reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczyny 😘 zmieniłam nick i możecie mnie nie kojarzyć ale podpowiem ze dawniej Maeta13.0e.21 😉
Jakiś czas temu pisałam wam że nie wiem jakim cudem po 3 inseminacjach- jednej udanej ale straconej i 2 nieudanych w listopadzie zaprzestaliśmy starań a 8stycznia okazalo się że jestem w ciąży 😁
Chce wam się pochwalić ze mamy się dobrze, na wczorajszej wizycie dzieciatko miało już 1.74cm, serduszko waliło jak dzwon 179/minute(ostatnio byłam zestresowany bo biło za wolno bo tylko 100uderzen ale wtedy był 5t5d więc dobrze ze w ogóle coś było 😉)
Także jestem mega szczęśliwa i teraz już wiem że wszystko jest mozliwe 🥰 trzymam za was kciuki i podczytuje was tu trochę 😘 bardzo przykro z powodu tych niepowodzeń, błędów lekarskich i stresów które przyzywacie 😢 ale w ciąży jest tak samo... Ja już jestem wykonczona. Co mnie gdzieś brzuch zaboli to się już mi się płakać chce 😢😢
Pamiętajcie, że nadzieja umiera ostatnia ❤️
PS. Dołączam zdjęcie, chociaż na monitorze lepiej to wyglądało... Było już widać rączki i nóżki(ta dzisiejsza technika to kosmos) ❤️

Wspaniała wiadomość 🙂 A mogę zapytać z jakiego powodu zdecydowaliście się na inseminacje?

reklama
U nas problemem była wrogość śluzu i słaba jakość plemników.

Dopytuję, bo u nas właśnie jest bardzo słaba jakość nasienia, morfologia 0%, ruch postępowy bardzo mały, orientuję się, czy w ogóle jest jakakolwiek szansa na naturalne zajście w ciążę ale skłaniam się raczej do inseminacji, jeżeli się nie uda to in vitro.. Tak naprawdę kilka dni temu odkryliśmy ten wynik u męża i nie do końca wiem jak specjaliści mogą nas dalej pokierować. Czy tylko suple i próbować dalej czy od razu inseminacja, in vitro. A mogę zapytać jaki był wynik badania nasienia?

Jak myślicie będzie coś z tego dwa dni do okresu bo owulacja mi sie przesunęła

Załączniki

• 20210131_131031.jpg
    20210131_131031.jpg
    49 KB · Wyświetleń: 93
Dopytuję, bo u nas właśnie jest bardzo słaba jakość nasienia, morfologia 0%, ruch postępowy bardzo mały, orientuję się, czy w ogóle jest jakakolwiek szansa na naturalne zajście w ciążę ale skłaniam się raczej do inseminacji, jeżeli się nie uda to in vitro.. Tak naprawdę kilka dni temu odkryliśmy ten wynik u męża i nie do końca wiem jak specjaliści mogą nas dalej pokierować. Czy tylko suple i próbować dalej czy od razu inseminacja, in vitro. A mogę zapytać jaki był wynik badania nasienia?
U nas morfologia 1% ruch też znikomy... Ale mąż bral: sermatrop alfa i jeszcze jakiś ale muszę poszukać... I je się brało razem przez miesiąc przed inseminacja. Wtedy była poprawa i w pierwszej inseminacji udało się (wstrzyknięto 12mln plemników) ale niestety stracona ciąża 😢 później maz bral fertillmen plus czy jakoś tak i one nie działały w ogóle... Przy kolejnych inseminacjach tylko koło 2mln. Po ostatniej nieudanej lekarz zaproponował żeby zrobić usg jąder i kilka badań hormonalnych ale odpuściliśmy i jakoś samo wyszło... Czasem jest jakaś blokada w głowie i jakoś spada😢

U nas morfologia 1% ruch też znikomy... Ale mąż bral: sermatrop alfa i jeszcze jakiś ale muszę poszukać... I je się brało razem przez miesiąc przed inseminacja. Wtedy była poprawa i w pierwszej inseminacji udało się (wstrzyknięto 12mln plemników) ale niestety stracona ciąża 😢 później maz bral fertillmen plus czy jakoś tak i one nie działały w ogóle... Przy kolejnych inseminacjach tylko koło 2mln. Po ostatniej nieudanej lekarz zaproponował żeby zrobić usg jąder i kilka badań
hormonalnych ale odpuściliśmy i jakoś samo wyszło... Czasem jest jakaś blokada w głowie i jakoś spada😢

Mój M naczytał się o diecie, stwierdził, że zmienia nawyki, zamówiliśmy już suplementy (960zł 🙄) i będzie za wszelką cenę starał się polepszyć jakość nasienia. Z jednej strony martwię się, bo efekt może być marny, może być z każdym miesiącem gorzej, z drugiej pocieszam się, że mamy jeszcze czas, jesteśmy stosunkowo młodzi, jest dużo możliwości, więc na pewno się uda.. Spadło to na nas jak grom z jasnego nieba bo zrobiliśmy to badanie z głupoty, dla samych siebie a tutaj takie rzeczy.

Życzę Ci kochana dużo zdrówka i spokoju, trzymam kciuki za Was, oby wszystko było dobrze 😘❤️

Mój M naczytał się o diecie, stwierdził, że zmienia nawyki, zamówiliśmy już suplementy (960zł 🙄) i będzie za wszelką cenę starał się polepszyć jakość nasienia. Z jednej strony martwię się, bo efekt może być marny, może być z każdym miesiącem gorzej, z drugiej pocieszam się, że mamy jeszcze czas, jesteśmy stosunkowo młodzi, jest dużo możliwości, więc na pewno się uda.. Spadło to na nas jak grom z jasnego nieba bo zrobiliśmy to badanie z głupoty, dla samych siebie a tutaj takie rzeczy.

Życzę Ci kochana dużo zdrówka i spokoju, trzymam kciuki za Was, oby wszystko było dobrze 😘❤️
To faktycznie dużo was to kosztowało, te leki o których mówilam to razem kosztowały coś koło 500zl ale można znaleźć taniej za ok 350zl. Już sprawdziłam to nucleox i sermatrop alfa właśnie 😉 warto spróbować my byliśmy zadowoleni.
Dziękujemy 🥰 my za was też trzymamy i wierzymy ze się uda w końcu 🤞😘
Pozdrawiam 🥰

reklama
Do góry