reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny czy któraś z Was miała inseminację w tym samym cyklu co drożność?
Pan doktor kazał mi się w kwietniu między 7-11 dc pojawić na drożność a w maju mamy spróbować inseminacji. Zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej spróbować w tym cyklu co drożność bo może by się akurat udało. Nie wiem tylko na ile to możliwe?

reklama
Cos wspaniałego. Zawsze marzyłam o bliźniętach. Gratuluje !!! In vitro ? Cos zapowiadało taki scenariusz?
Tak 1 invitro🙂❤❤ u męża w rodzinie mamy blizniaki w bardzo bliskiej linii. Mielismy tez podawane 2 zarodki, bo lekarz uważał, że w razie czego jeden zarodek jeśli będzie słabszy to pomoże drugiemu. A tu się okazało, że dwóch dzidziusiow znalazło miejsce sobie u mamusi 😁😁
Podejrzewałam, że będą bliźniaki, bo niby jest ponad 6 tydzień plus parę dni, a ja dostałam momentalnie brzucha, mam taki apetyt jak jeszcze nigdy...😂😂 i od paru dni zaczynam mdłości miec 😁

Tak 1 invitro🙂❤❤ u męża w rodzinie mamy blizniaki w bardzo bliskiej linii. Mielismy tez podawane 2 zarodki, bo lekarz uważał, że w razie czego jeden zarodek jeśli będzie słabszy to pomoże drugiemu. A tu się okazało, że dwóch dzidziusiow znalazło miejsce sobie u mamusi 😁😁
Podejrzewałam, że będą bliźniaki, bo niby jest ponad 6 tydzień plus parę dni, a ja dostałam momentalnie brzucha, mam taki apetyt jak jeszcze nigdy...😂😂 i od paru dni zaczynam mdłości miec 😁
Cudownie !! :-) :-) bardzo interesuje mnie ten temat z osobistych względów. W rodzinie od strony mamy co drugie pokolenie ma bliźnięta. Moja mama ma brata blizniaka. Jakby spojrzeć na drzewo genealogiczne to jest niezla zabawa. Co dwa piętra blizniaki :-D u meza tez są. Siostra cioteczna urodziła 2 chłopców. Gena nie wydłubiesz... Jeszcze raz gratuluję i zazdroszczę ale tak zdrowo i z sympatią ;-) :-D

Dziewczyny czy któraś z Was miała inseminację w tym samym cyklu co drożność?
Pan doktor kazał mi się w kwietniu między 7-11 dc pojawić na drożność a w maju mamy spróbować inseminacji. Zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej spróbować w tym cyklu co drożność bo może by się akurat udało. Nie wiem tylko na ile to możliwe?
według mnie to nie ma znaczenia

U mnie w rodzinie od strony mojego taty też bardzo dużo bliźniąt jest, gdzieś słyszałam że co drugie pokolenie właśnie się rodzą więc odkąd pamiętam zawsze sobie wmawiałam że będę mieć i ja blizniaki ( chociaż póki co to o jedno mega ciężko :p)
Niedawno kuzynka urodziła właśnie parkę :)
Ciekawe jak to będzie po moim in vitro

U mnie w rodzinie od strony mojego taty też bardzo dużo bliźniąt jest, gdzieś słyszałam że co drugie pokolenie właśnie się rodzą więc odkąd pamiętam zawsze sobie wmawiałam że będę mieć i ja blizniaki ( chociaż póki co to o jedno mega ciężko :p)
Niedawno kuzynka urodziła właśnie parkę :)
Ciekawe jak to będzie po moim in vitro
A ile zarodków podajecie?

możesz się skonsultować. Ja miałam robioną inseminacje w kolejnym cyklu ale to przez stymulację. Jeśli ty masz mieć na naturalnym cyklu to nie widzę przeszkód żeby było w tym samym.
Właśnie podejrzewam że będzie chciał stymulację robić. Trochę na to liczę nawet bo mój naturalny cykl zawodzi. Natomiast mówił że o inseminacji pogadamy sobie w dniu drożności i wszystko dogadamy więc nie mam 100% pewności.

reklama
Do góry