reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczyny. Powiedzcie mi, czy albo hsg idzie przeżyć bez narkozy? Ja mam niski próg bólu. Ja stekam nawet podczas badania czy cytologii. W ogóle nie cierpię jak ktoś mi tam grzebie. Te wszystkie badania, wymazy, ciągle wpychanie narzedzi mnie wykańcza. Czy Sono hsg Tak bardzo boli? Z kolei nie chce narkozy brać :)
Ja mam średni próg bólu i przed HSG wzięłam dwie tabletki przeciwbólowe, możesz też wziąć leki rozkurczowe. Mnie bolało jak przy mocnej miesiączce ale sam zabieg trwa krótko więc spokojnie można wytrzymać 😉

reklama
Dziewczyny a jakie leki braliście w cyklach ze stymulacja? Jak to dokładnie wygląda w ogole? Inseminacja jest przed pęknięciem pęcherzyka czy po? Lekarz daje zastrzyk na miejscu czy wcześniej. ?

I już po 😉 zabieg trwał jakieś 5 do 10 minut. Powiem tak, ja wzięłam przed 2 tabletki Ibupromu. Bolało jak przy mocnej miesiączce. Także do przeżycia 😉 nie ma się czego bać.
@eij jeśli mogę spytać w którym dc byłaś ? Bo czytałam że trzeba zaraz po miesiączce a ja będę w 13dc, nie wiem czy nie za późno ? i jeszcze jedno - badanie boli w trakcie a czy kilka godzin pózniej też miałaś dolegliwosci bólowe ?

@eij jeśli mogę spytać w którym dc byłaś ? Bo czytałam że trzeba zaraz po miesiączce a ja będę w 13dc, nie wiem czy nie za późno ? i jeszcze jedno - badanie boli w trakcie a czy kilka godzin pózniej też miałaś dolegliwosci bólowe ?
Lekarz zalecił między 8 a 12 dc, ja byłam w 10 dc. Bolało w trakcie badania. Po badaniu miałam kilka godzin leciutki ból w podbrzuszu, lekarza powiedział że możliwe są plamienia po zabiegu ale ja nie plamilam. Tylko lekki ból w podbrzuszu przez ok 4 h po zabiegu

Lekarz zalecił między 8 a 12 dc, ja byłam w 10 dc. Bolało w trakcie badania. Po badaniu miałam kilka godzin leciutki ból w podbrzuszu, lekarza powiedział że możliwe są plamienia po zabiegu ale ja nie plamilam. Tylko lekki ból w podbrzuszu przez ok 4 h po zabiegu
I staralas sie w cyklu z hsg?

reklama
Do góry