reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Ojej:( bardzo bardzo bardzo mi przykro :(
Nie rozważałaś konsultacji z innym lekarzem, ewentualnie wykonanie jakiś innych dodatkowych badań których jeszcze nie miałaś?
nie, ufam swojemu lekarzowi, wiedziałam jakie są statystyki inseminacji, zaryzykowałam...

Ewelina, wiem że jest ciężko teraz i nie będę Ci pisać nie martw się, będzie super itd. bo to byłoby infantylne. Może i do 6 razy sztuka (mój pierwszy gin mi mówił o takich przypadkach) a może to jest ten moment żeby zrobić poszerzoną diagnostykę. Ja wiem że ufasz swojemu lekarzowi ale skoro nasienie dawcy jest jak wiadomo ok, u ciebie teoretycznie też wszystko ok to ja bym mimo wszystko poszukała szerzej po 5 AID. Wiem że kasa może być problemem przy masie badań, ale może coś zostało przeoczone a da się zrobić na NFZ tak jak moja histeroskopia. Przytulam Cię z całego serducha 😘 i zaraz sama się poryczę.
nie wiem już sama, mam pustkę w głowie....

Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia 😘 jest ciężko ale godzę się powoli z tym że niestety nam się nie uda 😌 może kiedyś sytuacja finansowa pozwoli mi skorzystać z metody in vitro

Ewelina, wiem że jest ciężko teraz i nie będę Ci pisać nie martw się, będzie super itd. bo to byłoby infantylne. Może i do 6 razy sztuka (mój pierwszy gin mi mówił o takich przypadkach) a może to jest ten moment żeby zrobić poszerzoną diagnostykę. Ja wiem że ufasz swojemu lekarzowi ale skoro nasienie dawcy jest jak wiadomo ok, u ciebie teoretycznie też wszystko ok to ja bym mimo wszystko poszukała szerzej po 5 AID. Wiem że kasa może być problemem przy masie badań, ale może coś zostało przeoczone a da się zrobić na NFZ tak jak moja histeroskopia. Przytulam Cię z całego serducha 😘 i zaraz sama się poryczę.
wiesz co, ja już nic nie wiem.... Wokół mnie jest pełno par, którym udało się zrobić dziecko naturalnie za 7 cyklem, za 10 cyklem... A współżyli jak króliki 😛 my mamy tylko jeden strzał w miesiącu, może ja za dużo po prostu oczekuje za dużo, nie wiem... Robię tą ostatnią tak jak zakładałam, nie ma sensu zmieniać teraz lekarza na ostatni raz.

Kurcze teraz sie naczytałam i porozmawiałam z kolezanka i ona mowi ze niska a jestem 5dni po spodziewanej dacie miesiączki
A co jeśli byś dostała miesiączki później i de facto jestem tylko niby dwa dni po dacie miesiączki tak można gdybać a beta jest na takim poziomie, że wskazuje ciążę. :) Nie ma za nisko, liczy się przyrost więc sprawdź sobie po weekendzie jeszcze :)
Gratuluję :)

reklama
Do góry