reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Już w końcu gdzies trzeba iść i sie wygadać bo zjada mnie problem od środka. Człowiek sie stara robi wszystko od diety, ćwiczeń, brak używek, witamin 50 i dalej nie wychodzi a u kogoś to jest tak prostu jak puszczenie bąka...jezuu dlaczego mnie to musi spotykać...wszyscy w około sie rozmnażania jak zające...brak miejsc w żłobkach a ja nie mogę...dlaczego tak jest?
U nas zaczęło się od moich przeciwciał ANA3, antykoagulanta toczniowego dodataniego na +++, przeciwciał kardiolipijnych granicznych. Niby wszystko bezobjawowo ale przyjmuje plaquenil i acard. Pozniej u męża wyszły "leniwe" plemniki ruchliwość 33% całkowita 51% lepkości zwiększoną uplynnienie 60 minut ponoć po tym czasie ruchliwość wzrosła do ponad 50%...u mnie natomiast wszystko podobno super w zakresie cyklu owulacji hormonów wszystko okej a i tak inseminacje nieudane...ręce opadaja...najgorzej że jak widzę jak to zjada mojego męża od sŕodka to mi serce pęka :-(
Posłuchaj niech się dzieci dookoła rodzą:) nie możesz podchodzić tak ze inni maja a Ty nie i ze to z Tobą jest coś nie tak. Nic Ci nie dolega, jak piszesz medycznie nie ma przeciwwskazań. Zobacz ile tu kobiet jest dookoła. Maja róże dolegliwosci zdrowotne i bariery. Spróbuj odpuścić. Odpocząć psychicznie. Przestań się zadręczać. Blokada psychiczna jest bariera , której żadne leki nie pokonają. W takim stresie w życiu w ciaze nie zajedziemy. Ja dopiero doszłam do tego po dwóch latach. I teraz.. jestem spokojna, szczęśliwa, korzystam z życia i cieszę się tym co mam. Naprawdę spróbuj odpocząć. Przestań o tym myśleć i się dołować.

reklama
Hej dziewczyny jestem tu nowa ale niestety nie nowa w temacie niepłodności :-(

Już od 1,5 roku staram się o dzidzie, 3 inseminacje nieudane i już nadziei brak... to poczucie beznadziei jest tak miażdżące dla mnie, że nie potrafię sobie z tym poradzić.
Znajomi zaliczyli "wpadkę" i myślałam że rozpadne się na miliony kawałków...ale ze mnie koleżanka :-(
Co ja mam zrobić żeby czuć się znow normalna? Żeby każda wzmianka o dzieciach wśród znajomych nie powodowała u mnie reakcji totalnego zamrożenia i negowania otaczającej mnie rzeczywistości? Ta huśtawka nadziei i za chwilę jej zabicia kiedy dostaje miesiączki mnie po prostu niszczy.
Ja już po prostu nie wierzę, że ja w ogóle kiedykolwiek będę w ciąży...dopiero teraz widzę jaka ja jestem słaba psychicznie...jak ja sobie nie umiem z tym poradzić wszystkim :-(
Gdzie podchodziłas do iui i czym Cię stymulowało? Jaki masz cykl i czy pecherzyki były pęknięte itp

Dziewczyny a któraś z was ma sposób jak się nie zadreczac i przestać myśleć?
Posłuchaj niech się dzieci dookoła rodzą:) nie możesz podchodzić tak ze inni maja a Ty nie i ze to z Tobą jest coś nie tak. Nic Ci nie dolega, jak piszesz medycznie nie ma przeciwwskazań. Zobacz ile tu kobiet jest dookoła. Maja róże dolegliwosci zdrowotne i bariery. Spróbuj odpuścić. Odpocząć psychicznie. Przestań się zadręczać. Blokada psychiczna jest bariera , której żadne leki nie pokonają. W takim stresie w życiu w ciaze nie zajedziemy. Ja dopiero doszłam do tego po dwóch latach. I teraz.. jestem spokojna, szczęśliwa, korzystam z życia i cieszę się tym co mam. Naprawdę spróbuj odpocząć. Przestań o tym myśleć i się dołować.

Gdzie podchodziłas do iui i czym Cię stymulowało? Jaki masz cykl i czy pecherzyki były pęknięte itp

Na razie próbujemy państwowo. Mam te nieodpłatne 6 prób to zobaczymy. Podchodzę bez stymulacji bo rosna 2,3 pęcherzyki z czego jeden jest dominujący około 20mm same. Czy były pęcherzyki pekniete nie wiem owulacje mam wywoływana Ovitrelle na 2 dni przed inseminacja. Lekarz stwierdził że nie ma u mnie potrzeby stymulacji bo wszystko idzie ładnie samo z siebie. Ech juz nie wiem czy to państwowa to w ogóle jest sens. Ale około 30% skuteczności ma ta poradnia u nas takze cos chyba robia dobrze. Już sama nie wiem

reklama

No właśnie ja chyba tak nie potrafią kazda miesiączka to tak jakby mi ktoś noz wbijal, u wszystkich znajomych dzieci a mnie się płakać chce. Może jeszcze nie przetrawilam tego i po prostu tak to że mnie wyłazi

Do góry