reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Widzisz , immunologie się bada przy nie udanych in vitro ;/ jako ostatnia szanse. Lekarze mało wiedza o tym leczeniu i traktują to jak zło konieczne. Wola wysłać na in vitro bo to jest duży koszt przychód do kliniki. Po tych moich latach widzę ze pacjent się nie liczy tylko kasa ;/;/
Cześć dziewczyny, ja dopiero zaczynam, mam za sobą dwie stymulacje z pierwszej uzyskane dwie komórki, zamrożone, przy drugiej nawet nie robiliśmy punkcji bo stymulacja nie dała odpowiedniej ilości pęcherzyków, a wszystko się działo na chwilę przed zamykaniem wszystkiego bo korona, więc nie chcieliśmy ryzykować, lekarz też twierdził żeby ten cykl odpuścić.
Czy któraś z Was ma podobne doświadczenie tzn. problem ze stymulacją, pomimo jej stosowania mała ilość pęcherzyków.
Mam 42 lata, AMH 1,54

reklama
Cześć dziewczyny, ja dopiero zaczynam, mam za sobą dwie stymulacje z pierwszej uzyskane dwie komórki, zamrożone, przy drugiej nawet nie robiliśmy punkcji bo stymulacja nie dała odpowiedniej ilości pęcherzyków, a wszystko się działo na chwilę przed zamykaniem wszystkiego bo korona, więc nie chcieliśmy ryzykować, lekarz też twierdził żeby ten cykl odpuścić.
Czy któraś z Was ma podobne doświadczenie tzn. problem ze stymulacją, pomimo jej stosowania mała ilość pęcherzyków.
Mam 42 lata, AMH 1,54
U mnie stymulacja clo, aromkiem, lametta przy 2 tabletkach tylko 1 pęcherzyk dominujący. Nie miałam jeszcze zastrzykow. Nie wiem czy taka stymulacje mialas na mysli ;-)

U mnie stymulacja clo, aromkiem, lametta przy 2 tabletkach tylko 1 pęcherzyk dominujący. Nie miałam jeszcze zastrzykow. Nie wiem czy taka stymulacje mialas na mysli ;-)
Nie, myślałam o zastrzykach :) Inseminacja się u nas nie powiodła, mieliśmy tylko jedna próbę. Teraz przygotowywujemy się do in vitro.
Czy inseminacja u Ciebie zakończyła się sukcesem? Może znasz kogoś kto miał podobny problem do mnie, ze zastrzyki nie bardzo przyczyniają się do produkcji pęcherzyków.

Nie, myślałam o zastrzykach :) Inseminacja się u nas nie powiodła, mieliśmy tylko jedna próbę. Teraz przygotowywujemy się do in vitro.
Czy inseminacja u Ciebie zakończyła się sukcesem? Może znasz kogoś kto miał podobny problem do mnie, ze zastrzyki nie bardzo przyczyniają się do produkcji pęcherzyków.
Niestety nie znam podobnej sytuacji.
3 inseminacje bez skutku. 4 lata starań bez żadnej ciąży

dziewczyny, jestem po pierwszej wizycie i... jestem pełna nadziei! :)

dostałam całą liste badań do zrobienia: z krwi- najlepiej do 5 dc i wymazy- z tego co zrozumiałam do połowy cyklu. Jak tylko dostane okresu to mam pisac do lekarza i robić badania. ile się średnio czeka na wyniki wymazów? po wynikach będe robiła drożność jajowodów.jak wygląda dokładnie takie badanie? Podobnie do usg transwwaginalnego?

Lekarz wydał mi się być bardzo miły,podzielił nasz pomysł na to by podejśc do inseminacji- powiedział, że to najlepsze rozwiązanie na początek. dla męża zalecił badanie nasienia tak dla pewności, że nic z tego nie będzie.

jestem w połowie cyklu więc nie mogę się doczekać okresu- ostatni raz tak na niego czekałam jak byłam młoda dziewczynką i koleżanki już miały okres a ja jeszcze nie :p
bardzo bym chciała w lipcu/ sierpniu podejśc do pierwszej inseminacji...myślicie, że jest to możliwe?

dziewczyny, jestem po pierwszej wizycie i... jestem pełna nadziei! :)

dostałam całą liste badań do zrobienia: z krwi- najlepiej do 5 dc i wymazy- z tego co zrozumiałam do połowy cyklu. Jak tylko dostane okresu to mam pisac do lekarza i robić badania. ile się średnio czeka na wyniki wymazów? po wynikach będe robiła drożność jajowodów.jak wygląda dokładnie takie badanie? Podobnie do usg transwwaginalnego?

Lekarz wydał mi się być bardzo miły,podzielił nasz pomysł na to by podejśc do inseminacji- powiedział, że to najlepsze rozwiązanie na początek. dla męża zalecił badanie nasienia tak dla pewności, że nic z tego nie będzie.
jestem w połowie cyklu więc nie mogę się doczekać okresu- ostatni raz tak na niego czekałam jak byłam młoda dziewczynką i koleżanki już miały okres a ja jeszcze nie :p
bardzo bym chciała w lipcu/ sierpniu podejśc do pierwszej inseminacji...myślicie, że jest to możliwe?
Super że jesteś pełna nadziei i wyzyta przebiegła jak należy. Drożnosc to wprowadzają cienkie cewniki i wpuszczaja płyn jeśli przedostatnie się przez jajowod do macicy znaczy że drożne. Jest to zazwyczaj sprawdzane na monitorze usg. Co do terminu to zakładając że wszystkie badania będą dobre wraz z droznoscia to spokojnie lipiec/sierpień jest realny.

reklama
Do góry