reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja dwa dni plamień, ciekawe od czego to zależy i czy ma jakiś związek ze staraniami. Jak tak „ciężko” przechodzi ten kontrast to podobnie może być z komórka/plemnikami. Takie rozkminy mnie złapały.

Mnie drożność bolała tylko w momencie kiedy kontrast był podawany do lewego jajowodu. Znalazła się tam jakaś mała niedrożność i (w dużym skrócie mówiąc) kontrast rozpierał mi jajowód, podnosiło się ciśnienie i właśnie to powodowało ból.
Jajowód został udrożniony ale lekarz stwierdził, że ten lewy jest węższy niż prawy i to też mogło być powodem bólu, ale nie ma to wpływu na moją płodność.
Przez prawy jajowód kontrast przepłynął bez problemów i bez bólu.

Każda z nas przed takim badaniem napewno się stresuje, spina mięśnie.. psychika zaczyna działać i też może pojawić się blokada, ból.
Trzeba pamiętać, że lekarze nie chcą zrobić nam krzywdy i trzeba mieć do nich zaufanie.

reklama
Hej dziewczynki ja już po wizycie[emoji16] wszystko jest na swoim miejscu[emoji4][emoji123]
A oto moja kruszynka[emoji7][emoji3590]
IMG_20201119_075027.jpeg

reklama
Do góry