reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej dziewczyny, zrobiłam dzisiaj betę 11 dzień po inseminacji, wynik 2,3 więc dzidziusia nie będzie :( mam nadzieję że mi zleca jakieś badania i szersza diagnostykę żeby się dowiedzieć czemu nie wychodzi..
przykro mi bardzo 😭. A przed inseminacja miałaś już jakieś badania ? Żeby stwierdzić przyczynę?

Próbowałam przebrnąć przez moje badania, ale mam je w j. niemieckim, a później tłumaczone na angielski, ale wynika, że Androgeny i tu wymieniony jest FAI, testosteron i SHBG, LH/FSH. Ponadto prolaktyna, estrogen, progesteron, witamina D i AMH. HyCoSy - jajowody otwarte, brak PCO, pH 4,5. No i nasienie męża, nie umiem rozwikłać jego wyniku, ale lekarze mówili, że dobry.
Koniecznie zbadaj tarczyce : tsh ft4 ft3 anty tpo anty tg, u mnie przez 4 lata nikt nie zbadal a mam niedoczynność do leczenia. Moze to jest Twoja przyczyną? Lepiej zrobic niz nie. Jeśli w ogole masz możliwość sprawdzić

Może jeszcze nie przekreślaj tego cyklu ja też czekam jestem po 1 inseminacji
Zrobilas 11 dni po inseminacji betę ?
A kiedy mialas owulacje wiesz ?
Nie wiem kiedy miałam owulacja, nie miałam po inseminacji ani w dniu usg. Nie no czułam już wcześniej że nic z tego, od kilku dni już brzuch mnie pobolewa i wszystkie inne objawy jak na okres.. Więc czostalo czekanie..

przykro mi bardzo 😭. A przed inseminacja miałaś już jakieś badania ? Żeby stwierdzić przyczynę?
Ogólnie to tak : mam niski progesteron ( biorę luteinę) , wysoka prolaktyne (1/2bromergonu), jajowody mam drożne, tarczyca ok (ale mimo wszystko i tak biorę letrox juz nie pamiętam jakie mialam wyniki dokładnie w normie ale dla starających się powinno być troszkę lepiej). Męża nasienie jest ok

Może coś będzie!!
Moje wątpliwości są zawsze wprost proporcjonalne do terminu testowania 😜 także to jest chyba normalne że im bliżej sprawdzenia efektu zabiegu tym bardziej człowiek ma czarne myśli. U mnie to się już nie zmieni. Ostatnio bolał mnie brzuch jak na miesiączkę, ok 10 minut to wpadłam w płacz że napewno się nie udało 🙄

Ooo a co to za negatywne podejście ?! [emoji34] kopniak w tyłek leci! [emoji16] nie wolno tak myśleć, trzeba wierzyć, że się udało!
Jakieś takie mam złe przeczucia bo objawy okresowe są :( w dodatku krwawiłam dzień przed inseminacja w dniu i dzień po :( i boję się że przez to mogło się nie udać też.. Ale dziękuję za słowa otuchy!

reklama
Ogólnie to tak : mam niski progesteron ( biorę luteinę) , wysoka prolaktyne (1/2bromergonu), jajowody mam drożne, tarczyca ok (ale mimo wszystko i tak biorę letrox juz nie pamiętam jakie mialam wyniki dokładnie w normie ale dla starających się powinno być troszkę lepiej). Męża nasienie jest ok
w sumie z takich podstawowych badań, chyba zostaje jeszcze test po stosunku i zależy jakie badanie nasienia miał maż czy podstawowe czy rozszerzone z fragmentacją.

Do góry