reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hmm a ktora to iui byla??
Jakie robilas badania dotad poza wirusologia do iui?
IUI byla pierwsza wcześniej mialam stymulowane cykle do staran naturalnych przez 6 miesiecy. Oprocz virusowy mialam wymazy chlemedia biocenoza pochwy cytologia usg piersi to bezposrednio przed iui. Hormony , w lipcu laparoskopia diagnostyczna z droznością plus histeroskopia, imunofenotyp. Mąż oczywiście rozszerzone badanie nasienia, fragmentacja dna, test hba, hormony konsultacja urologiczna.

reklama
IUI byla pierwsza wcześniej mialam stymulowane cykle do staran naturalnych przez 6 miesiecy. Oprocz virusowy mialam wymazy chlemedia biocenoza pochwy cytologia usg piersi to bezposrednio przed iui. Hormony , w lipcu laparoskopia diagnostyczna z droznością plus histeroskopia, imunofenotyp. Mąż oczywiście rozszerzone badanie nasienia, fragmentacja dna, test hba, hormony konsultacja urologiczna.

Przykro mi, ale nie poddawaj sie. To znaczy ze juz jakis krok do przodu jest.
Dziewczyny tu polecaly zrobic krzywa cukrowo insulinowa, (chyba ze badalas), do tego tsh i ft3 ft4, poziom wit d (chyba ze suplementujesz).
Jest kilka takich punktow ktore moga miec znaczenie: tarczyca wlasnie, krzepliwosc krwi ewentualnie , no i ewentualnie cukier/insulina..

Kurde to bardzo ladnie jestes przebadana... trzeba przyznac.

A mialas jeszcze badanie na wrogosc sluzu?

Powiedz mi proszę czy po tek ciaży biochemicznej okres przychodzi normalnie czy pozniej czy jak?

Może przyjść kilka dni później. Kobiety które nie sprawdzają tak szybko czy są w ciąży po prostu dostają kilka dni później okres. I nie robią z tego problemu, taka delikatna obsuwa. Możesz tez dostać w terminie. U mnie Beta była wyższa bo u mnie testy wychodziły tylko kreska nie ciemniala. Po odstawieniu progesteronu który brałam po iui wystąpiło plamienie a potem mega bolesna miesiączka. Myślałam ze umrę

Przykro mi, ale nie poddawaj sie. To znaczy ze juz jakis krok do przodu jest.
Dziewczyny tu polecaly zrobic krzywa cukrowo insulinowa, (chyba ze badalas), do tego tsh i ft3 ft4, poziom wit d (chyba ze suplementujesz).
Jest kilka takich punktow ktore moga miec znaczenie: tarczyca wlasnie, krzepliwosc krwi ewentualnie , no i ewentualnie cukier/insulina..

Kurde to bardzo ladnie jestes przebadana... trzeba przyznac.

A mialas jeszcze badanie na wrogosc sluzu?
Tsh 0.9 lecze aie na niedoczynnosc tarczycy i mam zdiagnozowane IO ale wszystkie wyniki sa w normie. Zanim w klinice zaczeno głębsza diagnostyke byl warunek ze muszw miwc te 2 rzeczy uregulowane. Schudlam 20 kg tsh zeszlo z 5.30 na 0.9 i sie ok roku tak utrzymuje. Po hosteroskopi i laparoskopi wyszll ze mam lewy jajowod niedrozy dlatego iui byla na prawa stronę. Na wrogość sluzu nie mialam badania ale w iui sie to mija podobno. Krzepliwosc ok.

Jeszcze dodam ze kilka dni po iui dostalam mega opryszki wargowej moze to mialo jakis wplyw juz szukam wszystkiego. No i nie dostalam progesteeonu po iui. Tydzien po byl wysoki 34

Jeszcze dodam ze kilka dni po iui dostalam mega opryszki wargowej moze to mialo jakis wplyw juz szukam wszystkiego. No i nie dostalam progesteeonu po iui. Tydzien po byl wysoki 34

Progesteron idealny takze nie ma po co suplementowac. A nie mowi sie o tym ale sztuczny progesteron zageszcza krew wiec nie ma co brac jak nie trzeba.
Ja potem profilaktycznie bralam juz acard

Kochana jestes pod bardzo dobra opieka z tego co widze.

Ale jesli masz IO to ona podobno oslabia jakosc komorek jajowych. A tsh wahajace sie tez moze utrudniac zajscie w ciaze. Ale na pewni masz swietnego lekarza ktory Ci mowil o wszystkim...

Jesli beta podrosla to oznacza ze do implantacji dohodzi a wierz mi ze to dobry juz znak...

Ja bym na Twoim miejscu probowala w kolejnych cyklach iui za ciosem.

Moze suplementuj koenzym q10 (2 tabletki dziennie) i melatonine (1 tabletka na noc). To moze poprawic jakosc komorek.
Diete zapewne trzymasz i ruch jest.

Gdyby sie nie udawalo mimo wszystko (czego nie zycze Ci absolutnie) to po 3 iui wtedy robilabym od razu invitro. Bo szkoda czasu - jesli komorki sa slabszej jakosci to lepiej nie czekac az sie iui uda skoro naturalnie sie nie udalo dotad...

Trzymaj sie dzielnie i zycze Ci zeby jak naszybciej spelnilo sie Twoje marzenie![emoji175]

reklama
Progesteron idealny takze nie ma po co suplementowac. A nie mowi sie o tym ale sztuczny progesteron zageszcza krew wiec nie ma co brac jak nie trzeba.
Ja potem profilaktycznie bralam juz acard

Kochana jestes pod bardzo dobra opieka z tego co widze.

Ale jesli masz IO to ona podobno oslabia jakosc komorek jajowych. A tsh wahajace sie tez moze utrudniac zajscie w ciaze. Ale na pewni masz swietnego lekarza ktory Ci mowil o wszystkim...

Jesli beta podrosla to oznacza ze do implantacji dohodzi a wierz mi ze to dobry juz znak...

Ja bym na Twoim miejscu probowala w kolejnych cyklach iui za ciosem.

Moze suplementuj koenzym q10 (2 tabletki dziennie) i melatonine (1 tabletka na noc). To moze poprawic jakosc komorek.
Diete zapewne trzymasz i ruch jest.

Gdyby sie nie udawalo mimo wszystko (czego nie zycze Ci absolutnie) to po 3 iui wtedy robilabym od razu invitro. Bo szkoda czasu - jesli komorki sa slabszej jakosci to lepiej nie czekac az sie iui uda skoro naturalnie sie nie udalo dotad...

Trzymaj sie dzielnie i zycze Ci zeby jak naszybciej spelnilo sie Twoje marzenie![emoji175]
Dzieki Kochana. Tak właśnie planujemy 3 iui a potem zobaczymy co dalej. Wolałabym aby tego dalej nie musialo być ale los zdecyduje.dzieki za wszystkie rady

Do góry