniach od IUI, czyli 12 sierpnia i jak bedzie pozytywna nie odstawiaj lekow :)

Smerfeta nie moglam zbytnio gadac kiedy robie bete bo po kryjomu robie ja jutro a M o tym nie wie. Lezal obok na kanapie wiec tak szybko ucielam temat. W razie jakby sie domyslil powiem, ze wyniki na drugi dzien ;) Lez i wypoczywaj ile wlezie a napewno przestrzen szybko zniknie :)

Ostatnia edycja:
Madzia&Lena witaj, pytaj smialo, wiekszosc z nas przechodzila iui wielokrotnie i sporo o niej wiemy. Zrob beta hcg po 14 dniach od IUI, czyli 12 sierpnia i jak bedzie pozytywna nie odstawiaj lekow :)

Dlatego się do was zwracam :) Także tutaj pojawia się problem, gdyż opakowanie duphastonu starczy mi do 9 sierpnia. Chyba jednak będę musiała dzwonić do lekarza, którego w tym momencie nie bardzo rozumiem. Czemu zalecił tabletki tylko na 10 dni, skoro test po 14 się robi..

Madzia&Lena a mialas na peknietych pecherzykach iui? Bo jezeli tak to mozesz sprobowac zrobic po 12 dniach po iui. Bete w niedziele zrobia Ci w kazdym szpitalu, jezeli powiesz, ze nie mozesz czekac do poniedzialku bo musisz wiedziec czy odstawic leki. Dupka moze Ci przepisac tez rodzinny lub jakikolwiek gin.

Madzia&Lena a mialas na peknietych pecherzykach iui? Bo jezeli tak to mozesz sprobowac zrobic po 12 dniach po iui. Bete w niedziele zrobia Ci w kazdym szpitalu, jezeli powiesz, ze nie mozesz czekac do poniedzialku bo musisz wiedziec czy odstawic leki. Dupka moze Ci przepisac tez rodzinny lub jakikolwiek gin.

Tak, miałam 2 pęcherzyki i zaraz po iui lekarz zrobił USG, gdzie jednego już nie było a drugi był malusi- komentarz był taki, że właśnie pękł niedawno.
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Załatwię sobie dupka jeszcze i przeciągnę do 12 dnia i postaram się gdzieś zrobić betę. Życzę wszystkim II kreseczek!

reklama
Smerfeta, leżenie ma swoje dobre strony, a ze o dobro Twoje i MAleństwa chodzi, więc na pewno nie masz z tym żadnych problemów :) alez cudwony ten lipiec! szkoda, że się kończy!!! a skoro masz więcej czasu, to nadrobisz zaległosci ksiązkowe, serialowe, telefoniczne itp:) no i nam tu pisz cały czas:)

Kasik, bez dwóch zdań bedzie i piekna beta u Ciebie w tym naszym cudownym miesiącu:)) i piękny prezent dla M będzie!:)

Ladybea, Hania chyba nei lubi upałów i czeka na niższą temperaturę:) dziś w Poz dużo chłodniej i deszczowo, więc pewnie do rozwiązania coraz bliżej:) trzymajcie się dzielnie i zdrowo:)

Madzia&Lena
, trafiłaś w dobre miejsce! dziewczyny mają tu sporą wiedzię na temt iui i nie tylko:) Kasik, już Ci wszytsko łądnie wytłumaczyła - zyczę spoojnych 2tyg i pięknej bety!

Agaawa, bardzo proszę do łóżka i zwolnić tempo!:) i naturalne leki łykać:) zwalniamy:)

Pole, miłego dnia! ps. "Studio sex" w toku:)

Do góry