reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Tylko że skierowanie mam do konkretnego szpitala bo to na NFZ a teraz ciężko się nawet dodzwonic
Prywatnie możesz iść spokojnie jeśli masz pieniądze i możliwość. Powiesz o co chodzi i na pewno cię przyjma "od ręki"
Ja czekam na @... Mam raczej równe cykle może ok 3 dni różnicy ale mieszczą się w normach. I jak na złość mój cykl obecny jest dłuższy... Tak mi zależy żeby jeszcze w tym tygodniu zrobić krew z początkiem cyklu. A tu lipa póki co.

Ejj lekarz ci wszystko zleci, u nas też żołnierze będą od dawcy. Mi zlecono badania na pierwszej wstępnej wizycie więc jak nie masz nic poza cytologia to się nie martw. Ja miałam cyto, USG piersi i USG tanswaginalne. Teraz muszę zrobić krew 1-3 DC, i do połowy cyklu wymazy.

reklama
My będziemy korzystać z nasienia dawcy ponieważ mój maz ma stwierdzona bezpłodność. Zadnych badań nie mam zrobionych oprócz cytologii, czekam na pierwszą wizytę i wytyczne lekarza. A myślicie że powinnam przed tą wizyta już jakies badania zrobić ?

Czasami na stronie kliniki jest lista badań, które powinno się zrobić przed pierwszą wizytą. Warto sobie to zrobić i mieć już ze sobą :) zawsze możesz spokojnie iść do ginekologa na NFZ z taką listą, żeby dał Ci skierowania i wtedy zrobisz sobie je bezpłatnie-ja tak robiłam :)

Moja siostra tak miała, minimalny wzrost, a za kolejny tydzień wystrzeliła do góry :) nie zamartwiaj się 😘 na to już teraz wpływu nie ma nikt, będzie dobrze 🙂
Ogólnie zawsze w tej sferze życiowej wszystko idzie pod górkę, więc nie zdziwię się jak tym razem też niepotrzebna nadzieja 😥. No ale nic nie poradzę do momentu jak się sprawa nie rozwiąże będę myślała że a może tym razem będzie wszystko dobrze.

Czasami na stronie kliniki jest lista badań, które powinno się zrobić przed pierwszą wizytą. Warto sobie to zrobić i mieć już ze sobą :) zawsze możesz spokojnie iść do ginekologa na NFZ z taką listą, żeby dał Ci skierowania i wtedy zrobisz sobie je bezpłatnie-ja tak robiłam :)
Super, dzięki za informację 🙂

Ogólnie zawsze w tej sferze życiowej wszystko idzie pod górkę, więc nie zdziwię się jak tym razem też niepotrzebna nadzieja 😥. No ale nic nie poradzę do momentu jak się sprawa nie rozwiąże będę myślała że a może tym razem będzie wszystko dobrze.

Oj kochana nie tylko u Ciebie jest pod górkę, ale mamy jakiś cel, który chcemy zdobyć, więc do końca trzeba mieć nadzieje... wiem wiem łatwo się mówi, ale na pewne rzeczy po prostu nie mamy wpływu, więc trzeba myśleć pozytywnie, a wszystko samo się ułoży i wyjaśni :)

Oj kochana nie tylko u Ciebie jest pod górkę, ale mamy jakiś cel, który chcemy zdobyć, więc do końca trzeba mieć nadzieje... wiem wiem łatwo się mówi, ale na pewne rzeczy po prostu nie mamy wpływu, więc trzeba myśleć pozytywnie, a wszystko samo się ułoży i wyjaśni :)
Teraz byle do środy i oby był pęcherzyk na usg...

Prywatnie możesz iść spokojnie jeśli masz pieniądze i możliwość. Powiesz o co chodzi i na pewno cię przyjma "od ręki"
Ja czekam na @... Mam raczej równe cykle może ok 3 dni różnicy ale mieszczą się w normach. I jak na złość mój cykl obecny jest dłuższy... Tak mi zależy żeby jeszcze w tym tygodniu zrobić krew z początkiem cyklu. A tu lipa póki co.

Ejj lekarz ci wszystko zleci, u nas też żołnierze będą od dawcy. Mi zlecono badania na pierwszej wstępnej wizycie więc jak nie masz nic poza cytologia to się nie martw. Ja miałam cyto, USG piersi i USG tanswaginalne. Teraz muszę zrobić krew 1-3 DC, i do połowy cyklu wymazy.
No udało mi się zarejestrować na usg już na 2.06 jestem w szoku że tak szybko się udało.

dziewczyny, mam zagwozdkę.
@ przyszła dziś i cieszę się ale mały stres jest przed tymi wszystkimi badaniami. Jutro idę na krew zeby sprawdzić hormony. mam tez zlecone wymazy<czystość pochwy> ale rozumiem, że je się robi po tym jak już będzie "czysto" w sensie po okresie?...z tego co kojarzę to lekarz mówił, że wymazy do połowy cyklu ale teraz juz całkiwicie głupieję... :( Kiedy robiłyście wymazy? Podczas okresu czy po?

reklama
Popieram 👍 pozytywne myślenie, dużo cierpliwości i wzajemne wsparcie da nam wszystkim siłę 💪. Także dziewczyny glowa do góry, mimo wszystko 🙂 ja dopiero będę zaczynala ten cały proces i nie chcę się na nic nastawiać. Ale wiem że co by się nie działo to dam radę. Powodzenia dla was wszystkich ☺️

Do góry