reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Normalnie nosiłam miseczkę B/C a teraz noszę biustonosz z miseczka E/F a to dopiero połowa ciąży ogólnie mi się zrobiły bardzo pełne jędrne i się uniosły. I dużą różnicę zauważyłam w rozmiarze brodawek sutkowych są przynajmniej większe 2 razy i muszę smarować maścią bo mi strasznie skóra się wysusza i robią się jakby strupki.
A mocno ci w ogóle biust urósł w ciąży?
Mi w ogóle praktycznie [emoji849]

Ja jestem po laparo nie ma czego się bać po badaniu zostają tylko 2 dziurki ja już śladu nie mam tylko bladziutka Blizne[emoji6] a narkoza szybko minie nawet się nie obejrzysz a już będziesz po[emoji846]
Cześć Dziewczyny
Jestem po drożności, przetrwałam [emoji123] przyznam że badanie było bolesne. Niestety badanie nie wyszło zbyt dobrze i za miesiąc czeka mnie laparoskopia czy któraś z was przechodziła przez to ?
to już wiąże siedź wizytą trzy dniową w szpitalu i znieczuleniem ogólnym troszkę się boje [emoji17]

Dziewczyny właśnie wróciłam od ginekologa - no cudny jest, byłam u niego we wrześniu raz na monitoringu. Przestraszyłam się trochę tym bólem wczorajszym ale chyba mamy przyczynę bo na usg stwierdził że mam torbiel krwotoczną, zajmuje prawie połowę prawego jajnika. Jest również trochę krwi w otrzewnej. Powiedział żeby się nie martwić i że niestety torbiele dzieją się w takich przypadkach (głównie przy zawirowaniach hormonalnych) i że powinna się sama wchłonąć. Endometrium, macica i lewy jajnik w porządku. Trombofilią aż tak bardzo się nie przejął natomiast zespołem antyfosfolipidowym tak, ale stwierdził że jedno i drugie rozwiąże heparyna. Zrobi mi histeroskopię w szpitalu i ma porozmawiać z kimś z kliniki Novum w sprawie przeniesienia zarodków bo jak stwierdził to nie powinno tak być że nie mam jednego sensownego lekarza prowadzącego i że w sumie sama się diagnozuję... Stwierdził że moja ciąża pozamaciczną nie była ciążą pozamaciczną a poronieniem... jak uda mi się zajść w ciążę to on ją będzie prowadził !!! Oby wszyscy lekarze mieli takie podejście :)

A gdzie masz zarodki teraz?
Dziewczyny właśnie wróciłam od ginekologa - no cudny jest, byłam u niego we wrześniu raz na monitoringu. Przestraszyłam się trochę tym bólem wczorajszym ale chyba mamy przyczynę bo na usg stwierdził że mam torbiel krwotoczną, zajmuje prawie połowę prawego jajnika. Jest również trochę krwi w otrzewnej. Powiedział żeby się nie martwić i że niestety torbiele dzieją się w takich przypadkach (głównie przy zawirowaniach hormonalnych) i że powinna się sama wchłonąć. Endometrium, macica i lewy jajnik w porządku. Trombofilią aż tak bardzo się nie przejął natomiast zespołem antyfosfolipidowym tak, ale stwierdził że jedno i drugie rozwiąże heparyna. Zrobi mi histeroskopię w szpitalu i ma porozmawiać z kimś z kliniki Novum w sprawie przeniesienia zarodków bo jak stwierdził to nie powinno tak być że nie mam jednego sensownego lekarza prowadzącego i że w sumie sama się diagnozuję... Stwierdził że moja ciąża pozamaciczną nie była ciążą pozamaciczną a poronieniem... jak uda mi się zajść w ciążę to on ją będzie prowadził !!! Oby wszyscy lekarze mieli takie podejście :)

O to chyba widocznie tak jest u większości dziewczyn 🤔 No ja jutro też wracam już do pracy teraz miałam 6 dni wolnego ale najlepiej w domu bym została bo pracuje w sklepie co prawda głównie na kasie ale towar też muszę dołożyć co prawda nie na całym sklepie. Dużo nie dźwigam ale jednak to praca fizyczna. Ale tak to przynajmniej czas szybciej zleci ☺️ ...i może tyle myśleć nie będę ☺️wiem ,wiem to dopiero 1 inseminacja ale jednak człowiek by chciał żeby jak najszybciej się udało no cóż 🤔
To tam proszę ostrożnie, nie przedzwigac się i co by klienci nie denerwowali i z odliczona kasa przychodzili :D ej no, jedna wystarczy żeby się udało :D trzymam kciuki żeby 1 była szczęśliwa :)

reklama
Do góry