reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Moj lekarz nie uznaje wyniku testu. Musze zawsze mieć wynik bety. Nie chece robić nadzieji ale mija siostra do prawie 3 mc nie miała wyniku + na testach z siusiu 😉

reklama
Zawsze zdaza się wyjątek od reguły 😉 a Ty jesteś przed IUI czy IVF ? Tamte ciążę były naturalne czy również z wspomagaczem 😋 (mam nadzieje ze nikt się nie obrazi za to sformułowanie)
Pierwsza ciąża 7 lat temu naturalna bez odrobiny wspomagaczy.. Nawet kwasu foliowego 🙈 Druga ciąża dłuższe starania, ale też naturalna, też bez wspomagaczy, ale niestety strata w 32tc.. Z tego wszystkiego chyba w trzecią nie udało się zajść i w sumie to była szybka decyzja o klinice.. Nie chciałam próbować inseminacji ani nic, bo moje zdrowie psychiczne było na prawde kiepskie. Pierwsza próba in vitro i jest dzidzia. Niestety brak zarodków.. Dlatego teraz zastanawiam się nad inseminacją.

Pierwsza ciąża 7 lat temu naturalna bez odrobiny wspomagaczy.. Nawet kwasu foliowego 🙈 Druga ciąża dłuższe starania, ale też naturalna, też bez wspomagaczy, ale niestety strata w 32tc.. Z tego wszystkiego chyba w trzecią nie udało się zajść i w sumie to była szybka decyzja o klinice.. Nie chciałam próbować inseminacji ani nic, bo moje zdrowie psychiczne było na prawde kiepskie. Pierwsza próba in vitro i jest dzidzia. Niestety brak zarodków.. Dlatego teraz zastanawiam się nad inseminacją.
🥺 przykro mi. Nie dziwie się że było kiepsko. Przyznam ze jak czytam fora to czasami zaczynam panikować i to bardzo. Ale jakas iskierke nadzieji trzeba mieć zawsze 💪

🥺 przykro mi. Nie dziwie się że było kiepsko. Przyznam ze jak czytam fora to czasami zaczynam panikować i to bardzo. Ale jakas iskierke nadzieji trzeba mieć zawsze 💪
Ja ciąży boję się okropnie.. Już nigdy ciąża nie będzie beztroskim oczekiwaniem na dzidziusia :(
A przypomnij mi proszę Ty przed iui czy in vitro?

Hej Dziewczyny,
Dziś USG po 2 nieudanej próbie IUI. W sumie to lekarz sprawdzał czy nie ma torbieli po stymulacji i działamy dalej. Zaproponował 3 i ostatnią próbę, ale bez nacisku. Stwierdził, że jeśli poziom mojej frustracji sięgnął zenitu możemy przejść do IVF, ale w myśl zasady do 3 razy sztuka zdecydowałam się na ostatnią IUI. Znów stymulowany cykl, inseminacja w przyszłym tygodniu. Jeśli niepowodzenie to w lutym mój organizm odpoczywa i w marcu IVF na krótkim protokole - cokolwiek to znaczy 🧐. Czekam jeszcze na wycenę i pewnie zasłabnę, bo w US leczenie jest niewyobrażalnie drogie. IUI będę miała na wariackich papierach bo wracam do pracy z biura, więc będę musiała wyskoczyć w przerwie lunchowej 😅. Co do IVF ja wierzę w 100% powodzenia, powiedziałam mężowi, że najpóźniej w kwietniu będę w ciąży. Tylko to skolei uniemożliwi mi podróż do Polski i tak ciągle coś 😕

Dziewczyny,
Mam jeszcze jedno pytanie. Popytałam na forum dla Polonii i okazuje się, że nie samo ivf w Stanach jest tak bardzo drogie, a leki ok. 7000$ 🙀 szczególnie trzy:
Menopur 75iu, Follistim 900iu i Ganirelix 250mcg
Czy je rozpoznajecie ? Czy one występują na rynku polskim ? Ktoś mi podpowiedział, że najlepiej ściągnąć leki z Polski, ale będę musiała znaleźć fundację/aptekę, które mi pomogą. Jeszcze w 2018 można było realizować amerykańskie recepty w Polsce, a teraz to nie wiem.

reklama
Do góry