reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
dziewczynki moje kochane należę na facebooku do fajnej grupy i was też zachęcam dużo informacji dziewczyny przekazują doradzają dzielą się doświadczeniem.
Są przepisy na płodne posiłki i jakie badania wykonywały i różne inne rzeczy.[emoji16][emoji123]
Dzięki:-) zajrzę tam na pewno

reklama
Cześć Kochane wiecie co dziś jest17dc według mojego kalendarzyka owu.powinna być 2dni temu , ale nie czuje nic rzadnego boli jajników czy podbrzusza i wogole nie mam śluzu nic zero zaczynam się martwić że mam cykle bezowulacyjne w poprzednim cyklu też tak było i jeszcze @ się spóźnila.W mojej klinice jeszcze nie wznowił wizyt testy owu negatywne.

Wczoraj przechodziłam jakieś załamanie życiowe...przeprowadzka, zmiana planów jeśli chodzi o budowę domu- przez kryzys nie stać nas na ryzyko wysokiego kredytu...wszystko sie sypie- więc majówka taka sobie

dziś dzwoniłam do kliniki i aż mi łzy poszły ze szczęścia! od jutra ją otwierają!!! mało co się nie posikałam z radości! :) tyle czekania na choćby jakiś ruch w kierunku dziecka. Strasznie się zaczynam denerwować przed pierwszą wizytą...będę na niej sama bo ze względu na epidemie męża nie wpuszczą do gabinetu lekarza.

mam taki mętlik w głowie- tyle nadziei i obaw zarazem.
Dziewczyny- pomocy: czy jest jakiś "zestaw obowiązkowych pytań" do lekarza na pierwszej wizycie? Jest coś o co powinnam zapytać albo co powinnam wiedzieć lub powiedzieć co jest niby oczywiste a ja mogę o tym nie pomyśleć itp? to nasze pierwsze podejście do tematu niepłodności i dzidzi z inseminacji

Cześć Kochane wiecie co dziś jest17dc według mojego kalendarzyka owu.powinna być 2dni temu , ale nie czuje nic rzadnego boli jajników czy podbrzusza i wogole nie mam śluzu nic zero zaczynam się martwić że mam cykle bezowulacyjne w poprzednim cyklu też tak było i jeszcze @ się spóźnila.W mojej klinice jeszcze nie wznowił wizyt testy owu negatywne.
Ja czasem tak miałam nic nie czułam a na usg owulacja ;)

Wczoraj przechodziłam jakieś załamanie życiowe...przeprowadzka, zmiana planów jeśli chodzi o budowę domu- przez kryzys nie stać nas na ryzyko wysokiego kredytu...wszystko sie sypie- więc majówka taka sobie

dziś dzwoniłam do kliniki i aż mi łzy poszły ze szczęścia! od jutra ją otwierają!!! mało co się nie posikałam z radości! :) tyle czekania na choćby jakiś ruch w kierunku dziecka. Strasznie się zaczynam denerwować przed pierwszą wizytą...będę na niej sama bo ze względu na epidemie męża nie wpuszczą do gabinetu lekarza.

mam taki mętlik w głowie- tyle nadziei i obaw zarazem.
Dziewczyny- pomocy: czy jest jakiś "zestaw obowiązkowych pytań" do lekarza na pierwszej wizycie? Jest coś o co powinnam zapytać albo co powinnam wiedzieć lub powiedzieć co jest niby oczywiste a ja mogę o tym nie pomyśleć itp? to nasze pierwsze podejście do tematu niepłodności i dzidzi z inseminacji
Czasem kliniki wystawiaj listę badań które trzeba zrobić przed wizyta :) zadzwoń i się zapytaj bo pójdziesz i wydasz kase niepotrzebnie ;) na pewno hormony, cytologia ważna rok, wymaz z pochwy na Bakterie. U mnie chcieli chlamydie i mycolpazme i ureaplazme. Najlepiej mieć dla mnie najważniejsze seminogram męża bez tego nie ma sensu iść. Najpierw zrobią Ci monitoring cyklu tak z 3 miesiące może Ci wdraża stymulację jak to nie poskutkuje to zaproponują inseminacje. Przed inseminacja ważne jest robić laparoskopię diagnostyczna czy są drożne jajowody.

Czasem kliniki wystawiaj listę badań które trzeba zrobić przed wizyta :) zadzwoń i się zapytaj bo pójdziesz i wydasz kase niepotrzebnie ;) na pewno hormony, cytologia ważna rok, wymaz z pochwy na Bakterie. U mnie chcieli chlamydie i mycolpazme i ureaplazme. Najlepiej mieć dla mnie najważniejsze seminogram męża bez tego nie ma sensu iść. Najpierw zrobią Ci monitoring cyklu tak z 3 miesiące może Ci wdraża stymulację jak to nie poskutkuje to zaproponują inseminacje. Przed inseminacja ważne jest robić laparoskopię diagnostyczna czy są drożne jajowody.
Stymulację cyklu by zająć naturalnie?
Co to seminogram męża? :o

reklama
Seminogram to analiza nasienia ;) ilość i jakość plemników. Stymuluje się cykl by uzyskać np 2 pecherzyki i jest większa szansa na ciąże. Ja miałam taki schemat postępowania. Zaczynasz dopiero leczenie?
Tak.
Matko te trzy miesiące to kawał czasu...seminogram u nas to sprawa wtorna w takim razie, będziemy korzystać z banku.

Do góry