reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
24.01: @kolor nadzieji - 3 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
24.01: @Hankaa - monitoring przed 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
27.01: @AsiaaaK - monitoring przed 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
27.01: @Asia999 - monitoring przed 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
28.01: @Kinia9292 - testowanie po 1 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
30.01: @Kinia9292 - wizyta u gin.[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
01.02: @Agata290 - monitoring i 1IUI [emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
03.02: @jomara - testowanie po 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
04.02: @ola32 - testowanie po 1IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]

Kogoś dopisać?[emoji846]
[/QUOTE
Jeszcze ja! Po 1 inseminacji, we wtorek powinnam robić test ciążowy 😁 Sprawdziłam dzisiaj Progesteron - 18,84 :)

reklama
To fajnie że dojrzał do tego że tobie zależy i ty robisz wszystko żeby się udało i jemu też zaczęło zależeć. Trzymam za was kciuki.[emoji110][emoji3590]
Mój lekarz od razu powiedział, że faceci tego nie lubią i rację bronią się rękami i nogami. Ja miałam to szczęście, że mój mężczyzna sam z siebie zaproponował, że zrobi to badanie :-) Za to mąż koleżanki miał.identyczny stosunek jak Twój :)

Ja dziś zrobiłam badania: allo MLR oraz test cytotoksycznosci komórek nk. Koszt 600 zł. Kraków Prokocim. Niestety nie napisze wam nic o tych badaniach bo sama dużo czytam i mało rozumiem z tego. Do allo MLR mój mąż miał tez krew pobierana. Wyniki za 2 tygodnie. Co do badań u mężczyzn to u nas wyglądał to tak ze był ogromny stres przed pierwszym oddaniem nasienia a potem ogromny stres przed wynikami.Teraz przed inseminacjami to już stało się normalne. Wracając do stymulacji owulacji to więcej pęcherzyków mialam w naturalnym cyklu w porównaniu z stymulacja.

Ja mam drożne. Ale dużo czytałam ze jajowod zdrowy może wychwycić komorę z drugiego jajnika przy niedrożnym jajowodzie.

Też mi to mówili, ale szczerze napiszę - boje się, że ten plemnik dotrze do komórki i ona schodząc z jajnika do macicy znów mi utknie. Ryzyko ponownej ciąży pozamacicznej w tym samym miejscu jest duże... Jedni lekarze mi stanowczo odrazdzali... inni znów mówią o tej teorii, także nie wiem co myśleć.

Też mi to mówili, ale szczerze napiszę - boje się, że ten plemnik dotrze do komórki i ona schodząc z jajnika do macicy znów mi utknie. Ryzyko ponownej ciąży pozamacicznej w tym samym miejscu jest duże... Jedni lekarze mi stanowczo odrazdzali... inni znów mówią o tej teorii, także nie wiem co myśleć.
A która masz inseminacje??

reklama
Do góry