reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Przykro mi kochana z powodu tej diagnozy ale napewno wszystko się ułoży tylko trzeba myśleć pozytywnie[emoji846][emoji123] trzymam mocno kciuki za badania monitoring i transfer[emoji110][emoji110][emoji110][emoji3590]
Dzięki, kciuki się przydadzą :) po rozmowie z neurologiem i moja ukochaną endo wszyscy twierdzą że jeśli chodzi o ciąże to nie powinno być przeciwskazań zwłaszcza że nie staramy się naturalnie, ja się tylko obawiam tego że jeśli mnie w czasie ciąży dopadnie ból głowy ( a one są naprawdę napadowe) to nie będę w stanie wytrzymać bez przeciwbólowych. Teraz jest w miarę ok, zelżały od kiedy to sie wszystko zaczęło ale w ciąży hormony generalnie wariują i może być różnie. Wydaje mi się, na własnym przykładzie, że przyczyn niepłodności / problemów z zajściem trzeba naprawdę szukać wszędzie i diagnozować nie tylko u gina ale endo, immunolog no i jak sie okazuje neurolog też się może przydać... :) Mój gin jest bardzo w porządku ale mam trochę żal że sama sobie muszę w sumie diagnostykę robić bo ogólne podejście jest takie że w pewnym wieku to już ciężko zajść i tylko wspomagać można. Jasne z problemami mojego męża nie mamy szansy na naturalne poczęcie ale może te AID by wyszły gdybym była szerzej zdiagnozowana. Neurolog mi powiedziała że u wielu kobiet w wieku 25-40 pojawia się zespół pustego siodła, aż sama była w szoku że tak często.

reklama
Na wszystko można znaleźć rozwiązanie jeśli chodzi o bóle głowy jak już będziesz w ciąży to możesz brać np paracetamol po uzgodnieniu z lekarzem albo jakieś naturalne metody wszystko jest do opanowania. Może neurolog ustali jakieś leczenie które cie pozbawi tych boli a jak nie ma przeciwwskazań do ciąży to pozytywną wiadomosc. I trzeba się cieszyć[emoji846]

Dzięki, kciuki się przydadzą :) po rozmowie z neurologiem i moja ukochaną endo wszyscy twierdzą że jeśli chodzi o ciąże to nie powinno być przeciwskazań zwłaszcza że nie staramy się naturalnie, ja się tylko obawiam tego że jeśli mnie w czasie ciąży dopadnie ból głowy ( a one są naprawdę napadowe) to nie będę w stanie wytrzymać bez przeciwbólowych. Teraz jest w miarę ok, zelżały od kiedy to sie wszystko zaczęło ale w ciąży hormony generalnie wariują i może być różnie. Wydaje mi się, na własnym przykładzie, że przyczyn niepłodności / problemów z zajściem trzeba naprawdę szukać wszędzie i diagnozować nie tylko u gina ale endo, immunolog no i jak sie okazuje neurolog też się może przydać... :) Mój gin jest bardzo w porządku ale mam trochę żal że sama sobie muszę w sumie diagnostykę robić bo ogólne podejście jest takie że w pewnym wieku to już ciężko zajść i tylko wspomagać można. Jasne z problemami mojego męża nie mamy szansy na naturalne poczęcie ale może te AID by wyszły gdybym była szerzej zdiagnozowana. Neurolog mi powiedziała że u wielu kobiet w wieku 25-40 pojawia się zespół pustego siodła, aż sama była w szoku że tak często.

Hej kobitki :)

Ja dziś czuje się jakbym miała dostać okres
:/
boli mnie podbrzusze , jajniki i plecy w okolicach krzyża masakra . Być może ze to po cyclogescie💁‍♀️ Nie wiadomo czego się spodziewać . Mam wrażenie ze zaraz eksploduje🙈

7 do iui . Do poniedziałku jeszcze chwilka i się wszystko okaże
:)

A wam kochane kobietki życzę miłego weekendu ❤️

Hej kobitki :)

Ja dziś czuje się jakbym miała dostać okres
:/
boli mnie podbrzusze , jajniki i plecy w okolicach krzyża masakra . Być może ze to po cyclogescie💁‍♀️ Nie wiadomo czego się spodziewać . Mam wrażenie ze zaraz eksploduje🙈

7 do iui . Do poniedziałku jeszcze chwilka i się wszystko okaże
:)

A wam kochane kobietki życzę miłego weekendu ❤
Ja Ci powiem że od kiedy mam cykle stymulowane to dziwne rzeczy też się u mnie dzieją, boli w momentach w których normalnie nie boli i w miejscach w których nigdy nie bolało 🙄 szczerze to przestałam już na to aż tak bardzo zwracać uwagę i się tym stresować. Widocznie to jest skutek uboczny terapii hormonalnej, dopóki lekarz nie widzi zmian na gorsze w wynikach to jestem względnie spokojna 😉

Hej dziewczęta 😊 dziś miałam wizytę gdzie miałam dostać zastrzyk przed jutrzejszą IUI 🙂 jednak wizyta potoczyła się inaczej. Okazało sie że pecherzyk już jest taki że za chwilę pęknie 🤗 zastrzyk nie potrzebny I dziś wykonujemy zabieg. Więc melduję jestem po 2 IUI 🙂🤗 proszę ogromnie trzymać kciuki 🙏🙏🙏🙏😱😱😱😱 nom i czekamy do testowania 27.11 ✊✊✊💪💪💪🤯🤯😱😱😱😱

reklama
Hej dziewczęta 😊 dziś miałam wizytę gdzie miałam dostać zastrzyk przed jutrzejszą IUI 🙂 jednak wizyta potoczyła się inaczej. Okazało sie że pecherzyk już jest taki że za chwilę pęknie 🤗 zastrzyk nie potrzebny I dziś wykonujemy zabieg. Więc melduję jestem po 2 IUI 🙂🤗 proszę ogromnie trzymać kciuki 🙏🙏🙏🙏😱😱😱😱 nom i czekamy do testowania 27.11 ✊✊✊💪💪💪🤯🤯😱😱😱😱
Mocno trzymam kciuki 🤞🤞👍

Do góry