reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja dwa dni plamień, ciekawe od czego to zależy i czy ma jakiś związek ze staraniami. Jak tak „ciężko” przechodzi ten kontrast to podobnie może być z komórka/plemnikami. Takie rozkminy mnie złapały.

Mnie drożność bolała tylko w momencie kiedy kontrast był podawany do lewego jajowodu. Znalazła się tam jakaś mała niedrożność i (w dużym skrócie mówiąc) kontrast rozpierał mi jajowód, podnosiło się ciśnienie i właśnie to powodowało ból.
Jajowód został udrożniony ale lekarz stwierdził, że ten lewy jest węższy niż prawy i to też mogło być powodem bólu, ale nie ma to wpływu na moją płodność.
Przez prawy jajowód kontrast przepłynął bez problemów i bez bólu.

Każda z nas przed takim badaniem napewno się stresuje, spina mięśnie.. psychika zaczyna działać i też może pojawić się blokada, ból.
Trzeba pamiętać, że lekarze nie chcą zrobić nam krzywdy i trzeba mieć do nich zaufanie.

reklama
Hej dziewczynki ja już po wizycie[emoji16] wszystko jest na swoim miejscu[emoji4][emoji123]
A oto moja kruszynka[emoji7][emoji3590]
IMG_20201119_075027.jpeg

reklama
Do góry