reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Lipiec lipiec[emoji846] czuje się coraz ciężej choć brzuch jeszcze nie taki duży ale często mnie pobolewa tzn czuje taki dyskomfort do tego kręgosłup daje znać szczególnie jak dużo siedzę to mnie boli lewa strona a reszta ok.
Jeśli chodzi o poród to zaczynam się bać jak to będzie[emoji849] i niewiem gdzie rodzic[emoji1745] a czas szybko leci[emoji1751]
Na Madalińskiego w Warszawie. Rewelacyjna opieka! :)

Tak się właśnie zastanawiałam nad tym szpitalem bo zależy mi na tym żebym w razie w dostała znieczulenie. Ale jestem z Radomia i trochę mam obawe czy dojadę i czy będzie miejsce więc rozważam jeszcze Grójec bo jest bliżej.
Na Madalińskiego w Warszawie. Rewelacyjna opieka! :)

Lipiec lipiec[emoji846] czuje się coraz ciężej choć brzuch jeszcze nie taki duży ale często mnie pobolewa tzn czuje taki dyskomfort do tego kręgosłup daje znać szczególnie jak dużo siedzę to mnie boli lewa strona a reszta ok.
Jeśli chodzi o poród to zaczynam się bać jak to będzie[emoji849] i niewiem gdzie rodzic[emoji1745] a czas szybko leci[emoji1751]
Może sprawdź opinie o szpitalach na stronie fundacji rodzic po ludzku :)

Hej mam problem zaczął mnie pobolewać ząb (pląba wypadla) umówiłam się do dentysty na 13.05 ale tak teraz się zastanawiam a jak okaże się że jestem w ciąży( 10.05 beta) , czy ta wizyta będzie dobrym pomysłem? Ja sobie tłumaczę to tak że lepiej iść niż żeby potem faszerować się tabletkami przeciwbólowymi (jak na razie nie biorę). Co myślicie?
Mi stomatolog powiedziała ze mniej krzywdy zrobi chwilowy wyrzut adrenaliny przy naprawie zęba niż ubytek w zębie przez dłuższy czas :) wziec myśle ze jak najbardziej to dobry pomysł :)

Hejka dziewczyny 😊 dawno się tu nie udzielałam ale pochłonęło mnie dużo obowiązków. Na wstępie powiem ze trzymam za wszystkie z was kciuki, za udane inseminację, in vitro oraz za wszystkie pozytywne testy. Ja przygotowuje się do kolejnej inseminacji, prawdopodobnie będę miała w poniedziałek (liczę na to że się uda). Mam do was pytanie trochę z innej beczki. Co sądzicie o szczepieniu na covid 19. Mam mieszane uczucia, ponieważ szczepionki nie są przetestowane pod kątem ciąż lub osób starających się o dziecko. Boję się że to może mieć wpływ na poczęcie bądź utrzymanie ciąży. Jak to u was wygląda? Szczepić? Nie szczepić? Ściskam was cieplutko 💓

Hejka dziewczyny 😊 dawno się tu nie udzielałam ale pochłonęło mnie dużo obowiązków. Na wstępie powiem ze trzymam za wszystkie z was kciuki, za udane inseminację, in vitro oraz za wszystkie pozytywne testy. Ja przygotowuje się do kolejnej inseminacji, prawdopodobnie będę miała w poniedziałek (liczę na to że się uda). Mam do was pytanie trochę z innej beczki. Co sądzicie o szczepieniu na covid 19. Mam mieszane uczucia, ponieważ szczepionki nie są przetestowane pod kątem ciąż lub osób starających się o dziecko. Boję się że to może mieć wpływ na poczęcie bądź utrzymanie ciąży. Jak to u was wygląda? Szczepić? Nie szczepić? Ściskam was cieplutko 💓
Trzymam kciuki za powodzenie inseminacji :) ja wstrzymywalam się ze szczepieniem od stycznia bo co miesiąc miałam IUI. Teraz mam jeden cykl przed stymulacja do IVF i po konsultacji z lekarzem - szczepie się. Przemówiło do mnie to ze wole się zaszczepić niż przejść COVID-19 ciężko w trakcie ciąży, bo to będzie dla mnie bardziej stresujące. Doktor powiedział żeby zaszczepić się chociaż jedna dawka i najlepiej mRNA bo jeśli zajdę w ciąże to będę mogła przyjąć druga dawkę za jakiś czas. Tym samym jutro się szczepie. Ciężki temat i to moja osobista opinia :)

A i jeszcze jeden argument u mnie przemówił. Bałam się ze w trakcie procedury zachoruje np. przed pick up wyjdzie mi dodatni covid i całe przygotowania pójdą na marne, a pieniążki odlecą. A tak to przedstawiasz zaświadczenie o szczepieniu :)
Ja w pierwszych tygodniach ciąży na pewno bym się nie zaszczepiła. Ale to również moja osobista opinia, wierze ze każdy może mieć inna :)

reklama
Trzymam kciuki za powodzenie inseminacji :) ja wstrzymywalam się ze szczepieniem od stycznia bo co miesiąc miałam IUI. Teraz mam jeden cykl przed stymulacja do IVF i po konsultacji z lekarzem - szczepie się. Przemówiło do mnie to ze wole się zaszczepić niż przejść COVID-19 ciężko w trakcie ciąży, bo to będzie dla mnie bardziej stresujące. Doktor powiedział żeby zaszczepić się chociaż jedna dawka i najlepiej mRNA bo jeśli zajdę w ciąże to będę mogła przyjąć druga dawkę za jakiś czas. Tym samym jutro się szczepie. Ciężki temat i to moja osobista opinia :)
Ja szczepie się pod koniec maja jednodawkowa szczepionka Johnson.

Do góry