reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny, przepraszam, że się wtrącam, ale zastanawia mnie sprawa Klaudii..napiszę bardziej obszernie o co chodziło ( mam nadzieję, że się nie obrazisz kochana) 😊
Chodzi o to, że Klaudia 17 dni po inseminacji robiła test i wyszedł negatywnie.. Trochę wcześniej bete i też była negatywna, więc 17 dni po inseminacji odstawiła leki, a jej lekarz uważa, że inseminacja nie udała się przed odstawienie leków,że powinna brać je do marca czyli do miesiąca po inseminacji 😳
Stwierdził tą ogromną szanse na ciążę po endometrium 11 mm...
Co o tym sądzicie?
Dla mnie to jakieś mało realne..

reklama
A powiedz mi jak to możliwe że jestem 4 dniu cyklu dosyć mocne krwawienie miałam byłam pewna że dostałam okres dziś bylam na wizycie u lekarza i powiedział że to nie był okres bo mam 11 mm endometrium zdarzało mi się że sie spóźniła ale zawsze tak w 4 dniu endometrium nie było bo przecież w czasie miesiączki endometrium się zluszcza
Hmmm kurcze, aż takiej wiedzy nie mam. Mogło Ci się zmienić w cyklu po stymulacji i przez przyjmowane leki. A lekarz coś więcej mówił na ten temat?

Dziewczyny, przepraszam, że się wtrącam, ale zastanawia mnie sprawa Klaudii..napiszę bardziej obszernie o co chodziło ( mam nadzieję, że się nie obrazisz kochana) 😊
Chodzi o to, że Klaudia 17 dni po inseminacji robiła test i wyszedł negatywnie.. Trochę wcześniej bete i też była negatywna, więc 17 dni po inseminacji odstawiła leki, a jej lekarz uważa, że inseminacja nie udała się przed odstawienie leków,że powinna brać je do marca czyli do miesiąca po inseminacji 😳
Stwierdził tą ogromną szanse na ciążę po endometrium 11 mm...
Co o tym sądzicie?
Dla mnie to jakieś mało realne..
Nie rozumiem po co kazał brać leki jeszcze przez miesiąc... Domyślam się że po zabiegu koleżanka przyjmowała Duphaston. Ale jeśli inseminacja się nie udała to po co caly czas brać? Za głupia na to chyba jestem 🙄

Nie rozumiem po co kazał brać leki jeszcze przez miesiąc... Domyślam się że po zabiegu koleżanka przyjmowała Duphaston. Ale jeśli inseminacja się nie udała to po co caly czas brać? Za głupia na to chyba jestem 🙄
No właśnie tego nie ogarniam.. Normalnie bierze się 14 dni po i jak beta negatywna odstawiamy leki.. Klaudia brała i tak dłużej, była dziś na kontroli i lekarz powiedział, że nie udało się przez to, że odstawiła te leki.. W czym miało to pomoc jak moim zdaniem ciąży nie było..

No właśnie tego nie ogarniam.. Normalnie bierze się 14 dni po i jak beta negatywna odstawiamy leki.. Klaudia brała i tak dłużej, była dziś na kontroli i lekarz powiedział, że nie udało się przez to, że odstawiła te leki.. W czym miało to pomoc jak moim zdaniem ciąży nie było..
No dokładnie. Przecież te leki są na podtrzymanie ciąży w przypadku niskiego progesteronu. Jakby odstawiła leki zaraz po inseminacji to zgodzę się, że to miało wpływ. Ale skoro beta była negatywna to po co brać? Nie rozumiem 🤨

No ja też już nie wiem lekarz zrobił mi mętlik w głowie... no nic
W tym miesiącu podchodzimy do 2 IUI i zobaczymy
Tak się zastanawiam czy nie wybrać się do innego lekarza

No dokładnie. Przecież te leki są na podtrzymanie ciąży w przypadku niskiego progesteronu. Jakby odstawiła leki zaraz po inseminacji to zgodzę się, że to miało wpływ. Ale skoro beta była negatywna to po co brać? Nie rozumiem 🤨
Czyli jednak miałam racje i coś z tym lekarzem nie tak. Nigdy nie słyszałam, żeby ktoś brał po ivf czy inseminacji miesiąc leki jeśli beta negatywna.. Od razu mówią 14 dni po beta i jak negatywna to odstawiamy leki.
Jeszcze dziewczyna się obwinia, że odstawiła leki i przez to się nie udało 🤦‍♀️

No ja też już nie wiem lekarz zrobił mi mętlik w głowie... no nic
W tym miesiącu podchodzimy do 2 IUI i zobaczymy
Tak się zastanawiam czy nie wybrać się do innego lekarza
No ok, a powiedz w skrócie jak dopuszczał cię do pierwszej inseminacji, jakie miałas endometrium, jak duże pęcherzyki? Miałaś coś na pęknięcie, Ovitrelle, Pregnyl?

reklama
Do góry