reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Witajcie, czy ktoś może mi pomóc?

13dc, 29 lipca miałam pierwszą inseminację. Lekarz powiedział, żeby od 31.07 brać duphaston, dwie tabletki dziennie przez 10 dni. I tyle. A ja z wrażenia zapomniałam chyba zapytać o cokolwiek..

Tak na prawdę nie wiem co robić..
Czy po tych 10 dniach (będzie to 12 dni po inseminacji i 25 dc) zrobić test ciążowy?
Czy po 10 dniach przestać brać duphaston i czekać na rozwój sytuacji?

Pole ale super wieści! bardzo się cieszę :-D:-D
Kasik teraz czas na cud u Ciebie, mówię Ci :tak: dzięki za pomoc w ustaleniu "kodu B" Mam na zwolnieniu wpisany ten magiczny kod, a co do encortonu to biorę 10 mg :) Mega kciuki trzymam za Ciebie

Agaawa kuruj się naturalnymi środkami. Polecam też taki syropek dla kobiet w ciąży - *spam*. Jest bardzo smaczny i bardzo pomocny:tak:
Ladybea oj rozpieszczasz Ty córcię, nic dziwnego że nie chce wyjść ;-)

Dziewczyny jestem w szoku cały czas. Mam nadzieję, że przestrzeń w macicy zniknie i będę mogła być bardziej ruchliwa bo póki co lekarz każe mi leżeć. Nawet nie chciał słyszeć o tym, bym jutro poszła do pracy zabrać laptopa

Madzia&Lena najpierw zrób bete hcg a dopiero po wyniku będziesz wiedziała czy możesz odstawić duphaston. Oczywiście życzę wyniku pozytywnego i tego byś nie mogła odstawić dupka ;-)

Smerfeta, to leż, leż i jeszcze raz leż. Muszę to napisać, choć wiem, że się powtarzam - bardzo się cieszę :-)
Kasik, chodziło mi o to, że to jest dokładnie to samo zwolnienie - ten sam kawałek papieru ;-) Może coś mylę, ale wydaje mi się, że dziewczyny z kadr u mnie w pracy zanosiły do zusu to zwolnienie, które im przynosiłam, sobie zostawiały kserokopię. Ale też wiem, że niekiedy różne są zasady dla firm w zależności od ilości pracowników, więc może w tym przypadku tak jest?
Ladybea, pogłaskaj Hanię od cioci :-)

Madzia&Lena najpierw zrób bete hcg a dopiero po wyniku będziesz wiedziała czy możesz odstawić duphaston. Oczywiście życzę wyniku pozytywnego i tego byś nie mogła odstawić dupka ;-)

Dziękuję za odpowiedź! Problem w tym, że ostatni dziesiąty dzień brania duphastonu przypada na sobotę. A w niedzielę nigdzie nie zrobię bety. I jestem w kropce.

Madzia&Lena witaj, pytaj smialo, wiekszosc z nas przechodzila iui wielokrotnie i sporo o niej wiemy. Zrob beta hcg po 14 dniach od IUI, czyli 12 sierpnia i jak bedzie pozytywna nie odstawiaj lekow :)

Smerfeta nie moglam zbytnio gadac kiedy robie bete bo po kryjomu robie ja jutro a M o tym nie wie. Lezal obok na kanapie wiec tak szybko ucielam temat. W razie jakby sie domyslil powiem, ze wyniki na drugi dzien ;) Lez i wypoczywaj ile wlezie a napewno przestrzen szybko zniknie :)

Ostatnia edycja:
Madzia&Lena witaj, pytaj smialo, wiekszosc z nas przechodzila iui wielokrotnie i sporo o niej wiemy. Zrob beta hcg po 14 dniach od IUI, czyli 12 sierpnia i jak bedzie pozytywna nie odstawiaj lekow :)

Dlatego się do was zwracam :) Także tutaj pojawia się problem, gdyż opakowanie duphastonu starczy mi do 9 sierpnia. Chyba jednak będę musiała dzwonić do lekarza, którego w tym momencie nie bardzo rozumiem. Czemu zalecił tabletki tylko na 10 dni, skoro test po 14 się robi..

Madzia&Lena a mialas na peknietych pecherzykach iui? Bo jezeli tak to mozesz sprobowac zrobic po 12 dniach po iui. Bete w niedziele zrobia Ci w kazdym szpitalu, jezeli powiesz, ze nie mozesz czekac do poniedzialku bo musisz wiedziec czy odstawic leki. Dupka moze Ci przepisac tez rodzinny lub jakikolwiek gin.

Madzia&Lena a mialas na peknietych pecherzykach iui? Bo jezeli tak to mozesz sprobowac zrobic po 12 dniach po iui. Bete w niedziele zrobia Ci w kazdym szpitalu, jezeli powiesz, ze nie mozesz czekac do poniedzialku bo musisz wiedziec czy odstawic leki. Dupka moze Ci przepisac tez rodzinny lub jakikolwiek gin.

Tak, miałam 2 pęcherzyki i zaraz po iui lekarz zrobił USG, gdzie jednego już nie było a drugi był malusi- komentarz był taki, że właśnie pękł niedawno.
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Załatwię sobie dupka jeszcze i przeciągnę do 12 dnia i postaram się gdzieś zrobić betę. Życzę wszystkim II kreseczek!

reklama
Smerfeta, leżenie ma swoje dobre strony, a ze o dobro Twoje i MAleństwa chodzi, więc na pewno nie masz z tym żadnych problemów :) alez cudwony ten lipiec! szkoda, że się kończy!!! a skoro masz więcej czasu, to nadrobisz zaległosci ksiązkowe, serialowe, telefoniczne itp:) no i nam tu pisz cały czas:)

Kasik, bez dwóch zdań bedzie i piekna beta u Ciebie w tym naszym cudownym miesiącu:)) i piękny prezent dla M będzie!:)

Ladybea, Hania chyba nei lubi upałów i czeka na niższą temperaturę:) dziś w Poz dużo chłodniej i deszczowo, więc pewnie do rozwiązania coraz bliżej:) trzymajcie się dzielnie i zdrowo:)

Madzia&Lena
, trafiłaś w dobre miejsce! dziewczyny mają tu sporą wiedzię na temt iui i nie tylko:) Kasik, już Ci wszytsko łądnie wytłumaczyła - zyczę spoojnych 2tyg i pięknej bety!

Agaawa, bardzo proszę do łóżka i zwolnić tempo!:) i naturalne leki łykać:) zwalniamy:)

Pole, miłego dnia! ps. "Studio sex" w toku:)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry