reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No to jest największa wada Holandii, nie rozczulają się. No ale tym będę się martwić jak będę podchodzić do in vitro. Dziękuję za odpowiedzi i życzę miłego wieczoru;)
Nie, już byli gotowi dać mi leki na żywca ale zapytali czy ze względu na duża ilość - 28 pęcherzy chce wybrać narkozę. Poszłam w ciemno bo wiem jakie mam nerwy podczas zabiegów. Koniec końców okazało się ze miałam 36 i spokój ducha bo wiadomo nie wierciłam się. Także nie dają często narkozy i wiem z pewnych źródeł ze nawet jej nie proponują tylko w skrajnych przypadkach takich jak duża ilość pęcherzy.

reklama
Dziewczyny przyjmujecie duphaston po IUI? Jeśli tak, to jak to u was wyglada?
Mi lekarz kazał zacząć brać dzień po IUI dwie tabletki dziennie po jednej rano i wieczorem i tak przez 10 dni. A później odstawić i czekać jeszcze 3-4 dni do testu. Ale czytam ze są dwie szkoły, albo brać tak jak u mnie przez 10 dni albo inni zalecają przyjmowanie dupka do dnia testowania.
Ja biorę progesteron do @ tzn, przy pierwszej iui dzień przed terminem @ zrobiłam bete i rano jeszcze wzięłam tabletkę, a jak poznałam wynik negatywny do już sobie dałam spokój i wieczorem zaczęłam plamic

Hej, ja już po IUI na peknietych pęcherzykach, ale i ja mam pierwszy raz mało nadziei na powodzenie... Przed 14 była inseminacja a wydaje mi się, że pęcherzyki pekly wczoraj wieczorem... I pierwszy raz tak okropnie mnie bolało po zabiegu... Czy też tak mialyscie z tym bólem? Testowanie na 23.12
Testujemy tego samego dnia! :D u mnie tym razem iui na niepękniętych pęcherzykach ale były tak nabrzmiałe, że gin mówił, że zaraz pękną (dostałam na wszelki wypadek jeszcze raz ovitrell) brzuch bolał bardzo do wieczora, przespalam całe popołudnie ale myślę, że to przez to, że one w godzinach popołudniowych pekały bo przy 1 iui miałam taki ból w momencie zabiegu i były już pęknięte

Mam do Was pytanie... Jak jest u Was z ,,poprawianiem iui w domu'' gin Wam każe np tego samego dnia i 2 kolejne czy już nie?
Nam mówił że możemy poprawiać już tego samego dnia i następnego i następnego bo później to juz będzie dawno po owulacji. Ja miałam IUI na niepeknietych choć jeden już chyba pękał dlatego sugerował że następnego dnia będę mieć owu i być może tak było bo miałam straszne bóle właśnie kolejnego dnia i w dniu zabiegu.

Mam do Was pytanie... Jak jest u Was z ,,poprawianiem iui w domu'' gin Wam każe np tego samego dnia i 2 kolejne czy już nie?

Przy pierwszej IUI lekarz nam to zasugerował wiec „poprawialiśmy” przez kolejne 2 dni. Tym razem IUI robił mi mój lekarz i nic o tym nie wspomniał. I nie poprawialiśmy ponieważ bardzo mnie wszystko bolało. Poprzednim razem tak nie miałam teraz przez dwa dni nie mogłam się wyprostować.

Hej, ja już po IUI na peknietych pęcherzykach, ale i ja mam pierwszy raz mało nadziei na powodzenie... Przed 14 była inseminacja a wydaje mi się, że pęcherzyki pekly wczoraj wieczorem... I pierwszy raz tak okropnie mnie bolało po zabiegu... Czy też tak mialyscie z tym bólem? Testowanie na 23.12
Hej. Tak mnie tez strassznie bolal brzuch ale tylko w dzien iui

Witaj 😘
W poniedziałek testujemy razem 😍 też jestem po 3 iui. Który dzień po iui będziesz miała w poniedziałek? Trzymam kciuki ✊

Witaj 😘
W poniedziałek testujemy razem 😍 też jestem po 3 iui. Który dzień po iui będziesz miała w poniedziałek? Trzymam kciuki ✊
W poniedziałek 14 dni. Biorę Duphaston więc na pewno okresu nie dostanę więc do końca jest nadzieja choć nie ukrywam że mam odczucia jak na @. Ból piersi i trochę mi minka rzednie 😔 choć nie byłam jeszcze w ciąży więc nie wiem jak to powinno wyglądać ☺ a jak u Ciebie? Ja w pon o 7.30 pod drzwiami laboratorium będę czekać jako pierwsza 😄 jak zwykle 😜 Trzymam mocno kciuki 👍

Ostatnia edycja:
Dziewczyny przyjmujecie duphaston po IUI? Jeśli tak, to jak to u was wyglada?
Mi lekarz kazał zacząć brać dzień po IUI dwie tabletki dziennie po jednej rano i wieczorem i tak przez 10 dni. A później odstawić i czekać jeszcze 3-4 dni do testu. Ale czytam ze są dwie szkoły, albo brać tak jak u mnie przez 10 dni albo inni zalecają przyjmowanie dupka do dnia testowania.
Biorę Duphaston do czasu testowania. Jak wynik negatywny to odstawiam i czekam na @. Obym nie musiała odstawiać 😉

reklama
Do góry