reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny mam pytanie, bo naszły mnie takie przemyślenia.... Może głupie ale mimo wszystko zastanawia mnie to. Zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka przyjmuje się na ok 36 h przed inseminacja. A co jeśli pęcherzyk wcześniej na tyle dojrzeje, że osiągnie już wielkość taką jaka powinna być. Pęka sam wcześniej mimo zastrzyku?
O no właśnie ciekawe pytanie 🤔 Ja wczoraj robiłam zastrzyk przed 24 i teraz nie wiem czy zrobiłam w dobrym miejscu bo zrobiłam na równi z pępkiem a potem przeczytałam że poniżej pępka 🙁 ale też pisało że można w udo .... Ale chyba zadziała co ?

reklama
Tez sie nad tym zastanawiałam co będzie jeżeli peknie wcześniej. U mnie iui odbyła sie Ok 32 h po podaniu zastrzyku pecherzyki były na etapie pęknięcia.
Mi właśnie w sumie zależy na tym żeby pękły wcześniej 😜 teoretycznie te kilka lub kilkanaście godzin nie powinno mieć znaczenia bo plemniki utrzymują się ok 3 dni po podaniu 😉

Mi właśnie w sumie zależy na tym żeby pękły wcześniej 😜 teoretycznie te kilka lub kilkanaście godzin nie powinno mieć znaczenia bo plemniki utrzymują się ok 3 dni po podaniu 😉
Dlaczego chcesz żeby pękły? Jak trzy dni to może wojownicy przetrwali i moje jajeczko juz zapłodnione ❣️😘

Dziewczyny mam pytanie, bo naszły mnie takie przemyślenia.... Może głupie ale mimo wszystko zastanawia mnie to. Zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka przyjmuje się na ok 36 h przed inseminacja. A co jeśli pęcherzyk wcześniej na tyle dojrzeje, że osiągnie już wielkość taką jaka powinna być. Pęka sam wcześniej mimo zastrzyku?
Tez się martwiłam, bo zrobiłam sobie zastrzyk 40h przed IUI. Napisałam do swojego lekarza to dostałam taka odpowiedz:
Pęcherzyk pęka średnio po około 36 godzinach od zastrzyku, ale na zapłodnienie szansa jest dłużej. Inseminacja +-12 godzin od owulacji :)

O no właśnie ciekawe pytanie 🤔 Ja wczoraj robiłam zastrzyk przed 24 i teraz nie wiem czy zrobiłam w dobrym miejscu bo zrobiłam na równi z pępkiem a potem przeczytałam że poniżej pępka 🙁 ale też pisało że można w udo .... Ale chyba zadziała co ?
Chyba chodzi o to żeby po prostu było jak złapać skore żeby najmniej bolało 😂 napewno zadziała jak powinien. Jutro iui ?

Dlaczego chcesz żeby pękły? Jak trzy dni to może wojownicy przetrwali i moje jajeczko juz zapłodnione ❣️😘
Monitoring mam w środę i jest prawdopodobieństwo że inseminacja będzie w czwartek więc od momentu podania zastrzyku do inseminacji będzie ok 20 h.... A nie 36 h 🙄

Monitoring mam w środę i jest prawdopodobieństwo że inseminacja będzie w czwartek więc od momentu podania zastrzyku do inseminacji będzie ok 20 h.... A nie 36 h 🙄
Chyba mi odbija powoli, po prostu to już 5 inseminacja i chciałabym żeby wszystko było idealnie na czas 😜 ale lekarz wie co robi więc muszę się ogarnąć bo od myślenia nic się nie zmieni 😄

reklama
Do góry