reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Nie ten cykl odpuszczony.
No to widocznie miałaś wcześniej może owulację ? Lepiej tak, niż tak jak ja. Ja mam potwierdzona owulację na monitoringu a za tydzień dostaje okres. T jest dopiero dramat. I nikt nie podejrzewa nawet co mi jest. Nawet lekarz z kliniki niepłodności. Wiem co przeżywasz bo to przerypane. Nic nie są się zaplanować. Tylko że ja już się nauczyłam wyliczać do do godziny kiedy zacznę plamić a kiedy dostanę okres.

reklama
Drugą fazę cyklu masz bardzo krótką to dziwne że lekarze nie mają na to wytłumaczenia może powinno się na to jakieś leki brać. A jak miałaś stymulację to kiedy występowała owu? I jak byłaś stymulowana?.
No to widocznie miałaś wcześniej może owulację ? Lepiej tak, niż tak jak ja. Ja mam potwierdzona owulację na monitoringu a za tydzień dostaje okres. T jest dopiero dramat. I nikt nie podejrzewa nawet co mi jest. Nawet lekarz z kliniki niepłodności. Wiem co przeżywasz bo to przerypane. Nic nie są się zaplanować. Tylko że ja już się nauczyłam wyliczać do do godziny kiedy zacznę plamić a kiedy dostanę okres.

Dziwna sprawa rzeczywiście. A niedomoga lutealna została wykluczona? Próbowałaś brac luteine na uregulowanie cyklu?

Drugą fazę cyklu masz bardzo krótką to dziwne że lekarze nie mają na to wytłumaczenia może powinno się na to jakieś leki brać. A jak miałaś stymulację to kiedy występowała owu? I jak byłaś stymulowana?.
Raz proba z clo I Raz z Aromkiem po jednej dziennie. I i tak owu dopiero po pregnylu w 20 dc. Brałam dupka 3x1, brałam luteinę 3x2. I nic

Dziwna sprawa rzeczywiście. A niedomoga lutealna została wykluczona? Próbowałaś brac luteine na uregulowanie cyklu?
Nikt mi jej nie badał. Nie wiem jak to się bada. Lekarz w klinice po jednej wizycie nic nie stwierdził. Powiedział jedynie że faktycznie mały progesteron mam. Bo tydzień po owulacji jest 5-7 pomimo tego że kilka dni wcześniej jest 16-17

Może za małe dawki dostawalas. Wydaje mi się że jak byś miała inne dawkowanie to by ci przyspieszyło owu i wtedy 2 faza może by była dluzsza. A stosujesz w diecie witaminę b6 i c? To pomaga wydłużyć 2 fazę.
Raz proba z clo I Raz z Aromkiem po jednej dziennie. I i tak owu dopiero po pregnylu w 20 dc. Brałam dupka 3x1, brałam luteinę 3x2. I nic

To ja sie też podłączę - czekam na relację, mam badanie za tydzień, wcześniej mam wziąć jakieś lekarstwo chyba Unidox, a godzinę przed Ketonal
I już po 😉 zabieg trwał jakieś 5 do 10 minut. Powiem tak, ja wzięłam przed 2 tabletki Ibupromu. Bolało jak przy mocnej miesiączce. Także do przeżycia 😉 nie ma się czego bać.

Może za małe dawki dostawalas. Wydaje mi się że jak byś miała inne dawkowanie to by ci przyspieszyło owu i wtedy 2 faza może by była dluzsza. A stosujesz w diecie witaminę b6 i c? To pomaga wydłużyć 2 fazę.
Tak. I suplementuje też. Piłam też różne zioła i nic. Właśnie lekarz planuje mi tak zrobić. Mocna stymulacja, potem progesteron w sporej dawce.

reklama
Dawno mnie nie było...urlopowalam sie od pracy i problemów... zebrałam siły i trzecia inseminacja prawdopodobnie 14.07 - w poniedziałek będę wiedziała na 100%. Dziś już wiem, ze po 2 miesiacach zniknął juz torbiel :) a miał 5 cm. Endometrium 7 mm w 14 dc. 5 pęcherzyków ok 13-15 mm. Trzymajcie kciuki;)
09.07: @Asia34 - wizyta u gin[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
10.07: @eij - drożność[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
10.07: @KarolaJ - monitoring przed 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
11.07: @kolor nadzieji - wizyta u gin[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
13.07: @Adziunia - 3 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
15.07: @kaapo - drożność[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
16.07: @kaapo - monitoring przed 3 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
17.07: @PałkaZapałka - testowanie po 1 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
17.08: @Asia34 - monitoring przed 3 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
18.07: @Alkalalka82 - 1 wizyta w klinice[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
07.08: @Hankaa - wizyta w klinice KRK[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]

08.09: @Megan4 - wstępny TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590] (podwójne szczęście [emoji188])
20.10: @Lena3386 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
13.12: @ola32 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]

Kogoś dopisać?[emoji846]

" KTO NIE WALCZY[emoji123] TEN NIE NIAŃCZY!!![emoji3590]"
[emoji188][emoji64][emoji1768][emoji2963][emoji64][emoji188]

"Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam, a potem jeszcze chwilę... I kazdą kolejną też zaczekam!..."[emoji177][emoji188]

"Żyj i daj życie"[emoji3590][emoji188]

Do góry