reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny czy któraś z Was miała inseminację w tym samym cyklu co drożność?
Pan doktor kazał mi się w kwietniu między 7-11 dc pojawić na drożność a w maju mamy spróbować inseminacji. Zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej spróbować w tym cyklu co drożność bo może by się akurat udało. Nie wiem tylko na ile to możliwe?

reklama
Cos wspaniałego. Zawsze marzyłam o bliźniętach. Gratuluje !!! In vitro ? Cos zapowiadało taki scenariusz?
Tak 1 invitro🙂❤❤ u męża w rodzinie mamy blizniaki w bardzo bliskiej linii. Mielismy tez podawane 2 zarodki, bo lekarz uważał, że w razie czego jeden zarodek jeśli będzie słabszy to pomoże drugiemu. A tu się okazało, że dwóch dzidziusiow znalazło miejsce sobie u mamusi 😁😁
Podejrzewałam, że będą bliźniaki, bo niby jest ponad 6 tydzień plus parę dni, a ja dostałam momentalnie brzucha, mam taki apetyt jak jeszcze nigdy...😂😂 i od paru dni zaczynam mdłości miec 😁

Tak 1 invitro🙂❤❤ u męża w rodzinie mamy blizniaki w bardzo bliskiej linii. Mielismy tez podawane 2 zarodki, bo lekarz uważał, że w razie czego jeden zarodek jeśli będzie słabszy to pomoże drugiemu. A tu się okazało, że dwóch dzidziusiow znalazło miejsce sobie u mamusi 😁😁
Podejrzewałam, że będą bliźniaki, bo niby jest ponad 6 tydzień plus parę dni, a ja dostałam momentalnie brzucha, mam taki apetyt jak jeszcze nigdy...😂😂 i od paru dni zaczynam mdłości miec 😁
Cudownie !! :-) :-) bardzo interesuje mnie ten temat z osobistych względów. W rodzinie od strony mamy co drugie pokolenie ma bliźnięta. Moja mama ma brata blizniaka. Jakby spojrzeć na drzewo genealogiczne to jest niezla zabawa. Co dwa piętra blizniaki :-D u meza tez są. Siostra cioteczna urodziła 2 chłopców. Gena nie wydłubiesz... Jeszcze raz gratuluję i zazdroszczę ale tak zdrowo i z sympatią ;-) :-D

Dziewczyny czy któraś z Was miała inseminację w tym samym cyklu co drożność?
Pan doktor kazał mi się w kwietniu między 7-11 dc pojawić na drożność a w maju mamy spróbować inseminacji. Zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej spróbować w tym cyklu co drożność bo może by się akurat udało. Nie wiem tylko na ile to możliwe?
według mnie to nie ma znaczenia

U mnie w rodzinie od strony mojego taty też bardzo dużo bliźniąt jest, gdzieś słyszałam że co drugie pokolenie właśnie się rodzą więc odkąd pamiętam zawsze sobie wmawiałam że będę mieć i ja blizniaki ( chociaż póki co to o jedno mega ciężko :p)
Niedawno kuzynka urodziła właśnie parkę :)
Ciekawe jak to będzie po moim in vitro

U mnie w rodzinie od strony mojego taty też bardzo dużo bliźniąt jest, gdzieś słyszałam że co drugie pokolenie właśnie się rodzą więc odkąd pamiętam zawsze sobie wmawiałam że będę mieć i ja blizniaki ( chociaż póki co to o jedno mega ciężko :p)
Niedawno kuzynka urodziła właśnie parkę :)
Ciekawe jak to będzie po moim in vitro
A ile zarodków podajecie?

możesz się skonsultować. Ja miałam robioną inseminacje w kolejnym cyklu ale to przez stymulację. Jeśli ty masz mieć na naturalnym cyklu to nie widzę przeszkód żeby było w tym samym.
Właśnie podejrzewam że będzie chciał stymulację robić. Trochę na to liczę nawet bo mój naturalny cykl zawodzi. Natomiast mówił że o inseminacji pogadamy sobie w dniu drożności i wszystko dogadamy więc nie mam 100% pewności.

reklama
Do góry