reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Normalnie nosiłam miseczkę B/C a teraz noszę biustonosz z miseczka E/F a to dopiero połowa ciąży ogólnie mi się zrobiły bardzo pełne jędrne i się uniosły. I dużą różnicę zauważyłam w rozmiarze brodawek sutkowych są przynajmniej większe 2 razy i muszę smarować maścią bo mi strasznie skóra się wysusza i robią się jakby strupki.
No to faktycznie ci obrodziło :D u mnie tylko brzuch duży, nawet lekarz mówi że jak na ten tydzień to jest duuuży brzuch.

reklama
Dziewczyny właśnie wróciłam od ginekologa - no cudny jest, byłam u niego we wrześniu raz na monitoringu. Przestraszyłam się trochę tym bólem wczorajszym ale chyba mamy przyczynę bo na usg stwierdził że mam torbiel krwotoczną, zajmuje prawie połowę prawego jajnika. Jest również trochę krwi w otrzewnej. Powiedział żeby się nie martwić i że niestety torbiele dzieją się w takich przypadkach (głównie przy zawirowaniach hormonalnych) i że powinna się sama wchłonąć. Endometrium, macica i lewy jajnik w porządku. Trombofilią aż tak bardzo się nie przejął natomiast zespołem antyfosfolipidowym tak, ale stwierdził że jedno i drugie rozwiąże heparyna. Zrobi mi histeroskopię w szpitalu i ma porozmawiać z kimś z kliniki Novum w sprawie przeniesienia zarodków bo jak stwierdził to nie powinno tak być że nie mam jednego sensownego lekarza prowadzącego i że w sumie sama się diagnozuję... Stwierdził że moja ciąża pozamaciczną nie była ciążą pozamaciczną a poronieniem... jak uda mi się zajść w ciążę to on ją będzie prowadził !!! Oby wszyscy lekarze mieli takie podejście :)
To super, że lekarz fajny to już połowa sukcesu 🙂 oby to przeniesienie nie było za miliony monet ✊

Załączniki

• Screenshot_2021-02-16-21-45-24-065_com.facebook.orca.jpg
    Screenshot_2021-02-16-21-45-24-065_com.facebook.orca.jpg
    174,7 KB · Wyświetleń: 52
Dziewczyny właśnie wróciłam od ginekologa - no cudny jest, byłam u niego we wrześniu raz na monitoringu. Przestraszyłam się trochę tym bólem wczorajszym ale chyba mamy przyczynę bo na usg stwierdził że mam torbiel krwotoczną, zajmuje prawie połowę prawego jajnika. Jest również trochę krwi w otrzewnej. Powiedział żeby się nie martwić i że niestety torbiele dzieją się w takich przypadkach (głównie przy zawirowaniach hormonalnych) i że powinna się sama wchłonąć. Endometrium, macica i lewy jajnik w porządku. Trombofilią aż tak bardzo się nie przejął natomiast zespołem antyfosfolipidowym tak, ale stwierdził że jedno i drugie rozwiąże heparyna. Zrobi mi histeroskopię w szpitalu i ma porozmawiać z kimś z kliniki Novum w sprawie przeniesienia zarodków bo jak stwierdził to nie powinno tak być że nie mam jednego sensownego lekarza prowadzącego i że w sumie sama się diagnozuję... Stwierdził że moja ciąża pozamaciczną nie była ciążą pozamaciczną a poronieniem... jak uda mi się zajść w ciążę to on ją będzie prowadził !!! Oby wszyscy lekarze mieli takie podejście :)
ekstra, cieszę się że wreszcie dostałaś rzetelne informacje i specjalista się Tobą zajmie. Teraz już będzie tylko lepiej 🙂💪

reklama
Do góry