reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczyny 😘 zmieniłam nick i możecie mnie nie kojarzyć ale podpowiem ze dawniej Maeta13.0e.21 😉
Jakiś czas temu pisałam wam że nie wiem jakim cudem po 3 inseminacjach- jednej udanej ale straconej i 2 nieudanych w listopadzie zaprzestaliśmy starań a 8stycznia okazalo się że jestem w ciąży 😁
Chce wam się pochwalić ze mamy się dobrze, na wczorajszej wizycie dzieciatko miało już 1.74cm, serduszko waliło jak dzwon 179/minute(ostatnio byłam zestresowany bo biło za wolno bo tylko 100uderzen ale wtedy był 5t5d więc dobrze ze w ogóle coś było 😉)
Także jestem mega szczęśliwa i teraz już wiem że wszystko jest mozliwe 🥰 trzymam za was kciuki i podczytuje was tu trochę 😘 bardzo przykro z powodu tych niepowodzeń, błędów lekarskich i stresów które przyzywacie 😢 ale w ciąży jest tak samo... Ja już jestem wykonczona. Co mnie gdzieś brzuch zaboli to się już mi się płakać chce 😢😢
Pamiętajcie, że nadzieja umiera ostatnia ❤️
PS. Dołączam zdjęcie, chociaż na monitorze lepiej to wyglądało... Było już widać rączki i nóżki(ta dzisiejsza technika to kosmos) ❤️

Wspaniała wiadomość 🙂 A mogę zapytać z jakiego powodu zdecydowaliście się na inseminacje?

reklama
U nas problemem była wrogość śluzu i słaba jakość plemników.

Dopytuję, bo u nas właśnie jest bardzo słaba jakość nasienia, morfologia 0%, ruch postępowy bardzo mały, orientuję się, czy w ogóle jest jakakolwiek szansa na naturalne zajście w ciążę ale skłaniam się raczej do inseminacji, jeżeli się nie uda to in vitro.. Tak naprawdę kilka dni temu odkryliśmy ten wynik u męża i nie do końca wiem jak specjaliści mogą nas dalej pokierować. Czy tylko suple i próbować dalej czy od razu inseminacja, in vitro. A mogę zapytać jaki był wynik badania nasienia?

Jak myślicie będzie coś z tego dwa dni do okresu bo owulacja mi sie przesunęła

Załączniki

• 20210131_131031.jpg
    20210131_131031.jpg
    49 KB · Wyświetleń: 98
Dopytuję, bo u nas właśnie jest bardzo słaba jakość nasienia, morfologia 0%, ruch postępowy bardzo mały, orientuję się, czy w ogóle jest jakakolwiek szansa na naturalne zajście w ciążę ale skłaniam się raczej do inseminacji, jeżeli się nie uda to in vitro.. Tak naprawdę kilka dni temu odkryliśmy ten wynik u męża i nie do końca wiem jak specjaliści mogą nas dalej pokierować. Czy tylko suple i próbować dalej czy od razu inseminacja, in vitro. A mogę zapytać jaki był wynik badania nasienia?
U nas morfologia 1% ruch też znikomy... Ale mąż bral: sermatrop alfa i jeszcze jakiś ale muszę poszukać... I je się brało razem przez miesiąc przed inseminacja. Wtedy była poprawa i w pierwszej inseminacji udało się (wstrzyknięto 12mln plemników) ale niestety stracona ciąża 😢 później maz bral fertillmen plus czy jakoś tak i one nie działały w ogóle... Przy kolejnych inseminacjach tylko koło 2mln. Po ostatniej nieudanej lekarz zaproponował żeby zrobić usg jąder i kilka badań hormonalnych ale odpuściliśmy i jakoś samo wyszło... Czasem jest jakaś blokada w głowie i jakoś spada😢

U nas morfologia 1% ruch też znikomy... Ale mąż bral: sermatrop alfa i jeszcze jakiś ale muszę poszukać... I je się brało razem przez miesiąc przed inseminacja. Wtedy była poprawa i w pierwszej inseminacji udało się (wstrzyknięto 12mln plemników) ale niestety stracona ciąża 😢 później maz bral fertillmen plus czy jakoś tak i one nie działały w ogóle... Przy kolejnych inseminacjach tylko koło 2mln. Po ostatniej nieudanej lekarz zaproponował żeby zrobić usg jąder i kilka badań
hormonalnych ale odpuściliśmy i jakoś samo wyszło... Czasem jest jakaś blokada w głowie i jakoś spada😢

Mój M naczytał się o diecie, stwierdził, że zmienia nawyki, zamówiliśmy już suplementy (960zł 🙄) i będzie za wszelką cenę starał się polepszyć jakość nasienia. Z jednej strony martwię się, bo efekt może być marny, może być z każdym miesiącem gorzej, z drugiej pocieszam się, że mamy jeszcze czas, jesteśmy stosunkowo młodzi, jest dużo możliwości, więc na pewno się uda.. Spadło to na nas jak grom z jasnego nieba bo zrobiliśmy to badanie z głupoty, dla samych siebie a tutaj takie rzeczy.

Życzę Ci kochana dużo zdrówka i spokoju, trzymam kciuki za Was, oby wszystko było dobrze 😘❤️

Mój M naczytał się o diecie, stwierdził, że zmienia nawyki, zamówiliśmy już suplementy (960zł 🙄) i będzie za wszelką cenę starał się polepszyć jakość nasienia. Z jednej strony martwię się, bo efekt może być marny, może być z każdym miesiącem gorzej, z drugiej pocieszam się, że mamy jeszcze czas, jesteśmy stosunkowo młodzi, jest dużo możliwości, więc na pewno się uda.. Spadło to na nas jak grom z jasnego nieba bo zrobiliśmy to badanie z głupoty, dla samych siebie a tutaj takie rzeczy.

Życzę Ci kochana dużo zdrówka i spokoju, trzymam kciuki za Was, oby wszystko było dobrze 😘❤️
To faktycznie dużo was to kosztowało, te leki o których mówilam to razem kosztowały coś koło 500zl ale można znaleźć taniej za ok 350zl. Już sprawdziłam to nucleox i sermatrop alfa właśnie 😉 warto spróbować my byliśmy zadowoleni.
Dziękujemy 🥰 my za was też trzymamy i wierzymy ze się uda w końcu 🤞😘
Pozdrawiam 🥰

reklama
Do góry