To opowiem krótko moja historię. W czerwcu zaczęłam swoją pierwszą w życiu stymulacje i od razu było podejście do 1 IUI. Nawet był jakiś cień cienia, ale okres przyszedł. Druga IUI nie ruszyło nic, a do 3 nawet nie doszło, bo pęcherzyki nie chciały rosnąć. Moim jedynym znanym problemem jest niskie Amh, wszystkie pozostałe wyniki dobre. Dlatego poszłam na konsultację do kliniki i lekarz od razu zaproponował in vitro, co mi bardzo pasowało, bo już miałam dość nieudanych prób. Parę dni później we wrześniu zaczęłam stymulacje, tydzień później punkcja. Pobrali mi tylko 4 komórki, 3 się zapłodniły, jeden a podano mi po 3 dniach, a 2 pozostałe zostały d ok obserwacji do 5 doby. Niestety tylko jedna przetrwała i mam tylko jednego mrozaka. Moja klinika robi pierwsza weryfikację bety i hormonow po 4 dniach. Beta była już wtedy lekko powyżej 5 ale to jeszcze mogły być resztki pregnylu. Po 8 dniach beta 11.14, więc już się trochę cieszę, bo jednak coś ruszyło. Następna betę mam we wtorek i szczerze powiem, że się już nieźle boję co tam wyjdzie[emoji85] robiłam wczoraj o dzisiaj sikacze i wychodzą pozytywne, ale czy przyrost będzie dobry.. Zobaczę we wtorek. W każdym razie pierwszy raz w moim życiu doszłam do takiego etapu i wierzę, że z in vitro może się udać. Dobrze, że nie traciłam kasy, czasu i nerwów na kolejne inseminacje. Jeśli masz jakieś pytania to pisz!