reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziękuję dziewczyny ja w zeszłym miesiącu miałam iui ale moja klinika nie zleciła drożności chce w tym cyklu zrobić w innym miejscu i podejść do 2 iui badania mam aktualne
A gdzie sie leczysz?

Dopiero teraz, jak udzielam się na grupach to widzę jakie są różnice w funcjonowaniu klinik.
W mojej nie robią IUI bez sprawdzonej drożności..

reklama
Oj tak są różnice i to znaczne, najgorsze jest to że trzeba samemu dochodzić to tego wszystkiego co ja jeszcze za badania powinnam zrobić... Ja też nie miałam robionej droznosci, klinika mi nie zlecila a np. @eij ma tego samego lekarza i ta sama klinikę i droznosc miała zlecona, także chyba jak im się przypomni..

U mnie tez drożność była wymagana przed IUI, ale miałam ja zrobiona z 4 cykle przed IUI.
Bo u nas lekarz nie zalecał podejścia do IUI jeśli nie znamy przyczyny niepłodności tylko od razu in vitro. Ale zdecydował ze zrobimy jeszcze test PCT i jak wyjdzie wrogość śluzu to wtedy jest sens robić IUI. I wyszła wrogość i dlatego podchodzimy do inseminacji :)

A gdzie sie leczysz?

Dopiero teraz, jak udzielam się na grupach to widzę jakie są różnice w funcjonowaniu klinik.
W mojej nie robią IUI bez sprawdzonej drożności..
Gyncentrum Katowice ale nie polecam nikomu, ja już wyjścia nie mam ale po 5 miesiącach po monitoring USG po zastrzyku pojechałam szczęśliwa na 1 iui i tu płacz i rozczarowanie maz poszedł oddać nasienie a u mnie iui nie zrobią bo nie miałam przed czystości zrobionej i Badania Chum na które czeka się 2-3 tygodnie drugi miesiąc monitoring wizyta w czystości bakterie coli ale trafiłam na super lekarza zrobił badania na cito dał antybiotyk przyjechałam w dzień iui ale nie nastawiałam się okazało się że wyniki są ok ogólnie zbywają i mega naciągają o drożność dowiedziałam się tu od was dlatego chciałbym się zrobić sama nie tam w klinice tylko zastanawiam się czy w 1 cyklu można ?

Gyncentrum Katowice ale nie polecam nikomu, ja już wyjścia nie mam ale po 5 miesiącach po monitoring USG po zastrzyku pojechałam szczęśliwa na 1 iui i tu płacz i rozczarowanie maz poszedł oddać nasienie a u mnie iui nie zrobią bo nie miałam przed czystości zrobionej i Badania Chum na które czeka się 2-3 tygodnie drugi miesiąc monitoring wizyta w czystości bakterie coli ale trafiłam na super lekarza zrobił badania na cito dał antybiotyk przyjechałam w dzień iui ale nie nastawiałam się okazało się że wyniki są ok ogólnie zbywają i mega naciągają o drożność dowiedziałam się tu od was dlatego chciałbym się zrobić sama nie tam w klinice tylko zastanawiam się czy w 1 cyklu można ?
Wydaje mi się, że klinikę i lekarza można zawsze zmienić. Szczególnie jak widzisz i czujesz jakieś niedociągnięcia.

A jeśli chodzi o to czy jest sens i możliwość sprawdzania drożności i wykonania IUI to najlepiej by było jakbyś skonsultowała to telefonicznie z lekarzem do którego chodzisz. Tak będzie najszybciej chyba.. bo my tutaj możemy gdybać i gdybać a też nie chcemy nikogo w błąd wprowadzać.

A gdzie chcesz wykonywać drożność? Bo rozumiem, że mówimy tutaj o sonoHSG?

Wydaje mi się, że klinikę i lekarza można zawsze zmienić. Szczególnie jak widzisz i czujesz jakieś niedociągnięcia.

A jeśli chodzi o to czy jest sens i możliwość sprawdzania drożności i wykonania IUI to najlepiej by było jakbyś skonsultowała to telefonicznie z lekarzem do którego chodzisz. Tak będzie najszybciej chyba.. bo my tutaj możemy gdybać i gdybać a też nie chcemy nikogo w błąd wprowadzać.

tak w Oświęcimiu na miejscu jest lekarz który robi

dzwoniłam do kliniki tam nie ma przeciwwskazań do zrobienia w tym samym cyklu tu lekarz odradza 😕 myślałam że któraś też może z was miała robione badanie początkiem cyklu później miała iui

Oczywiście że masz wyjście, ja bym się nie zastanawiałam nad zmianą lekarza, bo ciąża to zbyt istotna kwestia żeby być pod opieka kogoś komu do końca nie ufasz... Ja miałam drożność a w następnym cyklu AID więc nie wiem czy w tym samym można mieć oba zabiegi...najlepiej tak jak dziewczyny pisały zadzwoń do kliniki jeśli nie masz tel bezpośrednio do lekarza...Trzymam kciuki :)

reklama
Do góry